Paleo Vlees

Turkse gevulde aubergine met gehakt

turks gevulde aubergine met gehakt

Tags:      

Dit was het eerste gerecht dat mijn vriend voor mij kookte.
Als we dit gerecht eten is hij ook diegene die het maakt, want als ik het maak klopt er toch ergens iets niet met de smaken. (wellicht omdat ik graag op eigen initiatief andere kruiden etc toevoeg)
Als mijn schoonmoeder dit gerecht maakt gaan we ook altijd bij ze eten. Dit is echt 1 van mijn lievelingsgerechten!

Het is wellicht niet het mooiste gerecht om op de foto te zetten, maar de smaak maakt dit echt helemaal goed.
Al onze vrienden en familie hebben hier al van mogen genieten en zelfs diegene die normaal geen aubergine-liefhebber is smult hier van.

Mijn vriend eet dit gerecht altijd met Turks brood en een flinke eetlepel Turkse yoghurt.
Ik vind het lekker genoeg om zo te eten, eventueel met een frisse salade erbij.

turks gevulde aubergine met gehakt

IngrediΓ«nten (voor 4 personen)
* 4 aubergines
* 350 gr rundergehakt
* 2 blikken tomatenblokjes
* 2 uien
* 2 teentjes knoflook
* 1 tl gedroogde rode peper
* 1 tl zwarte peper
* 1 tl tijm (of kekik uit de Turkse supermarkt)
* handvol fijngehakte platte peterselie
* zout
* olijfolie

Bereiding
1. Was de aubergines en snijd de steelaanzet eraf. Schil nu in de lengte lange banen met een dunschiller van de schil af. Doe dit om-en-om; dus 1 baan met schil en 1 baan zonder schil. Prik enkele gaatjes in de aubergines met een vork. Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de aubergines tot ze zacht zijn. Het makkelijkste is om er iets zwaars op te zetten, in het water, zodat de aubergines onder water blijven. (dit duurt zeker 30 minuten)
2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn, bak deze tot de ui glazigΒ ziet en voeg dan het gehakt toe. Bak deze rul. Voeg vervolgens de kruiden toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm goed door. Breng op smaak met een snuf zout.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
4. Snijd de aubergines doormidden en leg ze met de vleeskant naar boven in een ovenschaal. Verdeel hier overheen het gehaktmengsel. Wat je over hebt kan je rondom de aubergines verdelen.
5. Bak de aubergines 35 minuten in de voorverwarmde oven.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros πŸ™‹ 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu πŸ˜‚
  • De lekkerste chocolate chip cookies πŸͺ staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen Γ©n met suiker πŸ˜‰.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu Γ©cht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❀️