Paleo Vlees

Gevulde kip uit de slowcooker

gevulde kip uit de slowcooker

Tags:      

De slowcooker is echt een ideaal apparaat.
Ik gebruik hem regelmatig voor het stomen van groente en natuurlijk kan je er de heerlijkste gerechten in maken.
Het voordeel van een slowcooker is dat je er alle ingrediënten in de ochtend in doet en tegen de tijd dat het tijd is voor het avondeten heb je een heerlijk gerecht.

Deze kip gevuld met zongedroogde tomaten is daar een goed voorbeeld van.
Doordat je bouillon toevoegt blijft de kip lekker mals. En wil je geen zwembadje op je bord? Dan bewaar je de bouillon voor de volgende dag om een heerlijk soepje mee te maken. (dat is precies wat ik deed, met wat extra champignons toegevoegd heb je een heerlijk helder soepje dat boordevol smaak zit)

Ingrediënten
* 2 kipfilets of kippendijen
* 1 kleine ui
* 2 teentjes knoflook
* 6 zongedroogde tomaten
* 125 ml kippenbouillon
* 150 gr champignons
* 2 tl oregano
* 1 tl basilicum
* optioneel: snufje chilivlokken

Bereiding
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olijfolie/kokosolie in een koekenpan en bak de knoflook en ui tot deze glazig is.
2. Leg de kipfilets op een bord en snijd halverwege (horizontaal) in, klap de kipfilet open en vul met het ui/knoflook mengsel, leg hierboven op de zongedroogde tomaten. Klap de kipfilets dicht en leg ze in de slowcooker.
3. Schenk de bouillon over de kip.
4. Snijd de champignons in vieren en verdeel over de slowcooker. Strooi de kruiden (en eventueel een snufje chilivlokken) over de kip en champignons.
5. Doe de deksel op de slowcooker en bak de kip op “low/laag”  voor 4-5 uur.

kip uit de slowcooker

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep 🥄 mee; vol van smaak door het gebruik van baharat 🙌.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; 😍🙌 in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.