Groenten Lunch Paleo

Heerlijke salade met honing-mosterddressing

heerlijke salade met honing mosterd dressing

Tags:         

De afgelopen dagen heeft het zonnetje flink haar best gedaan. Wat een lekker lente-weertje!
Ik kan echt genieten van de eerste zonnestralen. Lekker buiten (uit de wind) genieten van deze salade maakt het helemaal compleet.

Dat ik geen boterhammen eet als lunch wisten jullie misschien al. Ik geniet daarom bijna elke dag van een salade. Geen straf als je het mij vraagt!
Meestal haal ik aan het begin van de week verschillende soorten groenten, salade en gerookte kip/tonijn/zalm/ei in huis.
Zo weet ik zeker dat ik de hele week een heerlijke salade in een handomdraai op tafel heb staan.

heerlijke salade met honing mosterd dressing

Met onderstaande ingrediënten maak je een heerlijke lunch voor 1, of een klein bijgerecht voor 2.

Ingrediënten
* 1 baby romaine sla
* 1/2 rode paprika
* 60 gr gerookte kipfilet
* 1 lente-ui

Ingrediënten dressing
* 9 el olijfolie
* 1,5 tl honing
* 1,5 tl mosterd
* 0,5 tl citroensap
* snuf zout

Bereiding
1. Snijd de romaine sla doormidden en de stronk eraf. Haal de blaadjes los, was ze goed en verdeel ze over het bord.
2. Snijd de paprika en kipfilet in reepjes en de lente-ui in ringen. Verdeel over de romaine sla.
3. Maak nu de dressing; meng hiervoor alle ingrediënten, behalve het zout, tot een egale dressing. Breng op smaak met zout. Verdeel de dressing over de salade.

    2 reacties

  • Anja Holtkamp 18 maart 2015 Beantwoord

    Om de een of andere reden, eet ik in de wintermaanden minder vaak een salade. Ik zal blij zijn als het straks echt weer lente is 🙂 Wist je ook dat romaine sla heel lekker is als je het even in de grillpan legt? Dan is hij wat zoeter… voor als je eens wat anders in je salade wilt.

    • Simone 18 maart 2015 Beantwoord

      Ja dat is her volgende project 🙂

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️