Zoet

Chocolade feest

Tags:           

Chocolade wordt gemaakt van cacao, cacao wordt gewonnen uit cacaobonen.
Cacaobonen zijn de pitten van de vrucht van de cacaoboom. De vrucht wordt ook wel cacaofruit genoemd. Dus eigenlijk eten we het verwerkte pitje van een stuk fruit.
Hartstikke gezond als je het mij vraagt! ๐Ÿ™‚

Af en toe moet je jezelf verwennen en stiekem vind ik het dan leuk om dat op deze manier te “rechtvaardigen”.
Chocolade en fruit/noten gaan perfect samen.
Zet eens een schaal met deze lekkernijen op tafel en ik weet zeker dat iedereen er van zal smullen.

Onderstaande ingrediรซnten gebruikte ik, bij benadering, voor bovenstaand foto.
Natuurlijk kan je ander fruit of andere toppings naar keuze gebruiken.
Gebruik wel chocolade met een hoog percentage cacao. (bv 80 of 85%)

Ingrediรซnten
* 1 reep extra pure chocolade
* 10 druiven
* 1 appel
* 1 mandarijn
* 8 macadamia noten
* 1 tl kokossnippers
* rozijnen
* pompoenpitten
* discodip
* prikkers

Bereiding
1. Smelt de chocolade au bain marie.
2. Zet 2 snijplanken klaar met daaroverheen bakpapier.
3. Hak de macadamia noten fijn en doe ze in een kommetje.
4. Was de druiven en steek er een prikker in. Doop ze tot halverwege in de chocolade en laat ze even uitdruppen voor je ze opย het bakpapier zet. Dip ze eventueel in de macadamia noten.
druiven met chocolade
5. Was de appel en droog goed af. Gebruik een meloenbolletjes schep om er bolletjes uit te steken. Steek er een prikker in en doop ze helemaal onder in de chocolade en laat ze even uitdruppen voor je ze op het bakpapier zet.ย Dip ze eventueel in de macadamia noten.
appel met chocolade
6. Pel de mandarijn en haal overtollige witte velletjes eraf. Doop ze tot halverwege in de chocolade en laat ze even uitdruppen voor je ze op het bakpapier legt.
mandarijn met chocolade
7. Leg 8 prikkers op het bakpapier, zorg dat je er genoeg ruimte tussen laat om de lolly’s te maken. Schep 1 theelepel chocolade op het uiteinde vanย elk stokje en spreid voorzichtig uit, decoreer met de kokossnippers/rozijnen/pompoenpitten/discodip.
chocolade lolly's
8. Zet alles 10 minuten in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.

Het lijkt zo wel alsof je erg lang bezig bent. Maar ik garandeer je dat alsย de chocolade eenmaal gesmolten is, je zo klaar bent!
Dan is het echt nog maar een kwestie van dopen en decoreren.

Natuurlijk ook leuk om met de kinderen te doen!
Laat ze bijvoorbeeld zelf de lolly’s decoreren met wat zij lekker vinden.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep ๐Ÿฅ„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat ๐Ÿ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi ๐Ÿ˜
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediรซnten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf ๐Ÿ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip ๐Ÿ˜๐Ÿ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... ๐Ÿ˜‚
  • Whoeiii ๐Ÿฅ’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks ๐ŸŽ‰๐Ÿ™Œ๐Ÿฅ’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. ๐Ÿ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet ๐Ÿ˜‡๐Ÿ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder โค๏ธ๐Ÿ™Œ๐Ÿ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes ๐Ÿ‘ฉโ€โš•๏ธdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.