Zoet

Chocolade feest

Tags:           

Chocolade wordt gemaakt van cacao, cacao wordt gewonnen uit cacaobonen.
Cacaobonen zijn de pitten van de vrucht van de cacaoboom. De vrucht wordt ook wel cacaofruit genoemd. Dus eigenlijk eten we het verwerkte pitje van een stuk fruit.
Hartstikke gezond als je het mij vraagt! 🙂

Af en toe moet je jezelf verwennen en stiekem vind ik het dan leuk om dat op deze manier te “rechtvaardigen”.
Chocolade en fruit/noten gaan perfect samen.
Zet eens een schaal met deze lekkernijen op tafel en ik weet zeker dat iedereen er van zal smullen.

Onderstaande ingrediënten gebruikte ik, bij benadering, voor bovenstaand foto.
Natuurlijk kan je ander fruit of andere toppings naar keuze gebruiken.
Gebruik wel chocolade met een hoog percentage cacao. (bv 80 of 85%)

Ingrediënten
* 1 reep extra pure chocolade
* 10 druiven
* 1 appel
* 1 mandarijn
* 8 macadamia noten
* 1 tl kokossnippers
* rozijnen
* pompoenpitten
* discodip
* prikkers

Bereiding
1. Smelt de chocolade au bain marie.
2. Zet 2 snijplanken klaar met daaroverheen bakpapier.
3. Hak de macadamia noten fijn en doe ze in een kommetje.
4. Was de druiven en steek er een prikker in. Doop ze tot halverwege in de chocolade en laat ze even uitdruppen voor je ze op het bakpapier zet. Dip ze eventueel in de macadamia noten.
druiven met chocolade
5. Was de appel en droog goed af. Gebruik een meloenbolletjes schep om er bolletjes uit te steken. Steek er een prikker in en doop ze helemaal onder in de chocolade en laat ze even uitdruppen voor je ze op het bakpapier zet. Dip ze eventueel in de macadamia noten.
appel met chocolade
6. Pel de mandarijn en haal overtollige witte velletjes eraf. Doop ze tot halverwege in de chocolade en laat ze even uitdruppen voor je ze op het bakpapier legt.
mandarijn met chocolade
7. Leg 8 prikkers op het bakpapier, zorg dat je er genoeg ruimte tussen laat om de lolly’s te maken. Schep 1 theelepel chocolade op het uiteinde van elk stokje en spreid voorzichtig uit, decoreer met de kokossnippers/rozijnen/pompoenpitten/discodip.
chocolade lolly's
8. Zet alles 10 minuten in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.

Het lijkt zo wel alsof je erg lang bezig bent. Maar ik garandeer je dat als de chocolade eenmaal gesmolten is, je zo klaar bent!
Dan is het echt nog maar een kwestie van dopen en decoreren.

Natuurlijk ook leuk om met de kinderen te doen!
Laat ze bijvoorbeeld zelf de lolly’s decoreren met wat zij lekker vinden.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.