Paleo Vlees

Tajine met jonge aubergines en gehaktballen

Tajine jonge aubergine gehaktballen

Tags:     

Alweer het tweede recept in de aubergine reeks.
Dit gerecht is gemaakt met de Konasu, wat letterlijk ‘baby aubergine’ betekent in het Japans.
Deze aubergine is klein van stuk, heeft sappig vruchtvlees en een intense smaak. Heerlijk in deze stoofschotel!

De tajine heb ik al tijden in mijn kast staan.. en pas 1 keer eerder gebruikt.
Eigenlijk snap ik niet waarom ik de tajine niet vaker gebruik want je maakt er echt de heerlijkste stoofschotels in.
De tajine moet 8 uur voor gebruik geweekt worden in water en vervolgens ingesmeerd met zonnebloemolie 1 uur op laag uur laten voorverwarmen. Omdat ik de tajine zo weinig gebruik moet ik dat ook herhalen voordat ik mijn gerecht kan maken. Gebruik je de tajine vaker dan is dat niet nodig.

Heb je geen tajine? Dan kan je dit recept ook maken in een braadpan met dikke bodem.

Tajine jonge aubergine gehaktballen

Onderstaande ingrediënten zijn voor 2-3 personen. Afhankelijk van wat je er nog meer bij serveert.

Ingrediënten
* 300 gr gehakt in gehaktballen gedraaid of kant-en-klare (rauwe) gehaktballen
* 8 jonge aubergines
* 1 rode ui, grof gesnipperd
* 400 gr tomatenblokjes uit blik
* 1 el boter of olijfolie
* 2 tenen knoflook, uitgeperst
* 1 tl korianderzaad
* 1 tl komijnzaad
* 0,5 tl kaneel
* zout en peper

Bereiding
1. Bak de gehaktballen rondom bruin in en koekenpan.
2. Verhit de boter in de tajine of braadpan. Roer de ui en knoflook erdoor en bak deze tot ze beginnen te verkleuren.
3. Rooster ondertussen de korianderzaad en komijnzaad in een droge koekenpan, als ze beginnen te geuren haal je ze eruit en kneus je ze in een vijzel. (of op een snijplank met de platte kant van een mes). Voeg vervolgend de korianderzaad, komijnzaad en kaneel toe aan de uien en knoflook en roer door.
4. Als de kruiden beginnen te geuren voeg je de gehaktballen en aubergines toe, schep deze goed door de ui en kruiden.
5. Voeg de tomatenblokjes toe en doe het deksel op de tajine/pan. Laat afgedekt ongeveer 40 minuten stoven tot de aubergines zacht zijn.
6. Breng op smaak met zout en peper en laat nog 5 minuten stoven.

Dit gerecht smaakt heerlijk met een frisse salade, couscous/bulgur en eventueel een flinke schep Griekse yoghurt.

 

Purple Pride

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!