Groenten Vlees

Bieten carpaccio met rosbief, bloemen en mierikswortel dressing

bieten carpaccio met rosbief, bloemen en mierikswortel dressing

Tags:    

Enige tijd geleden was ik uit eten en daar at ik een heerlijke bietencarpaccio.
Daar heb ik zo van genoten dat ik er mijn eigen versie van wilde maken.

Van BloomBites ontving ik een pakketje met 2 verschillende soorten eetbare bloemen.
Deze bloemen zorgen voor een waar feestje op je bord!
Je kan ze gebruiken bij de salade, in de soep, op een taart.. en zo kan ik nog wel even doorgaan.

De bloemetjes die ik gebruik in dit gerecht zijn de ‘Begeerlijke Begonia’s’.
Ze smaken fris en fruitig en door de roze kleur geven ze een mooi effect.

bloombites

Ingrediënten
* 300 gr voorgekookte bietjes
* 50 gr rosbief
* handje gemengde sla
* handje Begeerlijke Begonia’s

Ingrediënten dressing
* 0,5 el Griekse yoghurt
* 0,5 el water
* 0,5 tl mierikswortel
* zout

Bereiding
1. Snijd de bieten flinterdun met een mes of mandoline. Verdeel deze over het bord.
2. Leg in het midden een handje vol gemengde sla en verdeel de rosbief over het bord.
3. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met een snufje zout. Proef de dressing, want deze is een beetje pittig en je doet er al snel teveel van over het gerecht. Verdeel de dressing over de bieten carpaccio.
4. Verdeel de bloemetjes over het gehele bord voor de feestelijke touch.

 

bieten carpaccio met rosbief, bloemen en mierikswortel dressing

Bloombites heeft nog veel meer heerlijke bloemen in de collectie.
Ben je benieuwd? Neem dan zeker even een kijkje op de webshop!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️
  • Weet je nog niet wat je vanavond gaat eten? Dan is dit paleo maaltje een aanrader; broccolirijst met "sate"saus en wokgroenten. De satésaus maken we niet met pinda's natuurlijk 😉. Daarbij bestaat deze maaltijd voor 80% uit groenten!
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • Met slechts 5 ingrediënten zet je deze overheerlijke bokkenpootjes ijstaart op tafel! Een favoriet bij velen 😍❤️.
Het recept wordt de laatste tijd weer veel bekeken op de website! De directe link in mijn bio 🙌
  • Mijn ontbijt van vandaag bestaat uit zoete kersen en watermeloen. De rest van het fruit is helaas nog niet helemaal rijp, dus doet (voor nu) dienst als decoratie 😋
  • Bowls zijn hot! Pokébowls, smoothiebowls, tegenwoordig gaat alles in een kom. @wonderlicious_nl  schreef een review en het staat nu online! Zie de link in mijn bio.
  • Vanmiddag even de stad in geweest, om de drukte te trotseren had ik wel even wat comfortfood in de zin van nachos nodig 😉 (van Taco Bell)