Groenten Vis

Maaltijdsalade met zalm, bloemen en basilicumdressing

maaltijdsalade zalm basilicum dressing

Tags:        

Een maaltijdsalade vind ik eigenlijk altijd een goed idee.
Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter kan ik hier echt van genieten.
In de winter vind ik het dan vaak wel lekker om er iets warms bij te hebben.
Zoals een gebakken geitenkaasje of deze met gebakken zalm.

De eetbare bloemen maken het meteen extra feestelijk en geven flink wat kleur.
Waardoor ik toch weer een beetje een zomers gevoel krijg.

maaltijdsalade zalm basilicumdressing

Onderstaande ingrediënten zijn voor een maaltijdsalade voor 1 persoon.

Ingrediënten
* 150 gr gemengde sla
* 1 zalmfilet
* 1 rode puntpaprika
* handjevol cherry tomaatjes
* klein handje Frivole Viola’s van Bloombites

Ingrediënten dressing
* 15 gr verse basilicum
* 5 el olijfolie
* zout en peper

Bereiding
1. Verhit een koekenpan of grillpan op matig vuur en bak de zalm in 6-8 minuten gaar, draai halverwege om.
2. Maak ondertussen de dressing; doe de basilicum (zonder de harde steeltjes) en de olijfolie in een keukenmachine en mix tot dit een gladde massa is. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verdeel de sla over een bord/schaal. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in dunne reepjes, snijd de cherry tomaatjes door de helft. Verdeel beide over de sla.
4. Leg hierop de gebakken zalm en besprenkel met de basilicumdressing.
5. Garneer met de Frivole Viola’s.

frivole viola's bloombites

Van ontving ik een pakketje met 2 verschillende soorten eetbare bloemen.
Deze bloemen zorgen voor een waar feestje op je bord!
Je kan ze gebruiken bij de salade, in de soep, op een taart.. en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Bloombites heeft nog veel meer heerlijke bloemen in de collectie.
Ben je benieuwd? Neem dan zeker even een kijkje op de webshop!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!