Stoofpot met bier

Let’s bring people together
stoofpotje met bier

Parijs 2009, met mijn moeder en zusje hadden we een heerlijk lang meiden-weekend in de winter.
Daar at ik de lekkerste boeuf-bourguignon.
Als het winter wordt, helemaal als het sneeuwt, denk ik vaak terug aan Parijs. Gezelligheid, lekker eten.. ja stuur mij maar terug!Tegenwoordig verbind ik elk stoofpotje in gedachten met Parijs.

Vriendlief vroeg of ik een keer een stoofpotje met bokbier wilde maken. Geen probleem natuurlijk!
Ik begon met een bestaand recept van internet, het was wel lekker.. maar het miste toch net dat beetje extra.
Dus heb ik mijn eigen versie van deze klassieker gemaakt.

stoofpotje met bier

Ingrediënten
* 600 gr riblappen, in stukken van ongeveer 3×3 cm
* 2 uien, in halve ringen
* 1 tl paprikapoeder
* 1 tl tijm
* 1 tl oregano
* 1 tl karwijzaad
* 2 laurierblaadjes
* 2 teentjes knoflook, fijngesneden
* 2 winterwortels, in plakken
* 250 gr champignons, gehalveerd
* 1 flesje bokbier
* 1 potje zilveruitjes, uitgelekt
* 2 plakken ontbijtkoek, verkruimeld

Bereiding
1. Verhit een klontje boter in de pan en bak stukjes riblap rondom bruin. Voeg vervolgens de ui, knoflook en paprikapoeder toe en bak tot de ui glazig is.
2. Voeg de tijm, oregano, karwijzaad, champignons en wortel toe en bak enkele minuten mee op middelhoog vuur.
3. Voeg het flesje bier scheutje voor scheutje toe en de laurierblaadjes. Laat sudderen met de deksel op de pan.
4. Na ongeveer 2 uur mogen de zilveruitjes en de peperkoek bij de stoofpot. Breng goed op smaak met zout en peper.
5. Laat nu minimaal nog 3 uur sudderen.
Proef een half uurtje voor serveren of de stoofpot goed op smaak is. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

 

Stoofvlees wordt lekkerder naarmate het langer op het vuur staat.
Bij mij stond het zeker 8 uur te pruttelen op een laag vuur. Gebruik eventueel een verdeelplaatje om de warmte goed te verdelen.

stoofpotje met bier

Met dit gerecht doe ik mee aan het Foodblog event van Januari
Deze keer is het thema: Verbinding.

2 gedachtes over “Stoofpot met bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *