Lunch Ontbijt Paleo

Amandelmeel-lijnzaad crackers

amandelmeel lijnzaad crackers

Tags:       

Al een tijdje had ik en bakje gebroken lijnzaad in de kast staan. Ik denk ook dat ik, tot nu toe, één van de weinigen was die nog geen lijnzaad had gebruikt in een recept.
Tot nu toe dan, ik wilde glutenvrije crackers maken en bedacht me dat lijnzaad daar erg lekker in zou kunnen zijn. En dan is ook zo!
Deze crackers vullen goed en ik heb dan ook genoeg aan 2 crackers met beleg als ontbijt of lunch.

amandelmeel lijnzaad crackers

Beleg de crackers met jouw favoriete beleg.
Ik at ze met tonijnsalade (klik hier voor het recept) of kipfilet.

Ingrediënten
* 125 gr amandelmeel
* 50 gr gebroken lijnzaad
* 1 ei
* 1 el olijfolie
* 1 tl rozemarijn
* zout

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Meng in een kom de olijfolie met het ei en voeg hieraan het amandelmeel, gebroken lijnzaad, rozemarijn en een snuf zout toe. Meng het goed door tot er een samenhangend deeg ontstaat.
3. Neem 2 vellen bakpapier en leg hiertussen het deeg, rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 0,5 cm. Verwijder het bovenste vel bakpapier en snijd het deeg alvast in rechthoeken; ik maakte 8 crackers.
4. Bak de crackers in 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

De crackers kan je meerdere dagen bewaren in een luchtdichte doos.

    3 reacties

  • […] gram patentbloem. Je kunt natuurlijk ook voor een glutenvrije variant gaan, kijk dan eens bij http://www.Foodquotes.nl voor crackers van amandelmeel en […]

  • Jeanine 13 maart 2015 Beantwoord

    Hmm.. ziet er lekker uit en laat ik nou net nog veel lijnzaad hebben staan! Ik heb alleen op dit moment geen amandelmeel in huis zou het ook met speltmeel kunnen?

    • Simone 13 maart 2015 Beantwoord

      Amandelmeel is een stuk vetter dan speltmeel. Als je het 1 op 1 vervangt denk ik helaas dat het niet gaat lukken.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories