Paleo Zoet

Chocolade wafels

Tags:      

chocolade wafels paleo

Het is zondag, het regent buiten, wat doe je dan? Juist bakken!

Wafels, en dan vooral in de hartjesvorm, ik hou er van.
Dit heeft vast te maken met een stukje jeugdsentiment. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik bij mijn opa en oma kwam en dat daar een gigantische stapel (hartjes)wafels op ons stond te wachten. Mijn ouders maakten ze ook, mijn vader nog steeds, en ik ook.
Volgensmij heeft iedereen in onze familie dit wafelijzer. Er gaan 2 verschillende recepten in onze familie rond. Waarvan 1 met water en 1 met melk.
Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur.

Maar nu kunnen we zeker een 3de recept toevoegen want deze Paleo wafels doen er zeker niet voor onder.
Ze zijn luchtig en eten gevaarlijk lekker weg.

chocolade wafels paleo

Ben je niet zo’n fan van chocolade? Je kan de chocolade en cacaopoeder weglaten voor gewone wafels.
Dat recept deelde ik al eerder en kan je hier bekijken.

Met onderstaande ingrediΓ«nten maakte ik 4 rozetten.

Ingredienten
* 3 eieren, gesplitst
* 1 cup amandelmeel
* 1/4 cup kokosmelk
* 1 tl vanille extract
*Β 3 el kokosolie, gesmolten/vloeibaar
* 75 gr pure chocolade, in stukjes gehakt
* 1 tl cacaopoeder
* 1 tl bakpoeder

Bereiding
1. Verwarm je wafelijzer voor op stand 4 (mijne gaat tot 5, dus niet op zijn allerheetst)
2. Meng in een kom de eierdooiers, kokosmelk en vanille extract. Voeg het amandelmeel, bakpoeder en cacaopoeder toe en roer goed door.
3. Smelt de kokosolie en voeg 2 el toe aan het mengsel. (het resterende gebruik je om je wafelijzer in te vetten) Voeg de chocolade toe aan het mengsel en roer goed door.
4. In een andere kom klop je de eiwitten tot ze stijf zijn.
5. Voeg nu 1/4 deel van de eiwitten toe aan het chocolade mengsel en roer dit voorzichtig door. Voeg vervolgens het chocolade mengsel toe aan de resterende eiwitten en roer door. Doe dit wel zachtjes, dan blijft het lekker luchtig.
6. Schep 2 el van het mengsel op het voorverwarmde wafelijzer, deze wordt vanzelf uitgespreid als je de deksel dicht doet.
7. Laat de wafel ongeveer 2 a 3 minuten bakken. Herhaal dit vervolgens met de rest van het mengsel.

Tip: De baktijd kan per wafelijzer verschillen, kijk dus na 2 minuten voorzichtig of hij al gaar is.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen πŸ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes πŸ˜πŸ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer πŸ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.