Groenten Paleo

Bietjes-venkel-citrus salade

bieten venkel citrus salade

Tags:       

Als het koud en donker is buiten vind ik het altijd fijn om een klein feestje op mijn bord te hebben.
Feest in de zin van comfort food of juist iets kleurrijks.
Deze salade doet me door alle kleuren aan de lente/zomer denken.

Het zoete van de bietjes, de anijssmaak van de venkel en de citrusvruchten passen perfect bij elkaar.
Perfect als bijgerecht het hele jaar door, maar ook heerlijk als lunch.

Deze salade zet je in een handomdraai op tafel.
Het meeste werk zit hem in het snijden van de grapefruit en sinaasappel, maar eigenlijk heb je dat ook in een paar minuten gedaan.

bieten venkel citrus salade

Ingrediënten
* 2 grote voorgekookte bietjes (of 3 kleine)
* 1 venkel
* halve grapefruit
* 1 sinaasappel

Ingrediënten dressing
* 1 el olijfolie
* 1 el bietjessap
* 1 el sinaasappelsap
* zout en peper

Bereiding
1. Snijd de verpakking van de bietjes open en laat het vocht weglopen, vang hiervan een beetje op voor de dressing. Snijd de bietjes in stukjes en leg ze in een schaal.
2. Snijd de venkel doormidden en verwijder de harde kern, snijd de helften in dunne ringen en verdeel over de bietjes.
3. Snijd de boven- en onderkant van de sinaasappel af en vervolgens de rest van de schil. Snijd met een scherp met de partjes eruit door je mes langs de vliezen te zetten en verdeel de partjes over de salade. Je hebt nu de kern over van de sinaasappel, pers deze met de hand boven een glaasje uit.
4. Herhaal bovenstaande met de grapefruit. Het sap van de grapefruit heb je niet nodig, dus de kern kan je weggooien.
5. Meng 1 el olijfolie, bietjessap en sinaasappelsap voor de dressing, breng op smaak met zout en peper. Verdeel deze over de salade

 

Tip: bietjes kunnen je handen (en kleren) een heel mooi kleurtje geven, wat je natuurlijk eigenlijk niet wil. Ik snijd bietjes altijd met een plastic boterhamzakje om mijn hand.

    2 reacties

  • Anja 31 januari 2015 Beantwoord

    Hmmm, dit is mijn favoriete wintersalade!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!