Groenten

Gegrilde aubergine met Griekse yoghurtdressing -Foodblogswap

Gegrilde Aubergine met griekse yoghurtdressing

Tags:        

Het is weer tijd voor de maandelijkse Foodblogswap.
Deze maand mocht ik een recept uitkiezen van Fems Fornuis.
Femke kookt zoveel mogelijk puur en eerlijk, past goed bij mij dus!

Omdat het deze week aubergine-week is op FoodQuotes ging ik op zoek naar een aubergine recept.
Ik heb genoeg andere lekkere dingen gezien, maar wilde mezelf toch even “beperken”.
Beperken mag je het eigenlijk niet noemen want deze salade was echt heerlijk!
Volgensmij heb ik hem in enkele minuten opgepeuzeld 🙂

Het originele recept vind je hier.
Ik heb een paar dingen aangepast omdat ik bepaalde ingrediënten niet in huis heb.

Gegrilde Aubergine met griekse yoghurtdressing

Met onderstaande ingrediënten maak je een lunch voor 1, of een heerlijk bijgerecht voor 2.

Ingrediënten
* 1 aubergine
* 2 el Griekse yoghurt
* 1 el olijfolie + 1 el voor het bakken
* 0,5 el citroensap
* 1/4 tl paprikapoeder
* 1/4 tl gemalen koriander
* snuf chilipoeder
* 1 klein teentje knoflook
* zout en peper
* 1,5 el geschaafde amandelen

Bereiding
1. Was de aubergine en snijd de uiteindes eraf. Snijd de aubergine in plakken van 0,5 cm.
2. Meng in een kommetje de Griekse yoghurt met 1 el olijfolie, citroensap, paprikapoeder, gemalen koriander, chilipoeder, en het uitgeperste teentje knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verwarm een grillpan. Leg de aubergine plakken in de pan en bestrijk ze lichtjes met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Keer ze na enkele minuten bakken om en bestrijk de andere kant met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. (ik draaide de aubergine regelmatig zodat je een mooi rastertje krijgt van de grillpan)
4. Verhit een koekenpan en rooster hierin het amandelschaafsel. (dit doe je zonder olie/boter en met regelmatig husselen)
5. Leg de aubergine plakken op een bord en verdeel hier overheen, naar smaak, de Griekse yoghurtdressing. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel.

Purple Pride

    reactie

  • zomijntje 27 februari 2015 Beantwoord

    Hoi Simone, Wat een leuk en lekker receptje. Dit ga ik binnenkort ook maar eens proberen te maken. Want volgens mij wordt dit bij ons thuis ook een hit! Thanx voor sharing. ^_~

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Hier kan ik dus echt gelukkig van worden 😁 tomaatjes en komkommer uit eigen tuin! 🍅🥒 ❤️ hoe gaat jouw moestuintje (als je die überhaupt al hebt)?
  • Als manlief van huis is staat er voor mij meestal zoiets 👆 op het menu. Bloemkoolrijst met een groentemix en saté. Yum! 😍 ja met dit bordje boordevol groenten en saté kun je me echt onwijs blij maken 🙌. 200 gram groenten per dag? Daar ga ik ruim overheen!!
  • Deze amandel-kokos bonbonnetjes zijn onwijs lekker en helemaal paleo. Het perfecte snoepje bij de koffie/thee 😍🙌. Directe link naar het recept in bio.
  • Deze overheerlijke pastasalade met kip, groene asperges en (zelfgemaakte) pesto is perfect op de warmere dagen die er nu weer aankomen 🙌.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Dit 👆dames en heren is echt hemels! Oosterse zalm met een frisse salade; om je vingers bij af te likken 🙌❤️. Een receptje dat ik ontwikkelde voor paleo.nl.
Zie stories voor de link!
  • Oh my.. het recept voor dé lekkerste cake met aardbeien staat nu online!! 🍓geloof mij: die wil je zo snel mogelijk een keer maken 🙌.
Link naar het recept in m'n bio!
  • The 🥑 struggle is real! 😂