Groenten Paleo Recepten

Pommes Duchesse van zoete aardappel

Tags:     

Pommes Duchesse is een mooie chique naam voor aardappeltoefjes.
Vroeger at ik deze bijna elke week, maar dan wel gemaakt van gewone aardappels.

Een tijdje terug postte mijn moeder een recept met gewone aardappels en toen dacht ik; dat moet ook kunnen met zoete aardappels.
En wat ben ik blij dat ik ze gemaakt heb! Ze zijn een stuk smeuïger dan de gewone variant, maar zo lekker.

Ik moet nog een beetje oefenen op mooie toefjes maken, maar ach.. nu zijn ze rustiek 🙂

Pommes Duchesse zoete aardappel

Persoonlijk vind ik knoflook- en paprikapoeder heerlijke smaakmakers voor zoete aardappel.
Deze kan je natuurlijk gewoon weglaten, of vervangen door jouw favoriete kruiden.

Ingrediënten (voor 2 personen)
* 600 gr zoete aardappel
* 1,5 el boter
* 2 eierdooiers
* 0,5 tl knoflookpoeder
* 1 tl paprikapoeder
* zout en peper

Bereiding
1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook ze gaar in een pan met ruim water.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
3. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en laat ze even uitwasemen. Voeg dan de boter en kruiden toe en maak er puree van.
4. Doe de eierdooiers bij de puree en spatel goed door, je krijgt nu een smeuïge massa.
5. Schep de puree in een spuitzak met kartelmondje en maak toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
6. Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eventueel kan je ze daarna nog 1 minuut onder de gril zetten, dan worden de randjes mooi bruin.

 

 

 

    3 reacties

  • Anja 3 februari 2015 Beantwoord

    Ze zijn goed gelukt Simone!

  • beejeekookt 3 februari 2015 Beantwoord

    Wat leuk die heb ik laatst ook gemaakt, dan van gewone aardappels. Zoete ga ik ook eens proberen!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!