Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: Eefs Food

eefs food

Tags:   

Op de website van Eefje vind je verschillende heerlijke recepten.
Van gluten- en suikervrij tot lunch en dinergerecht tot heerlijk taarten. Zo zag ik al een caramel shortbread voorbij komen die ik zeker een keer moet gaan maken!

Wie 
Ik ben Eefje, 24 jaar en woon in het mooie Leiden. Ik ben echt verliefd op mijn stadje! Ik werk zo’n 30 uur in de week als shift supervisor bij Starbucks. Ik ben er sinds een tijdje achter hoe gaaf het is om mooie latte art te kunnen maken. Ik ben daar ontzettend veel op aan het oefenen! Eten speelt al een grote rol in mijn leven zolang ik mij kan herinneren. Eigenlijk denk ik in eten en in plaatjes hoe het er dan uit moet komen te zien. Ik ga heel graag naar concerten en festivals en er staat altijd wel een muziekje aan, ik kan echt niet zonder.

IMG_6167

Wat 
Veel lekker eten dat op een makkelijke manier te maken is. Ik bedenk zo goed als alles zelf maar natuurlijk wel geïnspireerd door andere recepten/accounts. Heerlijk om zonder plan de keuken in de duiken en iets te maken met de spullen die je in huis hebt. Ik doe het allemaal voor de lol, en word zo blij van alle reacties die ik dagelijks krijg!
IMG_5814

Waar
Je kunt mij op Instagram vinden onder de naam @eefsfood ik ben hier ook het meest actief. Als je naar www.eefsfood.nl gaat kun je daar al mijn recepten vinden en ook nog wat andere rubriekjes die met eten te maken hebben. Een Facebook pagina kan dan natuurlijk niet ontbreken, ook daar is de naam eefsfood.
Koffie/Thee
Hoewel ik koffie steeds lekkerder begin te vinden kies ik toch voor thee! Op mijn werk moet ik vaak koffie proeven, zeker als we weer een nieuwe boon in het assortiment hebben of ik een coffee tasting moet geven. Ik vind dat ontzettend leuk omdat je hoe vaker je het doet echt de verschillen gaat proeven. Ik ben wel echt een theeleut! Sterrenmunt, sinaasappel, chai en muntthee zijn altijd wel favoriet. Ik ben geen groot fan van rooibos en groene thee. Groene thee is vaak bitter. Wist je dat je dat makkelijk kunt verhelpen door eerst je thee water af te laten koelen tot ongeveer 80 graden voordat je je zakje erin hangt?
Hartig/zoet 
Hartig! Echt ik ben ook dol op zoet maar hartig wint echt, daar heb ik gewoon het vaakst trek in.
Guilty pleasure
Serrano ham! Daar kan ik echt naar uitkijken. Me, myself en met een pakje Serrano ham op de bank, heerlijk! Mijn liefde hiervoor is pas sinds kort. Vroeger moest ik echt geen vlees waar iets wits aan zat.
Beste herinnering aan eten
Lastig! Eigenlijk zijn al mijn goede herinneringen altijd iets met eten.. Laat ik het daar maar op houden haha.
Favoriete kookboek
Ik moet eerlijk bekennen dat ik er eigenlijk geen 1 heb.. Natuurlijk heb ik wel kookboekjes met recepten maar geen boeken van leuke of bekende koks. Vast heel afgezaagd maar ik ben echt fan van Jamie Oliver. Daar zou ik toch wel graag een boek van willen hebben!
Welke 3 dingen kan je niet missen in de keuken
Een goed scherp mes, een oven & mijn staafmixer incl mix bakjes etc.
IMG_6199
Monday favorite
Ik vind het heerlijk om op een vrije maandag lekker de stad in te gaan en in een gezellig koffie tentje met goede wifi te belanden, en dan een heerlijk middagje met mijn laptop voor mijn neus te werken aan m’n site. En natuurlijk bakken of iets koken, maar dat doe ik bijna dagelijks.
Bedankt voor het lezen!

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Een minestronesoep is eigenlijk een goedgevulde Italiaanse groentesoep. Boordevol groenten, smaak én met tortellini in mijn recept 😍. Mij maak je er echt blij mee, een kom warme soep... het voelt als thuiskomen, een warm bad. Op en top comfortfood als je het mij vraagt!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio en stories.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#soep #minestrone #minestronesoep #minestronesoup #soup #comfortfood #voeltalsthuiskomen #warmbad #groenten #vegetables #groentensoep #vegetablesoup #tortellini #parmezaansekaas #kaas #kaasmeisje #vegetarisch #vegetarian #maaltijd #maaltijdsoep #feedfeed #f52grams #heresmyfood #tastemademedoit #foodie #foodstyling #foodphotography #receptontwikkeling #ferleon #foodquotesnl
 • Dramatisch en hartverscheurend vind ik het als je hoort en leest hoe het er bij sommige slachthuizen aan toe gaat 😢. Persoonlijk kies ik zoveel mogelijk biologisch vlees wanneer we vlees eten, maar hoe weet je nu nog of dat er wel iets humaner aan toe gaat? En ja... ik weet dat ook dat moorden is. Door dit soort nieuwsberichten ga ik toch echt nog sterker twijfelen of ik wel vlees/vis wil blijven eten. Het zal in ieder geval een stuk minder worden!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En jij? Pas jij je vlees/vis consumptie aan? Of ben je sowieso al vegetariër? Of wellicht blijf je vlees eten?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👇 ik hoor het graag! Ben benieuwd hoe jij erover denkt.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#krant #krantlezen #nieuws #nieuwsbericht #decourant #news #vegetarisch #pescotariër #flexitarier #vlees #vis #vleeseter #biologisch #biologischheellogisch #scharrelvlees #itsme #verschrikkelijk #onnodig #ditiseigenlijkeenmenukaart #menukaart #derestauratie040 #eindhoven #station #stationeindhoven #meetmeundertheclock #foodie #foodquotesnl
 • Frietjes, kroket en een klodder Belgische mayonaise. ❤️ Als je geniet, doe het dan goed! Na een dagje koken en fotograferen had ik gewoon echt geen zin meer om weer de keuken in te duiken voor het avondeten. 🍟 Frietjes will do!
#friet #kroket #geenzinomtekoken
 • Zin in een donut? Wat denk je van een 🍎 donut?! Soms wil je toch gewoon een lekkere snack die niet heel erg gezond of ongezond is... gewoon een beetje tussen alles in. Dan zijn deze appel donuts hét antwoord!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, sprinkles maken van alles een feestje toch? 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#donut #donuts #donutlover #appel #apple #snack #treat #tussendoortje #snackfood #roomkaas #creamcheese #sprinkles #sprinklesareforwinners #discodip #nutella #nutellalove #chocoladepasta #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #balans #traktatie #lekkerensimpel #foodie #foodphotography #foodstagram #feedfeed #foodquotesnl
 • De lekkerste burgers van Eindhoven: ✅.
Uitgeroepen tot mooiste bar van Nederland: ✅.
Een hotel met rock&roll mentality: ✅.
De leukste medewerkers: dubbel ✅✅!!
En ik werk parttime bij @bluecollarhoteleindhoven dus dat maakt het nog toffer. Kom zeker een keertje langs voor een burger of een kopje koffie (ik ben momenteel hard aan het oefenen op latte art en ik maak nu de mooiste scheve blaadjes 🤣).
Verder ben ik als een kind zo blij met deze foto die ik net m’n nieuwe telefoon maakte.
.
#burger #bluecollarhotel #eindhoven
 • Wat dat is? Dat is mijn lunchbox! Gevuld met de lekkerste dingen 😍 en binnenkort lanceer ik mijn eerste E-book 🎉.
Want hoe doe je dat; lunchen zonder boterham? Wat is lekker en gezond om mee te nemen? Deze vragen krijg ik zoveel en daar geef ik graag antwoord op 🙌🙏. Al jaren neem ik de lekkerste lunches mee, dus ervaring ten overvloede!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nog even geduld! 📚Het eerste E-book komt er aan!! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lunchbox: @boho_tiffin 📸: @eefsfood ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchbox #lunchideas #lunchoftheday #lunchonthego #lunchenzonderboterham #lunchenzonderbrood #broodlozelunch #lunchen #lekkerengezond #bohotiffin #panterprint #amsterdam #amsterdamcity #gezond #gezondeten #gezonderecepten #koolhydraatarm #paleo #glutenvrij #suikervrij #lactosevrij #lancering #foodie #foodphotography #receptontwikkeling #foodquotesnl
 • Grill jij wel eens witte asperges? Dat is namelijk écht onwijs lekker ❤! Er staat een heerlijk recept online, een kleine twist op de klassieker; witte asperges met gerookte zalm en peterselie.
Nog even en dan is het aspergeseizoen alweer voorbij... heb jij ze regelmatig gegeten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio en stories.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#asperges #witteasperges #asparagus #hetwittegoud #gegrildeasperges #grillen #zalm #gerooktezalm #salmon #smokedsalmon #portobello #peterselie #lunch #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #koolhydraatarm #paleo #health #healthyfood #gezond #gezondeten #foodie #foodstagram #foodquotesnl
 • Zin in iets lekkers? Voor deze Nutella rondjes/koekjes/dingetjes 🤣 heb je maar 3 ingrediënten nodig! Erg lekker en snel te maken ❤️.
Ik heb gisteren echt een geweldige leuke dag gehad in Amsterdam met allemaal leuke mensen! De dag begon met koffie en lunch met @eefsfood ; eindelijk na zoveel jaar eens in het echt ontmoet en wat is ze leuk. @thesocialgoodgirl organiseerde een bitterballen tour en wij waren erbij als influencer 🙌 waar we met allemaal leuke mensen foto’s maakten. Thanks allemaal voor de geslaagde dag! @anniepannie_nl @anouk.boetzer @dutchie @nicolinesmalbraak (en de rest van wie ik de insta niet heb).
.
#nutella #nutellalovers #toffedag