Vlees

Quesadilla's -Foodblogswap

Tags:    

quesadillas

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap een recept van The Memory Factory uitzoeken.
Super leuk, want vorige maand maakte zij van mijn blog de meringues.

Toen ik door alle recepten scrolde wist ik eigenlijk al meteen welke ik wilde gaan maken.
Namelijk de quesadilla’s, maar dan wel met paleo wraps. Ik zocht al langer naar een “excuus” om deze te kopen en nu had ik er 1!

Uiteindelijk passen deze quesidilla’s niet binnen een paleo levensstijl, dan komt omdat er kaas is zit.
Maar ach.. ik als hollands meisje kan toch echt niet zonder kaas!
Deze quesadilla’s trouwens ook niet, want letterlijk vertaald betekend het ‘kaasdingetjes’.

quesadillas

Het originele recept vind je hier.
Mijn versie is voor 2 personen, in de verpakking van de paleo wraps zitten 6 wraps. Aangezien je er 2 per quesadilla nodig hebt kan je er dus 3 maken.

Ingrediënten
* 6 paleo wraps
* 200 gr gehakt
* 2 tomaten
* 1 rode ui
* 1 rode paprika
* 1 gele paprika
* 1 teen knoflook
* 1/4 tl paprikapoeder
* 1/4 tl koriander
* 1/4 tl gemalen komijn
* 1/4 tl oregano
* 250 gr geraspte kaas
* 1 bol mozzarella

 

Bereiding
1. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en tomaten en snijd beide in kleine blokjes. Snipper de rode ui en pers de knoflook.
2. Verhit wat (kokos)olie in een pan en rul hierin het gehakt gaar. Voeg als het gehakt gaar is de ui, knoflook en kruiden toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de paprika en tomaat toe en bak deze ook nog een paar minuten.
3. Snijd de mozzarella in plakjes en doe in een kommetje. Doe de geraspte kaas in een ander kommetje.
4. Leg in een droge koekenpan (of in de grill, wat ik deed) een wrap, verdeel hierover een paar plakjes mozzarella, daaroverheen wat gehakt mengel en daar weer overheen de geraspte kaas. Leg hier bovenop weer  een wrap en druk zachtjes aan.

Koekepan: als de onderste kaas begint te smelten draai je de quesadilla met behulp van een bord om.
Grill: hiermee wordt de quesadilla meteen aan beide kanten gebakken, houd goed in de gaten dat deze niet verbrand.

5. Herhaal no.4 tot alle wraps op zijn.

 

Dit smaakt heerlijk met guacamole of zure room op smaak gebracht met wat zout en paprikapoeder.

    2 reacties

  • lieve96 28 januari 2015 Beantwoord

    Wat een goed idee om ze in de grill te doen! Ga ik ook een keer proberen. (:

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen 😇
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes 😍🙌 perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer 🙌. De link naar het recept staat in mijn bio.