Paleo Vis

Aubergine gevuld met tonijn

Aubergine gevuld met tonijn

Tags:      

De aubergine week is iets verlengd. Ik heb namelijk nog 2 heerlijke recepten met aubergine voor jullie.
Waaronder deze aubergines gevuld met tonijn.

Voor dit recept gebruik ik de “groene eitjes”, geweldige naam voor een aubergine toch?!
Weer een soort die ik zelf nog nooit had gezien. De naam begrijp ik volkomen want ze zijn groen en hebben de vorm van (grote) eieren..

Natuurlijk kan je de mini aubergines in dit recept vervangen voor een gewone paarse aubergine.
Dan worden de bootjes alleen groter. Ik raad dan aan 2 aubergines te gebruiken, en niet de allergrootste uit te kiezen

Aubergine gevuld met tonijn

Ingrediënten
* 5 “Groene eitjes” aubergines
* 1 blikje tonijn, 185 gr
* 1 ui, gesnipperd
* 1 teentje knoflook, fijn gehakt
* 1 ei
* 2 el verse bieslook, gehakt
* 0,5 el oregano
* 3 el olijfolie
* zout en peper
* Optioneel: 3 el geraspte kaas

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de aubergines, snijd het groen eraf en snijd ze doormidden. Snijd ze in op 0,5-1 cm vanaf de buitenkant en schep het vruchtvlees eruit met een lepeltje.
2. Plaats de uitgeholde aubergines op een bakplaat, met bakpapier, met de vleeskant naar boven. Besprenkel met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak deze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot het vruchtvlees zacht is.
3. Snijd het vruchtvlees van de aubergines in kleine stukjes.
4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met 1 el olijfolie en bak hierin de ui en knoflook tot deze glazig ziet. Voeg het vruchtvlees toe en bak 7-8 minuten tot het vruchtvlees zacht is. Doe dit mengsel in een kom.
5. Voeg de uitgelekte tonijn, bieslook, ei en oregano toe aan het mengsel en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel 3 el geraspte kaas toe.
6. Verdeel het mengsel over de uitgeholde aubergines en druk lichtjes aan. Bak deze 25-30 minuten tot alles goed gaar is.

 

Tip: Lekker met een frisse salade.

Purple Pride

 

    2 reacties

  • Anja 3 maart 2015 Beantwoord

    Ik heb nog nooit aubergines met tonijn gecombineerd, maar het klinkt wel erg lekker!

  • nabs18 3 maart 2015 Beantwoord

    Oh lekker!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Yes 🙌 voor deze muffins met blauwe bessen en sinaasappel kom je wel je bed uit!
In plaats van boter gebruikte ik ricotta en dat smaakt verrassend lekker 😍.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
  • Bij een verjaardag hoort lekkers! Mijn moeder @anjasfoodblog bakte deze heerlijke appel plaattaart 😍 , ik denk dat ik nog een stukje pak 😏
  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!