Inspiratie Reviews

Uit Pauline’s keuken -review + recept

caprese-eitjes uit de oven

Tags:    

Bijna iedereen kent de website van Pauline: Uit pauline’s keuken.
Hier deelt ze dagelijks recepten, filmpjes, reviews en meer.

Geen verrassing dus dat ze kwam met haar eigen kookboek!
Ik kreeg een exemplaar opgestuurd en was verrast. Het staat boordevol heerlijke en makkelijke recepten mét natuurlijk overheerlijke foto’s.

Veel recepten zijn vegetarisch en voedselzandloper-proof (of makkelijk te maken). Handig dat dit bij elk recept wordt aangegeven door middel van een icoontje.

Daarnaast staan er geen overdreven moeilijke recepten in; je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. Gewoon een lekker maar snel ontbijtje, lunch of diner haal je zeker uit dit kookboek.

Achterin het boek vind je verschillende tips over de voorraadkast, tafelaankleding, vlees bakken maar ook een aantal basisrecepten (met stap-voor-stap foto’s) van karamel en brood.

Ben je op zoek naar lekkere en makkelijke recepten zonder al te veel rare ingrediënten dan is dit kookboek zeker een aanrader!

Ik deel nu alvast een heerlijk ontbijt/lunch recept uit het boek met jullie.
Onderstaande ingrediënten zijn voor 1 persoon.

Caprese-eitjes uit de oven

Ingrediënten
* 2 eieren
* 2 cherrytomaatjes
* 0,5 bol mozzarella
* takje verse basilicum
* peper en zout
* olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Vet een klein ovenschaaltje in met wat olijfolie.
Breek de eieren in het schaaltje en breng op smaak met wat peper en zout.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en verdeel over de eieren.
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de eieren.
Bak de eieren in ongeveer 10-12 minuten gaar.
Garneer met wat verse basilicum.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.