Paleo Zoet

Bananenmuffins, Naturel en Chocolade

bananenmuffins

Tags:         

Bananenmuffins stonden al langere tijd op mijn “te-koken” lijstje.
Omdat veel mensen zo enthousiast zijn over bananenbrood wilde ik toch ook iets in die trant proberen.

Afgelopen weekend was de viering van het 1-jarig bestaan én de opening van “mijn” nieuwe crossfit box. Nee, niet van mij, maar de box waar ik vol enthousiasme 3 keer per week sport.
Onze trainster vroeg of ik wat hapjes wilde maken en daar waren deze bananenmuffins natuurlijk de perfecte keuze voor.  Gezond én lekker, de ideale combinatie.

Ik maakte 2 variaties; naturel met amandelen en chocolade.

Met onderstaande ingrediënten maak je ongeveer 25 mini-muffins.
Natuurlijk kan je er ook normale muffins van maken, houdt er dan wel rekening mee dat de baktijd langer zal zijn.

Ingrediënten Naturel met amandelen
* 2 bananen (bijna overrijp)
* 2 eieren
* 135 gr amandelmeel
* 1 tl kaneel
* 1 el honing
* 1 tl bakpoeder
* 1 handvol grof gehakte amandelen

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de banaan in plakken en voeg doe deze samen met de eieren en honing in een blender. Mix tot je een egale massa hebt. (dit kan ook in een kom met de staafmixer)
3. Voeg het amandelmeel en bakpoeder toe en roer goed door.
4. Voeg de kaneel en grof gehakte amandelen toe en roer goed door.
5. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en bak deze gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Ingrediënten Chocolade
* 2 bananen (bijna overrijp)
* 2 eieren
* 135 gr amandelmeel
* 1 tl bakpoeder
* 1 tl cacao
* 1 el honing
* 75 gr grof gehakte pure chocolade

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de banaan in plakken en voeg doe deze samen met de eieren en honing in een blender. Mix tot je een egale massa hebt. (dit kan ook in een kom met de staafmixer)
3. Voeg het amandelmeel en bakpoeder toe en roer goed door.
4. Voeg de cacao en grof gehakte chocolade toe en roer goed door.
5. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en bak deze gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️