Groenten

Gegrilde aubergine met Griekse yoghurtdressing -Foodblogswap

Gegrilde Aubergine met griekse yoghurtdressing

Tags:        

Het is weer tijd voor de maandelijkse Foodblogswap.
Deze maand mocht ik een recept uitkiezen van Fems Fornuis.
Femke kookt zoveel mogelijk puur en eerlijk, past goed bij mij dus!

Omdat het deze week aubergine-week is op FoodQuotes ging ik op zoek naar een aubergine recept.
Ik heb genoeg andere lekkere dingen gezien, maar wilde mezelf toch even “beperken”.
Beperken mag je het eigenlijk niet noemen want deze salade was echt heerlijk!
Volgensmij heb ik hem in enkele minuten opgepeuzeld πŸ™‚

Het originele recept vind je hier.
Ik heb een paar dingen aangepast omdat ik bepaalde ingrediΓ«nten niet in huis heb.

Gegrilde Aubergine met griekse yoghurtdressing

Met onderstaande ingrediΓ«nten maak je een lunch voor 1, of een heerlijk bijgerecht voor 2.

IngrediΓ«nten
* 1 aubergine
* 2 el Griekse yoghurt
* 1 el olijfolie + 1 el voor het bakken
* 0,5 el citroensap
* 1/4 tl paprikapoeder
* 1/4 tl gemalen koriander
* snuf chilipoeder
* 1 klein teentje knoflook
* zout en peper
* 1,5 el geschaafde amandelen

Bereiding
1. Was de aubergine en snijd de uiteindes eraf. Snijd de aubergine in plakken van 0,5 cm.
2. Meng in een kommetje de Griekse yoghurt met 1 el olijfolie, citroensap, paprikapoeder, gemalen koriander, chilipoeder, en het uitgeperste teentje knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verwarm een grillpan. Leg de aubergine plakken in de pan en bestrijk ze lichtjes met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Keer ze na enkele minuten bakken om en bestrijk de andere kant met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. (ik draaide de aubergine regelmatig zodat je een mooi rastertje krijgt van de grillpan)
4. Verhit een koekenpan en rooster hierin het amandelschaafsel. (dit doe je zonder olie/boter en met regelmatig husselen)
5. Leg de aubergine plakken op een bord en verdeel hier overheen, naar smaak, de Griekse yoghurtdressing. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel.

Purple Pride

    reactie

  • zomijntje 27 februari 2015 Beantwoord

    Hoi Simone, Wat een leuk en lekker receptje. Dit ga ik binnenkort ook maar eens proberen te maken. Want volgens mij wordt dit bij ons thuis ook een hit! Thanx voor sharing. ^_~

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen πŸ˜‡
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes πŸ˜πŸ™Œ perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer πŸ™Œ. De link naar het recept staat in mijn bio.