Gemarineerde kip met kruidige yoghurt-dip

You know it’s all about that chicken
gemarineerde kip met yoghurt dip

Eigenlijk ben ik al even aan het twijfelen of ik dit receptje wel moest plaatsen.
Waarom? De marinade komt namelijk uit een flesje.. en normaal ben ik toch echt van het zelf maken.

Tijdens het boodschappen doen kwam vriendlief met het flesje aanlopen, of we dat een keer konden proberen.
Met wat wikken en wegen heb ik dan toch maar ja gezegd :)
En heel eerlijk; het smaakte erg lekker!
Maar ondanks dat.. dit had ik best zelf kunnen maken en dan zonder de extra smaakstoffen.

Wel maakte ik er zelf een yoghurt-dip bij. Deze is lekker fris en dat combineert dan weer mooi met de kip.
Dit gerecht zou trouwens perfect zijn op een warme zonnige dag bij de BBQ.

gemarineerde kip met yoghurt dip

Ingrediënten kip
* 2 kipfilets
* 2 el Kip marinade (tijm & oregano) van Verstegen

Ingrediënten yoghurt-dip
* 4 el Griekse yoghurt
* 1 el olijfolie
* klein handjevol verse peterselie
* 2 tl cajunkruiden
* 1 tl paprikapoeder
* peper en zout

Bereiding
1. Snijd de kipfilet in stukjes, wrijf ze in met de marinade en rijg aan stokjes. (als je houten prikkers gebruikt laat ze dan eerst 30 min in water weken)
2. Bak de kipfilet-stokjes in een koekenpan, grillpan of bbq tot ze gaar zijn.
3. Terwijl de kipfilet bakt kan je de yoghurt-dip maken. Snijd de peterselie fijn en meng alle ingrediënten in een kom, breng op smaak met peper en zout.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *