Groenten Paleo Recepten

Pommes Duchesse van zoete aardappel

Tags:     

Pommes Duchesse zoete aardappel

Pommes Duchesse is een mooieย chique naam voor aardappeltoefjes.
Vroeger at ik deze bijna elke week, maar dan wel gemaakt van gewone aardappels.

Een tijdje terug postte mijn moeder een recept met gewone aardappels en toen dacht ik; dat moet ook kunnen met zoete aardappels.
En wat ben ik blij dat ik ze gemaakt heb! Ze zijn een stuk smeuรฏger dan de gewone variant, maar zo lekker.

Ik moet nog een beetje oefenen op mooie toefjes maken, maar ach.. nu zijn ze rustiek ๐Ÿ™‚

Pommes Duchesse zoete aardappel

Persoonlijk vind ik knoflook- en paprikapoeder heerlijke smaakmakers voor zoete aardappel.
Deze kan je natuurlijk gewoon weglaten, of vervangen door jouw favoriete kruiden.

Ingrediรซnten (voor 2 personen)
* 600 gr zoete aardappel
* 1,5 el boter
* 2 eierdooiers
* 0,5 tl knoflookpoeder
* 1 tl paprikapoeder
* zout en peper

Bereiding
1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook ze gaar in een pan met ruim water.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
3. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en laat ze even uitwasemen. Voeg dan de boter en kruiden toe en maak er puree van.
4. Doe de eierdooiers bij de puree en spatel goed door, je krijgt nu een smeuรฏge massa.
5. Schep de puree in een spuitzak met kartelmondje en maak toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
6. Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eventueel kan je ze daarna nog 1 minuut onder de gril zetten, dan worden de randjes mooi bruin.

 

 

 

    3 reacties

  • Anja 3 februari 2015 Beantwoord

    Ze zijn goed gelukt Simone!

  • beejeekookt 3 februari 2015 Beantwoord

    Wat leuk die heb ik laatst ook gemaakt, dan van gewone aardappels. Zoete ga ik ook eens proberen!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje ๐Ÿ’™ en daar hoort taart bij ๐Ÿ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? ๐Ÿ˜‡๐Ÿ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje ๐Ÿ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel ๐Ÿ˜
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! ๐Ÿ˜ een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken ๐Ÿ˜ (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen ๐Ÿ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer ๐Ÿ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.