Groenten Paleo

Bietjes-venkel-citrus salade

Tags:       

bieten venkel citrus salade

Als het koud en donker is buiten vind ik het altijd fijn om een klein feestje op mijn bord te hebben.
Feest in de zin van comfort food of juist iets kleurrijks.
Deze salade doet me door alle kleuren aan de lente/zomer denken.

Het zoete van de bietjes, de anijssmaak van de venkel en de citrusvruchten passen perfectΒ bij elkaar.
Perfect als bijgerecht het hele jaar door, maar ook heerlijk als lunch.

Deze salade zet je in een handomdraai op tafel.
Het meeste werk zit hem in het snijden van de grapefruit en sinaasappel, maar eigenlijk heb je dat ook in een paar minuten gedaan.

bieten venkel citrus salade

IngrediΓ«nten
* 2 grote voorgekookte bietjes (of 3 kleine)
* 1 venkel
* halve grapefruit
* 1 sinaasappel

IngrediΓ«nten dressing
* 1 el olijfolie
* 1 el bietjessap
* 1 el sinaasappelsap
* zout en peper

Bereiding
1. Snijd de verpakking van de bietjes open en laat het vocht weglopen, vang hiervan een beetje op voor de dressing. Snijd de bietjes in stukjes en leg ze in een schaal.
2. Snijd de venkel doormidden en verwijder de harde kern, snijd de helften in dunne ringen en verdeel over de bietjes.
3. Snijd de boven- en onderkant van de sinaasappel af en vervolgens de rest van de schil. Snijd met een scherp met de partjes eruit door je mes langs de vliezen te zetten en verdeel de partjes over de salade. Je hebt nu de kern over van de sinaasappel, pers deze met de hand boven een glaasje uit.
4. Herhaal bovenstaande met de grapefruit. Het sap van de grapefruit heb je niet nodig, dus de kern kan je weggooien.
5. Meng 1 el olijfolie, bietjessap en sinaasappelsap voor de dressing, breng op smaak met zout en peper. Verdeel deze over de salade

 

Tip: bietjes kunnen je handen (en kleren) een heel mooi kleurtje geven, wat je natuurlijk eigenlijk niet wil. Ik snijd bietjes altijd met een plastic boterhamzakje om mijn hand.

    2 reacties

  • Anja 31 januari 2015 Beantwoord

    Hmmm, dit is mijn favoriete wintersalade!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen πŸ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes πŸ˜πŸ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer πŸ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.