Paleo Zoet

Chocolade wafels

chocolade wafels paleo

Tags:      

Het is zondag, het regent buiten, wat doe je dan? Juist bakken!

Wafels, en dan vooral in de hartjesvorm, ik hou er van.
Dit heeft vast te maken met een stukje jeugdsentiment. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik bij mijn opa en oma kwam en dat daar een gigantische stapel (hartjes)wafels op ons stond te wachten. Mijn ouders maakten ze ook, mijn vader nog steeds, en ik ook.
Volgensmij heeft iedereen in onze familie dit wafelijzer. Er gaan 2 verschillende recepten in onze familie rond. Waarvan 1 met water en 1 met melk.
Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur.

Maar nu kunnen we zeker een 3de recept toevoegen want deze Paleo wafels doen er zeker niet voor onder.
Ze zijn luchtig en eten gevaarlijk lekker weg.

chocolade wafels

Ben je niet zo’n fan van chocolade? Je kan de chocolade en cacaopoeder weglaten voor gewone wafels.
Dat recept deelde ik al eerder en kan je hier bekijken.

Met onderstaande ingrediรซnten maakte ik 4 rozetten.

Ingredienten
* 3 eieren, gesplitst
* 1 cup amandelmeel
* 1/4 cup kokosmelk
* 1 tl vanille extract
*ย 3 el kokosolie, gesmolten/vloeibaar
* 75 gr pure chocolade, in stukjes gehakt
* 1 tl cacaopoeder
* 1 tl bakpoeder

Bereiding
1. Verwarm je wafelijzer voor op stand 4 (mijne gaat tot 5, dus niet op zijn allerheetst)
2. Meng in een kom de eierdooiers, kokosmelk en vanille extract. Voeg het amandelmeel, bakpoeder en cacaopoeder toe en roer goed door.
3. Smelt de kokosolie en voeg 2 el toe aan het mengsel. (het resterende gebruik je om je wafelijzer in te vetten) Voeg de chocolade toe aan het mengsel en roer goed door.
4. In een andere kom klop je de eiwitten tot ze stijf zijn.
5. Voeg nu 1/4 deel van de eiwitten toe aan het chocolade mengsel en roer dit voorzichtig door. Voeg vervolgens het chocolade mengsel toe aan de resterende eiwitten en roer door. Doe dit wel zachtjes, dan blijft het lekker luchtig.
6. Schep 2 el van het mengsel op het voorverwarmde wafelijzer, deze wordt vanzelf uitgespreid als je de deksel dicht doet.
7. Laat de wafel ongeveer 2 a 3 minuten bakken. Herhaal dit vervolgens met de rest van het mengsel.

Tip: De baktijd kan per wafelijzer verschillen, kijk dus na 2 minuten voorzichtig of hij al gaar is.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes ๐Ÿ™Œ voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker ๐Ÿ˜.
.
De directe link naar het recept staat in mโ€™n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart ๐Ÿ˜ , ik denk dat ik nog een stukje pak ๐Ÿ˜
  • Wow! ๐Ÿ˜ Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! โค๏ธ
  • Deze pizza met halloumi รจn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in ๐Ÿ•dan moet je zeker deze maken ๐Ÿ™Œ! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in mโ€™n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit ๐ŸŽ๐Ÿ๐ŸŠ๐Ÿ†๐Ÿฅ•๐Ÿฅ’. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken ๐Ÿ˜‚.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! ๐Ÿ™Œ ๐Ÿ˜ โค๏ธDeze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediรซnten voor nodig ๐Ÿ™Œ.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral hรฉรฉl veel fotoโ€™s mee en dan uiteraard vooral van eten ๐Ÿ˜‹.
Ik vertel je er wat meer over op mโ€™n blog. Directe link in bio en stories!