Groenten Paleo

Bietjes-venkel-citrus salade

bieten venkel citrus salade

Tags:       

Als het koud en donker is buiten vind ik het altijd fijn om een klein feestje op mijn bord te hebben.
Feest in de zin van comfort food of juist iets kleurrijks.
Deze salade doet me door alle kleuren aan de lente/zomer denken.

Het zoete van de bietjes, de anijssmaak van de venkel en de citrusvruchten passen perfect bij elkaar.
Perfect als bijgerecht het hele jaar door, maar ook heerlijk als lunch.

Deze salade zet je in een handomdraai op tafel.
Het meeste werk zit hem in het snijden van de grapefruit en sinaasappel, maar eigenlijk heb je dat ook in een paar minuten gedaan.

bieten venkel citrus salade

Ingrediënten
* 2 grote voorgekookte bietjes (of 3 kleine)
* 1 venkel
* halve grapefruit
* 1 sinaasappel

Ingrediënten dressing
* 1 el olijfolie
* 1 el bietjessap
* 1 el sinaasappelsap
* zout en peper

Bereiding
1. Snijd de verpakking van de bietjes open en laat het vocht weglopen, vang hiervan een beetje op voor de dressing. Snijd de bietjes in stukjes en leg ze in een schaal.
2. Snijd de venkel doormidden en verwijder de harde kern, snijd de helften in dunne ringen en verdeel over de bietjes.
3. Snijd de boven- en onderkant van de sinaasappel af en vervolgens de rest van de schil. Snijd met een scherp met de partjes eruit door je mes langs de vliezen te zetten en verdeel de partjes over de salade. Je hebt nu de kern over van de sinaasappel, pers deze met de hand boven een glaasje uit.
4. Herhaal bovenstaande met de grapefruit. Het sap van de grapefruit heb je niet nodig, dus de kern kan je weggooien.
5. Meng 1 el olijfolie, bietjessap en sinaasappelsap voor de dressing, breng op smaak met zout en peper. Verdeel deze over de salade

 

Tip: bietjes kunnen je handen (en kleren) een heel mooi kleurtje geven, wat je natuurlijk eigenlijk niet wil. Ik snijd bietjes altijd met een plastic boterhamzakje om mijn hand.

    2 reacties

  • Anja 31 januari 2015 Beantwoord

    Hmmm, dit is mijn favoriete wintersalade!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Hier kan ik dus echt gelukkig van worden 😁 tomaatjes en komkommer uit eigen tuin! 🍅🥒 ❤️ hoe gaat jouw moestuintje (als je die überhaupt al hebt)?
  • Als manlief van huis is staat er voor mij meestal zoiets 👆 op het menu. Bloemkoolrijst met een groentemix en saté. Yum! 😍 ja met dit bordje boordevol groenten en saté kun je me echt onwijs blij maken 🙌. 200 gram groenten per dag? Daar ga ik ruim overheen!!
  • Deze amandel-kokos bonbonnetjes zijn onwijs lekker en helemaal paleo. Het perfecte snoepje bij de koffie/thee 😍🙌. Directe link naar het recept in bio.
  • Deze overheerlijke pastasalade met kip, groene asperges en (zelfgemaakte) pesto is perfect op de warmere dagen die er nu weer aankomen 🙌.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Dit 👆dames en heren is echt hemels! Oosterse zalm met een frisse salade; om je vingers bij af te likken 🙌❤️. Een receptje dat ik ontwikkelde voor paleo.nl.
Zie stories voor de link!
  • Oh my.. het recept voor dé lekkerste cake met aardbeien staat nu online!! 🍓geloof mij: die wil je zo snel mogelijk een keer maken 🙌.
Link naar het recept in m'n bio!
  • The 🥑 struggle is real! 😂