Groenten

Champignons met boursin uit de oven

Tags:     

Eat like a champignon!
champignons met boursin

Vandaag een iets minder gezond maar oh zo lekker recept.
Deze champignons uit de oven zijn ware smaakbommetjes in je mond.

Als we met vrienden/familie een hapjesavond hebben en ze vragen of ik ook een hapje wil maken zijn deze champignons altijd het eerste waar ik aan denk.
Soms doe ik met vriendlief een tapas avondje en dan staan deze ook altijd op het menu. Met kerst hadden we ze zelfs bij het voorgerecht.

Toen ik op kamers ging wonen (heel luxe, met 2 dames in 1 huis) maakte mijn huisgenootje deze met portobello ‘s.
Omdat ik ze als klein hapje wilde eten, maakte ik ze met kleine champignons. Zo hoef je ook niet met mes en vork in de weer. πŸ™‚

champignons met boursin

IngrediΓ«nten
* 1 bakje champignons
* 1 verpakking boursin
* 2 a 3 lente-uitjes
* handvol geraspte kaas

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier of pak een mooi (ovenbestendig) schaaltje waar de champignons allemaal inpassen.
2. Maak de champignons schoon en snijd het steeltje er helemaal uit zodat je een holte hebt.
3. Vul de champignons met de boursin, dit gaat het gemakkelijkste met een theelepeltje.
4. Snijd de lente-ui in ringen en verdeel deze over de champignons. Druk deze een beetje in de boursin.
5. Verdeel de geraspte kaas over de champignons.
6. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen πŸ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes πŸ˜πŸ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer πŸ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.