Groenten Lunch

Gegrilde baby romaine

gegrilde baby romaine

Tags:      

Romaine sla is by far mijn favoriete slasoort.
Vandaag deel ik weer een super lekker en makkelijk recept voor een heerlijke salade. Perfect als je iets heerlijks op tafel wil zetten met weinig moeite, maar met wel net dat beetje extra.

Romaine sla is een stevige en knapperige slasoort die je koopt in mooie langwerpige kroppen. Tegenwoordig is deze het hele jaar door verkrijgbaar in de supermarkten. Vanaf mei t/m oktober is deze verkrijgbaar uit Nederland.

gegrilde baby romaine

Met onderstaand recept maak je een heerlijke lunch voor 1 persoon, of een klein bijgerecht voor 2 personen.

IngrediΓ«nten
* 1 Baby romaine sla
* 2 Gekookte eieren
* 1 lente-ui, in ringen
* Olijfolie
* Balsamicoazijn
* 1 Teentje knoflook
* Parmezaanse kaas
* Zout en peper

Bereiding
1. Was de baby romaine en snijd in de lengte doormidden. Bestrijk de snijkanten met een beetje olijfolie en wrijf erover heen met een doormidden gesneden teentje knoflook. Breng iets op smaak met peper en zout.
2. Verhit een grillpan en grill de baby romaine aan de snijkant ongeveer 2 minuten.
3. Leg de baby romaine op een bord en verdeel hier overheen de lente-ui en geschaafde Parmezaanse kaas. Leg de gekookte eieren, doormidden gesneden ernaast.
4. Besprenkel met wat olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met wat zout en peper.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros πŸ™‹ 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu πŸ˜‚
  • De lekkerste chocolate chip cookies πŸͺ staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen Γ©n met suiker πŸ˜‰.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu Γ©cht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❀️