Bloemkool uit de oven

Eat your veggies
Bloemkool uit de oven

Bloemkool met een kaassausje was vroeger de enige manier waarop ik deze groente wilde eten, nu kan ik me niet meer voorstellen dat ik een kaassausje over mijn groente gooi. (ondanks mijn grote liefde voor kaas)
Eigenlijk maak je me met gewoon gekookte bloemkool nog steeds niet echt blij.
Ik vind het dan vooral lekker er wat extra smaakmakers aan toe te voegen.

Deze bloemkool uit de oven is lekker kruidig en een heerlijk bijgerecht.
Mocht je nog wat overhebben dan is dit de volgende dag ook erg lekker bij de lunch of door een salade.

Bloemkool uit de oven

Ingrediënten
* 1 bloemkool
* 4 el olijfolie
* 2 tl paprikapoeder
* 1 tl knoflookpoeder
* peper & zout

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Snijd de bloemkool in roosjes en doe deze in een grote kom.
3. Meng in een klein kommetje de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder en peper & zout. Giet dit over de bloemkool en schep goed door zodat elk roosje bedekt is met het oliemengsel.
4. Verdeel de bloemkool roosjes over een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

 

3 gedachtes over “Bloemkool uit de oven

    • Simone zegt:

      In principe kun je bloemkool rauw eten. Met dit recept maak je inderdaad geen zachte maar knapperige bloemkool.
      Uiteraard kun je de bloemkool even voorkoken als je deze lekkerder vindt als hij wat zachter is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *