Groenten

Gegrilde aubergine met Griekse yoghurtdressing -Foodblogswap

Gegrilde Aubergine met griekse yoghurtdressing

Tags:        

Het is weer tijd voor de maandelijkse Foodblogswap.
Deze maand mocht ik een recept uitkiezen van Fems Fornuis.
Femke kookt zoveel mogelijk puur en eerlijk, past goed bij mij dus!

Omdat het deze week aubergine-week is op FoodQuotes ging ik op zoek naar een aubergine recept.
Ik heb genoeg andere lekkere dingen gezien, maar wilde mezelf toch even “beperken”.
Beperken mag je het eigenlijk niet noemen want deze salade was echt heerlijk!
Volgensmij heb ik hem in enkele minuten opgepeuzeld 🙂

Het originele recept vind je hier.
Ik heb een paar dingen aangepast omdat ik bepaalde ingrediënten niet in huis heb.

Gegrilde Aubergine met griekse yoghurtdressing

Met onderstaande ingrediënten maak je een lunch voor 1, of een heerlijk bijgerecht voor 2.

Ingrediënten
* 1 aubergine
* 2 el Griekse yoghurt
* 1 el olijfolie + 1 el voor het bakken
* 0,5 el citroensap
* 1/4 tl paprikapoeder
* 1/4 tl gemalen koriander
* snuf chilipoeder
* 1 klein teentje knoflook
* zout en peper
* 1,5 el geschaafde amandelen

Bereiding
1. Was de aubergine en snijd de uiteindes eraf. Snijd de aubergine in plakken van 0,5 cm.
2. Meng in een kommetje de Griekse yoghurt met 1 el olijfolie, citroensap, paprikapoeder, gemalen koriander, chilipoeder, en het uitgeperste teentje knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verwarm een grillpan. Leg de aubergine plakken in de pan en bestrijk ze lichtjes met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Keer ze na enkele minuten bakken om en bestrijk de andere kant met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. (ik draaide de aubergine regelmatig zodat je een mooi rastertje krijgt van de grillpan)
4. Verhit een koekenpan en rooster hierin het amandelschaafsel. (dit doe je zonder olie/boter en met regelmatig husselen)
5. Leg de aubergine plakken op een bord en verdeel hier overheen, naar smaak, de Griekse yoghurtdressing. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel.

Purple Pride

    reactie

  • zomijntje 27 februari 2015 Beantwoord

    Hoi Simone, Wat een leuk en lekker receptje. Dit ga ik binnenkort ook maar eens proberen te maken. Want volgens mij wordt dit bij ons thuis ook een hit! Thanx voor sharing. ^_~

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!