Lunch Ontbijt Paleo

Amandelmeel-lijnzaad crackers

amandelmeel lijnzaad crackers

Tags:       

Al een tijdje had ik en bakje gebroken lijnzaad in de kast staan. Ik denk ook dat ik, tot nu toe, één van de weinigen was die nog geen lijnzaad had gebruikt in een recept.
Tot nu toe dan, ik wilde glutenvrije crackers maken en bedacht me dat lijnzaad daar erg lekker in zou kunnen zijn. En dan is ook zo!
Deze crackers vullen goed en ik heb dan ook genoeg aan 2 crackers met beleg als ontbijt of lunch.

amandelmeel lijnzaad crackers

Beleg de crackers met jouw favoriete beleg.
Ik at ze met tonijnsalade (klik hier voor het recept) of kipfilet.

Ingrediënten
* 125 gr amandelmeel
* 50 gr gebroken lijnzaad
* 1 ei
* 1 el olijfolie
* 1 tl rozemarijn
* zout

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Meng in een kom de olijfolie met het ei en voeg hieraan het amandelmeel, gebroken lijnzaad, rozemarijn en een snuf zout toe. Meng het goed door tot er een samenhangend deeg ontstaat.
3. Neem 2 vellen bakpapier en leg hiertussen het deeg, rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 0,5 cm. Verwijder het bovenste vel bakpapier en snijd het deeg alvast in rechthoeken; ik maakte 8 crackers.
4. Bak de crackers in 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

De crackers kan je meerdere dagen bewaren in een luchtdichte doos.

    3 reacties

  • […] gram patentbloem. Je kunt natuurlijk ook voor een glutenvrije variant gaan, kijk dan eens bij http://www.Foodquotes.nl voor crackers van amandelmeel en […]

  • Jeanine 13 maart 2015 Beantwoord

    Hmm.. ziet er lekker uit en laat ik nou net nog veel lijnzaad hebben staan! Ik heb alleen op dit moment geen amandelmeel in huis zou het ook met speltmeel kunnen?

    • Simone 13 maart 2015 Beantwoord

      Amandelmeel is een stuk vetter dan speltmeel. Als je het 1 op 1 vervangt denk ik helaas dat het niet gaat lukken.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❤️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner 🙌.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan 😃. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo 👆 tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)