Paleo Vis

Aubergine gevuld met tonijn

Aubergine gevuld met tonijn

Tags:      

De aubergine week is iets verlengd. Ik heb namelijk nog 2 heerlijke recepten met aubergine voor jullie.
Waaronder deze aubergines gevuld met tonijn.

Voor dit recept gebruik ik de “groene eitjes”, geweldige naam voor een aubergine toch?!
Weer een soort die ik zelf nog nooit had gezien. De naam begrijp ik volkomen want ze zijn groen en hebben de vorm van (grote) eieren..

Natuurlijk kan je de mini aubergines in dit recept vervangen voor een gewone paarse aubergine.
Dan worden de bootjes alleen groter. Ik raad dan aan 2 aubergines te gebruiken, en niet de allergrootste uit te kiezen

Aubergine gevuld met tonijn

Ingrediënten
* 5 “Groene eitjes” aubergines
* 1 blikje tonijn, 185 gr
* 1 ui, gesnipperd
* 1 teentje knoflook, fijn gehakt
* 1 ei
* 2 el verse bieslook, gehakt
* 0,5 el oregano
* 3 el olijfolie
* zout en peper
* Optioneel: 3 el geraspte kaas

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de aubergines, snijd het groen eraf en snijd ze doormidden. Snijd ze in op 0,5-1 cm vanaf de buitenkant en schep het vruchtvlees eruit met een lepeltje.
2. Plaats de uitgeholde aubergines op een bakplaat, met bakpapier, met de vleeskant naar boven. Besprenkel met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak deze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot het vruchtvlees zacht is.
3. Snijd het vruchtvlees van de aubergines in kleine stukjes.
4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met 1 el olijfolie en bak hierin de ui en knoflook tot deze glazig ziet. Voeg het vruchtvlees toe en bak 7-8 minuten tot het vruchtvlees zacht is. Doe dit mengsel in een kom.
5. Voeg de uitgelekte tonijn, bieslook, ei en oregano toe aan het mengsel en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel 3 el geraspte kaas toe.
6. Verdeel het mengsel over de uitgeholde aubergines en druk lichtjes aan. Bak deze 25-30 minuten tot alles goed gaar is.

 

Tip: Lekker met een frisse salade.

Purple Pride

 

    2 reacties

  • Anja 3 maart 2015 Beantwoord

    Ik heb nog nooit aubergines met tonijn gecombineerd, maar het klinkt wel erg lekker!

  • nabs18 3 maart 2015 Beantwoord

    Oh lekker!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)
  • Deze broodpudding met croissant en fruit bak je gewoon in je airfryer!
Dit heerlijke recept komt uit het airfryer boek dat ik samen met mijn moeder maakte voor @theamazingkitchen . Klik op de link in mijn bio!
  • Tijd voor ontbijt! Ijskoude watermeloen, ananas en een salade; erg lekker met dit warme weer. Ben benieuwd of ik het op ga krijgen 😇
  • Lunch was vandaag weer heerlijk! Een salade met kip, groene asperges, paprika en tomaatjes 😍🙌 perfect met dit warme weer!
  • Deze spinazie-kaasballetjes zijn heerlijk bij de lunch, (tapas)diner of zelfs als snack. Nog fijner; ze zijn zowel warm als koud erg lekker! Perfect met dit warme weer 🙌. De link naar het recept staat in mijn bio.