Vlees

Gevulde zoete aardappel

Gevulde zoete aardappel

Tags:      

Zoete aardappel; ik ben er fan van! Elke week staat deze minimaal 1 keer op het menu. Gebakken, gekookt, geroosterd, puree; je kan er alle kanten mee op.
Wel vind ik het dan lekker om er een kruidige tegenhanger bij te hebben. Daar laat de zoete aardappel zich goed mee combineren.

Deze gevulde zoete aardappel is voor mij echte comfortfood.
Heerlijk op een frisse avond met een dampend bord op je schoot terwijl er een goede film op staat.

Gevulde zoete aardappel

Dit recept is voor 2 personen en heerlijk met een frisse salade ernaast.

In het recept gebruik ik 200 gr rundergehakt, natuurlijk kan je 1 verpakking gebruiken (a 300 gr) en dan de restjes bewaren voor de volgende dag.

Ingrediënten
* 2 zoete aardappels
* 200 gr rundergehakt
* 1 kleine rode paprika
* halve ui
* 1 teentje knoflook
* 70 gr tomatenpuree (klein blikje)
* 0,5 tl paprikapoeder
* 1 tl oregano
* 1 tl tijm
* olijfolie
* zout en peper

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de zoete aardappel goed en prik er met een vork gaatjes in. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel royaal met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Pof de aardappelen in 45 minuten gaar. (je kan testen of ze gaar zijn door er met een scherp mesje in te prikken.

Maak ondertussen de vulling;
2. Verhit olijfolie in een koekenpan en snipper de knoflook en ui. Bak deze tot ze glazig zien. Voeg het rundergehakt toe en bak tot deze gaar is.
3. Snijd de paprika in dunne reepjes en bak 2 minuten mee.
4. Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en bak 4 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
5. Haal de zoete aardappel uit de oven en snijd deze in de lengte in en druk open. Schep het gehaktmengsel in de holte en bak nog 10 minuten in de oven.

Tip: Doe eventueel nog wat geraspte kaas op het gehaktmengsel voordat de zoete aardappels terug in de oven gaan.

 

    2 reacties

  • Suzanne 20 maart 2015 Beantwoord

    mmmmm ziet er goed uit!

  • Daisy 20 maart 2015 Beantwoord

    Ook hier een zoete aardappelliefhebber! Heerlijk, he! Leuk om hem op deze manier te presenteren!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories