Paleo Vlees

Tajine met jonge aubergines en gehaktballen

Tajine jonge aubergine gehaktballen

Tags:     

Alweer het tweede recept in de aubergine reeks.
Dit gerecht is gemaakt met de Konasu, wat letterlijk ‘baby aubergine’ betekent in het Japans.
Deze aubergine is klein van stuk, heeft sappig vruchtvlees en een intense smaak. Heerlijk in deze stoofschotel!

De tajine heb ik al tijden in mijn kast staan.. en pas 1 keer eerder gebruikt.
Eigenlijk snap ik niet waarom ik de tajine niet vaker gebruik want je maakt er echt de heerlijkste stoofschotels in.
De tajine moet 8 uur voor gebruik geweekt worden in water en vervolgens ingesmeerd met zonnebloemolie 1 uur op laag uur laten voorverwarmen. Omdat ik de tajine zo weinig gebruik moet ik dat ook herhalen voordat ik mijn gerecht kan maken. Gebruik je de tajine vaker dan is dat niet nodig.

Heb je geen tajine? Dan kan je dit recept ook maken in een braadpan met dikke bodem.

Tajine jonge aubergine gehaktballen

Onderstaande ingrediënten zijn voor 2-3 personen. Afhankelijk van wat je er nog meer bij serveert.

Ingrediënten
* 300 gr gehakt in gehaktballen gedraaid of kant-en-klare (rauwe) gehaktballen
* 8 jonge aubergines
* 1 rode ui, grof gesnipperd
* 400 gr tomatenblokjes uit blik
* 1 el boter of olijfolie
* 2 tenen knoflook, uitgeperst
* 1 tl korianderzaad
* 1 tl komijnzaad
* 0,5 tl kaneel
* zout en peper

Bereiding
1. Bak de gehaktballen rondom bruin in en koekenpan.
2. Verhit de boter in de tajine of braadpan. Roer de ui en knoflook erdoor en bak deze tot ze beginnen te verkleuren.
3. Rooster ondertussen de korianderzaad en komijnzaad in een droge koekenpan, als ze beginnen te geuren haal je ze eruit en kneus je ze in een vijzel. (of op een snijplank met de platte kant van een mes). Voeg vervolgend de korianderzaad, komijnzaad en kaneel toe aan de uien en knoflook en roer door.
4. Als de kruiden beginnen te geuren voeg je de gehaktballen en aubergines toe, schep deze goed door de ui en kruiden.
5. Voeg de tomatenblokjes toe en doe het deksel op de tajine/pan. Laat afgedekt ongeveer 40 minuten stoven tot de aubergines zacht zijn.
6. Breng op smaak met zout en peper en laat nog 5 minuten stoven.

Dit gerecht smaakt heerlijk met een frisse salade, couscous/bulgur en eventueel een flinke schep Griekse yoghurt.

 

Purple Pride

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen 😇
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes 😍🙌 perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer 🙌. De link naar het recept staat in mijn bio.