Vlees

Gevulde zoete aardappel

Tags:      

Gevulde zoete aardappel

Zoete aardappel; ik ben er fan van! Elke week staat deze minimaal 1 keer op het menu. Gebakken, gekookt, geroosterd, puree; je kan er alle kanten mee op.
Wel vind ik het dan lekker om er een kruidige tegenhanger bij te hebben. Daar laat de zoete aardappel zich goed mee combineren.

Deze gevulde zoete aardappel is voor mij echte comfortfood.
Heerlijk op een frisse avond met een dampend bord op je schoot terwijl er een goede film op staat.

Gevulde zoete aardappel

Dit recept is voor 2 personen en heerlijk met een frisse salade ernaast.

In het recept gebruik ik 200 gr rundergehakt, natuurlijk kan je 1 verpakking gebruiken (a 300 gr) en dan de restjes bewaren voor de volgende dag.

Ingrediënten
* 2 zoete aardappels
* 200 gr rundergehakt
* 1 kleine rode paprika
* halve ui
* 1 teentje knoflook
* 70 gr tomatenpuree (klein blikje)
* 0,5 tl paprikapoeder
* 1 tl oregano
* 1 tl tijm
* olijfolie
* zout en peper

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de zoete aardappel goed en prik er met een vork gaatjes in. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel royaal met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Pof de aardappelen in 45 minuten gaar. (je kan testen of ze gaar zijn door er met een scherp mesje in te prikken.

Maak ondertussen de vulling;
2. Verhit olijfolie in een koekenpan en snipper de knoflook en ui. Bak deze tot ze glazig zien. Voeg het rundergehakt toe en bak tot deze gaar is.
3. Snijd de paprika in dunne reepjes en bak 2 minuten mee.
4. Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en bak 4 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
5. Haal de zoete aardappel uit de oven en snijd deze in de lengte in en druk open. Schep het gehaktmengsel in de holte en bak nog 10 minuten in de oven.

Tip: Doe eventueel nog wat geraspte kaas op het gehaktmengsel voordat de zoete aardappels terug in de oven gaan.

 

    2 reacties

  • Suzanne 20 maart 2015 Beantwoord

    mmmmm ziet er goed uit!

  • Daisy 20 maart 2015 Beantwoord

    Ook hier een zoete aardappelliefhebber! Heerlijk, he! Leuk om hem op deze manier te presenteren!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❤️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner 🙌.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan 😃. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo 👆 tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)