Groenten Vlees

Bieten carpaccio met rosbief, bloemen en mierikswortel dressing

bieten carpaccio met rosbief, bloemen en mierikswortel dressing

Tags:    

Enige tijd geleden was ik uit eten en daar at ik een heerlijke bietencarpaccio.
Daar heb ik zo van genoten dat ik er mijn eigen versie van wilde maken.

Van BloomBites ontving ik een pakketje met 2 verschillende soorten eetbare bloemen.
Deze bloemen zorgen voor een waar feestje op je bord!
Je kan ze gebruiken bij de salade, in de soep, op een taart.. en zo kan ik nog wel even doorgaan.

De bloemetjes die ik gebruik in dit gerecht zijn de ‘Begeerlijke Begonia’s’.
Ze smaken fris en fruitig en door de roze kleur geven ze een mooi effect.

bloombites

Ingrediënten
* 300 gr voorgekookte bietjes
* 50 gr rosbief
* handje gemengde sla
* handje Begeerlijke Begonia’s

Ingrediënten dressing
* 0,5 el Griekse yoghurt
* 0,5 el water
* 0,5 tl mierikswortel
* zout

Bereiding
1. Snijd de bieten flinterdun met een mes of mandoline. Verdeel deze over het bord.
2. Leg in het midden een handje vol gemengde sla en verdeel de rosbief over het bord.
3. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met een snufje zout. Proef de dressing, want deze is een beetje pittig en je doet er al snel teveel van over het gerecht. Verdeel de dressing over de bieten carpaccio.
4. Verdeel de bloemetjes over het gehele bord voor de feestelijke touch.

 

bieten carpaccio met rosbief, bloemen en mierikswortel dressing

Bloombites heeft nog veel meer heerlijke bloemen in de collectie.
Ben je benieuwd? Neem dan zeker even een kijkje op de webshop!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.