Paleo Vis

Aubergine gevuld met tonijn

Aubergine gevuld met tonijn

Tags:      

De aubergine week is iets verlengd. Ik heb namelijk nog 2 heerlijke recepten met aubergine voor jullie.
Waaronder deze aubergines gevuld met tonijn.

Voor dit recept gebruik ik de “groene eitjes”, geweldige naam voor een aubergine toch?!
Weer een soort die ik zelf nog nooit had gezien. De naam begrijp ik volkomen want ze zijn groen en hebben de vorm van (grote) eieren..

Natuurlijk kan je de mini aubergines in dit recept vervangen voor een gewone paarse aubergine.
Dan worden de bootjes alleen groter. Ik raad dan aan 2 aubergines te gebruiken, en niet de allergrootste uit te kiezen

Aubergine gevuld met tonijn

Ingrediënten
* 5 “Groene eitjes” aubergines
* 1 blikje tonijn, 185 gr
* 1 ui, gesnipperd
* 1 teentje knoflook, fijn gehakt
* 1 ei
* 2 el verse bieslook, gehakt
* 0,5 el oregano
* 3 el olijfolie
* zout en peper
* Optioneel: 3 el geraspte kaas

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de aubergines, snijd het groen eraf en snijd ze doormidden. Snijd ze in op 0,5-1 cm vanaf de buitenkant en schep het vruchtvlees eruit met een lepeltje.
2. Plaats de uitgeholde aubergines op een bakplaat, met bakpapier, met de vleeskant naar boven. Besprenkel met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak deze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot het vruchtvlees zacht is.
3. Snijd het vruchtvlees van de aubergines in kleine stukjes.
4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met 1 el olijfolie en bak hierin de ui en knoflook tot deze glazig ziet. Voeg het vruchtvlees toe en bak 7-8 minuten tot het vruchtvlees zacht is. Doe dit mengsel in een kom.
5. Voeg de uitgelekte tonijn, bieslook, ei en oregano toe aan het mengsel en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel 3 el geraspte kaas toe.
6. Verdeel het mengsel over de uitgeholde aubergines en druk lichtjes aan. Bak deze 25-30 minuten tot alles goed gaar is.

 

Tip: Lekker met een frisse salade.

Purple Pride

 

    2 reacties

  • Anja 3 maart 2015 Beantwoord

    Ik heb nog nooit aubergines met tonijn gecombineerd, maar het klinkt wel erg lekker!

  • nabs18 3 maart 2015 Beantwoord

    Oh lekker!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Hier kan ik dus echt gelukkig van worden 😁 tomaatjes en komkommer uit eigen tuin! 🍅🥒 ❤️ hoe gaat jouw moestuintje (als je die überhaupt al hebt)?
  • Als manlief van huis is staat er voor mij meestal zoiets 👆 op het menu. Bloemkoolrijst met een groentemix en saté. Yum! 😍 ja met dit bordje boordevol groenten en saté kun je me echt onwijs blij maken 🙌. 200 gram groenten per dag? Daar ga ik ruim overheen!!
  • Deze amandel-kokos bonbonnetjes zijn onwijs lekker en helemaal paleo. Het perfecte snoepje bij de koffie/thee 😍🙌. Directe link naar het recept in bio.
  • Deze overheerlijke pastasalade met kip, groene asperges en (zelfgemaakte) pesto is perfect op de warmere dagen die er nu weer aankomen 🙌.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Dit 👆dames en heren is echt hemels! Oosterse zalm met een frisse salade; om je vingers bij af te likken 🙌❤️. Een receptje dat ik ontwikkelde voor paleo.nl.
Zie stories voor de link!
  • Oh my.. het recept voor dé lekkerste cake met aardbeien staat nu online!! 🍓geloof mij: die wil je zo snel mogelijk een keer maken 🙌.
Link naar het recept in m'n bio!
  • The 🥑 struggle is real! 😂