Zoet

Peren-appelcompote, vrij van geraffineerde suikers

Tags:     

Sinds een week heb ik mijn slowcooker weer helemaal herontdekt.
Dit heeft geheid iets te maken met de slowcooker groep op Facebook waar 1 van mijn mede-bloggers (Paleolique) mij aan toevoegde. Elke dag komen de heerlijkste foto’s voorbij.

Deze week lag mijn fruitschaal bommetje vol. Ik was een ander blogbericht aan het typen en zat eigenlijk na te denken over de tekst toen mijn oog viel op de peren. Mijn gedachten waren meteen weg bij wat ik aan het doen was en voor ik het wist stond ik peren en appels te schillen om er iets lekkers mee te maken. (Ja zo gaat dat dus bij mij…)

Maar goed, deze compote is echt zó lekker dat we er maar moeilijk vanaf konden blijven. Wat toch echt moest want ik moest er nog een foto van maken 🙂
Deze compote is helemaal vrij van geraffineerde suiker, dus een gezondere keuze!

peren-appelcompote

In onderstaand recept gebruikte ik 1/4 vanillestokje zonder zaadjes.
Heb je de zaadjes uit een vanillestokje gebruikt voor een recept? Bewaar dan altijd de vanillestokjes zodat je deze weer ergens anders voor kunt gebruiken!

Ingrediënten
* 4 peren
* 2 appels
* 1 sinaasappel
* 2 el honing
* 1 tl kardemom
* 1 tl kaneel
* 1/4 vanillestokje

Bereiding
1. Schil de peren en appels en verwijder het klokhuis, snijd ze vervolgens in stukjes en doe in de slowcooker.
2. Pers de sinaasappel en giet over de peren en appels.
3. Meng vervolgens de honing, kardemom, kaneel en het vanillestokje door het fruit.
4. Bak 4 uur op low in de slowcooker.
5. Pak een pureestamper en “stamp” eventjes door het fruit. Wil je een fijnere structuur dan kun je dat doen in de blender, haal dan wel het vanillestokje eruit.

Warm is deze compote natuurlijk het allerlekkerst.
Bewaar de compote luchtdicht op een koele, donkere plaats.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • YUM!! ik maakte deze cake met chocolade kruidnoten ❤️ zo lekker!! En Ik vind dus dat patroontje in de cake ook meteen zo leuk 🙌 (lijkt bijna wel op een luipaard print).
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!