Ontbijt Paleo

Banaanpannenkoekjes met gebakken appel

Banaanpannekoek met gebakken appeltjes

Tags:       

In het weekend heb ik altijd zin in een lekker ontbijtje. En dan vooral een ontbijtje dat ik doordeweeks niet zo snel maak.

De bananenpannenkoekjes zie je overal veel voorbij komen. Maar met mijn matige liefde voor banaan had ik ze nog niet durven maken.
Ze smaakten heerlijk, vooral met de gebakken appeltjes is het voor mij een super ontbijt.
De kokosbloesemsuiker geeft een heerlijke karamel smaak aan de appel.

Ingrediënten voor de pannenkoekjes
* 1 rijpe banaan (liefst tegen het overrijpe aan)
* 2 eieren
* 1 tl kaneel

Ingrediënten voor de gebakken appeltjes
* 1 appel, ik gebruikte een Fuji. Geschild en in kleine stukjes gesneden.
* 1 klontje boter of kokosolie
* 1 tl kokosbloesemsuiker
* 0,5 tl kaneel

Bereiding
1. Prak de banaan met een vork tot je een gladde massa hebt. Meng de eieren en het kaneel hier goed doorheen tot je een glad beslag hebt.
2. Verwarm een beetje kokosolie of boter in een koekenpan en bak de pannenkoeken. (Met dit beslag maakte ik 2 pannenkoeken van ongeveer 15 cm doorsnee) Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur tot de bovenkant gestold is, draai dan voorzichtig de pannenkoek om en bak nog enkele minuten.
3. Verwarm in een andere koekenpan een klontje boter (of kokosolie) zodra deze gesmolten is voeg je de kokosbloesemsuiker en de kaneel toe. Roer goed door. Voeg vervolgens de appel toe en bak tot de appeltjes wat zachter zijn.
4. Leg de pannenkoekjes op een bord en verdeel de appeltjes hierover heen.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!
  • Deze overheerlijke ratatouille met geitenkaas staat nu online! Een heerlijke maaltijd zonder vlees. Enne, alleen maar ❤️ liefde voor zoveel kleur op je bord toch?
Directe link naar het recept in m'n bio en stories.
  • Morgen staat er kookdag gepland! Voor een opdrachtgever heb ik een aantal lekkere recepten bedacht en die ga ik morgen koken en fotograferen! ❤️ it!!!