Geroosterde groente uit de oven

geroosterde groente uit de oven

Tijd voor nummer 3 uit de aubergine-reeks.
Deze keer een heerlijke ovenschotel met verschillende soorten groenten.

Een makkelijk en simpel gerecht. En daar houden we van!
Het kost je maximaal 10 minuten voor het bereiden en daarna is het wachten.
En in die tijd kan je mooi weer andere dingen doen, ideaal toch?

groente mix
Hierboven zie je alle groenten die ik gebruikte, natuurlijk kan je variëren.

De witte en graffiti aubergines zaten in het pakket van Purple Pride dat ik ontving.
De witte courgette is wat romiger dan de normale aubergine.
Deze soort had ik nog nooit eerder gezien, maar wat zijn ze mooi!

geroosterde groente uit de oven

Ingrediënten
* 2 witte aubergines
* 1 graffiti aubergine
* 1 venkel
* 1 rode paprika
* 1 rode ui
* handje cherrytomaatjes
* 4 tenen knoflook
* 4 el olijfolie
* 1,5 tl rozemarijn
* 1,5 tl tijm
* zout en peper

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Snijd de venkel doormidden en dan in repen. Snijd de aubergines doormidden en dan in plakken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in grove stukken. Pel de rode ui, snijd doormidden en vervolgens in ringen.
3. Verdeel de groente over de ovenschaal. De knoflook hoef je niet te snijden, die gaat er in zijn geheel tussen. Zo poffen ze en dat smaakt overheerlijk.
4. Meng de olijfolie met de kruiden en breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit over de groenten en hussel goed door zodat alles bedekt is met een laagje olie.
5. Bak in het midden van de oven 35-45 minuten tot alle groenten gaar zijn.

 

Purple Pride

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *