Ei Lunch Paleo

Paprika gevuld met serrano ham en ei

paprika gevuld met serrano ham en ei

Tags:        

Het is weer tijd voor een makkelijk en lekker ontbijt/lunch receptje.
De voorbereiding kost je enkele minuten en daarna is het alleen nog maar wachten tot de oven zijn werk heeft gedaan.

Ik had nog 2 halve paprika’s in de koelkast liggen รฉn het was bijna lunchtijd.
Nou kon ik deze natuurlijk verwerken in een salade maar ik had zin om eens iets anders te maken.
Eerst wilde ik de ingrediรซnten gebruiken voor eimuffins, maar waarom zou ik alles fijnsnijden als die halve paprika’s al zo’n mooi bakje vormen?!

paprika gevuld met serrano ham en ei

Ingrediรซnten
* 1 paprika
* 2 plakken serrano ham
* 2 eieren
* 1 tl oregano
* zout en peper

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten.
3. Bekleed de gehalveerde paprika met serrano ham en bestrooi met oregano. Breek hierin een eitje. Breng op smaak met zout en peper
4. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot het ei gestold is.

    5 reacties

  • Natas 24 maart 2015 Beantwoord

    Hoi, enig idee of het lekker is als ik het vanavond maak om morgen mee te nemen naar het werk? Weer eens wat anders dan een groenteomelet ๐Ÿ˜‰

    • Simone 24 maart 2015 Beantwoord

      Ja dat kan natuurlijk gewoon! Ze smaken koud ook heerlijk

  • […] Ik maak wel eens eiermuffins met een plakje spek in siliconen muffinvormpjes, maar dit is een veel beter idee! Door een halve paprika als basis te gebruiken krijg je meteen extra groente binnen รฉn heb je minder afwas. Hier is het recept […]

  • Sanne 24 maart 2015 Beantwoord

    Ja, lekker!
    Is dit voor 1 of voor 2 personen?

    • Simone 24 maart 2015 Beantwoord

      Ik at deze 2 op als lunch. Dus ik zou zeggen voor 1 persoon.
      Maar dat ligt er een beetje aan wat je er nog bij eet ๐Ÿ™‚

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediรซnten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf ๐Ÿ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... ๐Ÿ˜‚
  • Whoeiii ๐Ÿฅ’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks ๐ŸŽ‰๐Ÿ™Œ๐Ÿฅ’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. ๐Ÿ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet ๐Ÿ˜‡๐Ÿ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder โค๏ธ๐Ÿ™Œ๐Ÿ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes ๐Ÿ‘ฉโ€โš•๏ธdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros ๐Ÿ™‹ ๐Ÿ˜ maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu ๐Ÿ˜‚
  • De lekkerste chocolate chip cookies ๐Ÿช staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen รฉn met suiker ๐Ÿ˜‰.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu รฉcht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! โค๏ธ