Groenten Paleo

Bloemkool rijst

Bloemkool rijst

Tags:   

Als je mij 3 jaar geleden zou vertellen dat ik van bloemkool rijst zou gaan maken zou ik je voor gek hebben verklaard.
Ik had toen namelijk echt nog geen idee dat bloemkool een groente met vele variaties was.

Je maakt er de heerlijkste schotels mee (zoals bijvoorbeeld bij Paleo kip-kerrie, deze zal ik later nog delen) en het smaakt goed bij roerbakgroentes en een stukje kip.

In mijn eentje eet ik geen hele bloemkool.
Dus ik vries het in porties in, zo heb ik altijd een lekker alternatief in de vriezer.
Als je een magnetron op je werk hebt is dit ook een ideaal gerecht om mee te nemen, lekker met wat geroerbakte groentes en kip.

Bloemkool rijst

Onderstaand recept is voor 1 portie.
Maar maak gerust die hele bloemkool en vries de rest in. (ongebakken)

Ingrediënten
* 1/4 bloemkool
* 1/2 ui
* zout en peper

Bereiding
1. Snijd de bloemkool in stukken en hak dit fijn in een keukenmachine. Schud/roer (met een lepel) af en toe zodat alle stukken fijngehakt worden.
2. Snipper de halve ui heel fijn.
3. Verhit 1,5 el kokosolie in een pan en bak hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de bloemkool toe en bak tot deze gaar is, ongeveer 8 minuten.
4. Breng op smaak met zout en peper.

Tip: Voeg wat kruiden toe als je de bloemkool toevoegt, zoals kerriepoeder, dit geeft de rijst een lekker smaakje.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!