Inspiratie Paleo Reviews Zoet

De Paleo Chef + Limoentaart recept

Tags:    

De paleo-chef

Bijna iedereen kent Pete Evans van de tv, waar hij een Australisch kookprogramma presenteert met Manu Feildel.
Dat hij een Paleo levenswijze hanteert wist ik dan weer niet.
Toen ik dat hoorde werd ik dan ook meteen enthousiast, want een professionele kok die paleo eet moet vast de heerlijkste recepten in zijn kookboek hebben staan!

En niets is minder waar. Zodra je het boek openslaat krijg je zin om zelf de keuken in te duiken en 1 (of meerdere) van deze mooie gerechten te bereiden.

Het boek begint met een stukje uitleg over paleo, tips voor bepaalde producten en een uitleg over de kracht van gefermenteerd voedsel.
Daarna komen alle gerechten die zijn onderverdeeld in ontbijt, groente,ย bijgerechten en snacks, vis en zeevruchten, gevogelte, vlees, desserts, drankjes en basisrecepten.
Werkelijk waar alles komt aan bod.

De gerechten zien er soms dan wel niet zo makkelijk uit, maar dat is denk ik meer te wijten aan de foto’s die er indrukwekkend uitzien.
Als je vervolgens naar de ingrediรซnten en de bereiding kijkt valt het wel weer mee.
De meeste ingrediรซnten heb ik standaard in huis en de bereiding van het gerecht wordt duidelijk en stap-voor-stap beschreven.

Zoethoutburgertjes (c) Mark Roper
Zoethoutburgertjes met gebakken eieren en groenten.

Ik wil binnenkort een (paleo) etentje voor vrienden houden, dus ik moet aan de bak!
Hiervoor wil ik zeker recepten van Pete Evans gaan gebruiken.
Natuurlijk wel eerst een keertje proefdraaien, want ik vind het altijd prettig als ik een recept al een beetje ken of in ieder geval al een keer eerder heb gemaakt.

Ik denk dat dit dan het menu zou zijn:

Voorgerecht
Garnalenomelet met dashibouillon en Aziatische groenten

Hoofdgerecht
Gegrilde lendebiefstuk met tomaten-kruidensalade
Zoete aardappelfrietjes met rozemarijn en salie
Salade van wortelgroenten met kervelmayonaise

Nagerecht
Limoentaart

 

De limoentaart ziet er al heerlijk uit op de foto. Het water loopt me al in de mond ๐Ÿ™‚
En, ik mag alvast het recept met jullie delen!

Limoentaart (c) Mark Roper

LIMOENTAART
VOOR 8 TOT 10 PERSONEN

Wie houdt er niet van? Ik moet de eerste persoon nog tegenkomen die geen zwak
heeft voor een heerlijke citrustaart โ€“ en deze versie kan zich met gemak meten met
de beste. Ik hoop dat je ervan zult genieten!

 

Gekonfijte limoen
2 limoenen, in dunne plakjes
255 g rauwe honing

Bodem
160 g amandelen, geactiveerd
90 g ongezoete, geraspte gedroogde kokos
6 medjouldadels, zonder pit
1 vanillestokje, gesplitst en merg eruit geschraapt
2 el kokosolie

Vulling
3 rijpe avocadoโ€™s
175 ml vers geperst limoensap
255 g rauwe honing
125 g kokosolie

 

Blancheer de limoenen een paar seconden in een pan kokend water, giet af en laat ze in een kom ijswater schrikken. Herhaal dit proces nog twee keer. Breng de honing met 250 milliliter water in een pannetje op hoog vuur aan de kook en roer goed. Doe de geblancheerde plakjes limoen erbij, draai het vuur laag en laat 40-60 minuten zachtjes pruttelen tot de limoen glazig is. Laat in de siroop afkoelen. De siroop is in een gesteriliseerde, luchtdicht afsluitbare pot in de koelkast 3 maanden houdbaar.

Hak ondertussen de amandelen en kokos voor de bodem in een keukenmachine tot kruimels. Voeg de dadels, het vanillemerg, de kokosolie en een snufje zeezout toe. Pulseer het mengsel tot het bij elkaar begint te komen. Druk het kruimeldeeg in een rechthoekige springvorm van 12 bij 35 centimeter uit (eventueel kan het ook in een ronde springvorm van 30 centimeter) en laat de bodem minstens 1 uur in de koelkast hard worden.

Mix in een blender het vruchtvlees van de avocadoโ€™s met het limoensap, de honing, kokosolie en ยฝ theelepel zout tot een glad geheel. Breng zo nodig op smaak.

Giet de vulling op de bodem, strijk het oppervlak glad en zet de taart minstens 4 uur, maar liefst een hele nacht, in de koelkast. Garneer met de gekonfijte plakjes limoen en smullen maar!

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje ๐Ÿ’™ en daar hoort taart bij ๐Ÿ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje ๐Ÿ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel ๐Ÿ˜
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! ๐Ÿ˜ een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken ๐Ÿ˜ (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen ๐Ÿ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer ๐Ÿ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.