Groenten

Aubergine met feta uit de oven

aubergine met feta uit de oven

Tags:       

Gek ben ik op aubergines.
Aubergines zijn veelzijdig, neutraal, sappig en ook nog eens super gezond!

Wist je dat en aubergine maar 20 calorieën per 100 gram bevat en ook nog eens boordevol vezels zit?
Daarnaast bevat de aubergine veel vitamines, mineralen en ook een super sterke antioxidant (die de kans op beroertes en hartaandoeningen vermindert)
Eigenlijk mag de aubergine wat mij betreft ook in het rijtje van de Superfoods.

Afgelopen week ontving ik van Purple Pride een doos vol geweldige aubergines.
Er zaten zelfs soorten in die ik nog nooit had gezien!

graffiti aubergine
Voor dit gerecht gebruikte ik de Graffiti aubergine.
Deze is qua vorm en smaak gelijk aan de standaard aubergine, maar de schil heeft geweldig mooie kleuren!

De andere soorten aubergines zal je deze week nog voorbij zien komen.
Deze week staat namelijk in het teken van de aubergine.

aubergine met feta uit de oven

Ingrediënten, voor 2 personen
* 2 graffiti aubergines
* 300 gr feta
* 2 teentjes knoflook
* 1 tl gedroogde tijm
* 4 el olijfolie

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
2. Verwijder het kroontje van de aubergine en snijd in de lengte doormidden. Snijd vervolgens de helften in de lengte in. (zoals op de foto)
3. Wrijf het vruchtvlees van de aubergine in met wat olijfolie en de tijm.
4. Vet een lage ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg hierin de aubergines met de snijvlakken naar beneden.
5. Snijd de feta in lange plakken van ongeveer 1 cm en leg deze tussen de aubergines.
6. Meng de resterende olijfolie met 2 uitgeperste teentjes knoflook, zout en peper en besprenkel hiermee de aubergines.
7. Bak 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.

Dit gerecht smaakt heerlijk met een frisse salade en eventueel wat stokbrood.

 

Purple Pride

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!