Zoet

Peren-appelcompote, vrij van geraffineerde suikers

Tags:     

Sinds een week heb ik mijn slowcooker weer helemaal herontdekt.
Dit heeft geheid iets te maken met de slowcooker groep op Facebook waar 1 van mijn mede-bloggers (Paleolique) mij aan toevoegde. Elke dag komen de heerlijkste foto’s voorbij.

Deze week lag mijn fruitschaal bommetje vol. Ik was een ander blogbericht aan het typen en zat eigenlijk na te denken over de tekst toen mijn oog viel op de peren. Mijn gedachten waren meteen weg bij wat ik aan het doen was en voor ik het wist stond ik peren en appels te schillen om er iets lekkers mee te maken. (Ja zo gaat dat dus bij mij…)

Maar goed, deze compote is echt zΓ³ lekker dat we er maar moeilijk vanaf konden blijven. Wat toch echt moest want ik moest er nog een foto van maken πŸ™‚
Deze compote is helemaal vrij van geraffineerde suiker, dus een gezondere keuze!

peren-appelcompote

In onderstaand recept gebruikte ik 1/4 vanillestokje zonder zaadjes.
Heb je de zaadjes uit een vanillestokje gebruikt voor een recept? Bewaar dan altijd de vanillestokjes zodat je deze weer ergens anders voor kunt gebruiken!

IngrediΓ«nten
* 4 peren
* 2 appels
* 1 sinaasappel
* 2 el honing
* 1 tl kardemom
* 1 tl kaneel
* 1/4 vanillestokje

Bereiding
1. Schil de peren en appels en verwijder het klokhuis, snijd ze vervolgens in stukjes en doe in de slowcooker.
2. Pers de sinaasappel en giet over de peren en appels.
3. Meng vervolgens de honing, kardemom, kaneel en het vanillestokje door het fruit.
4. Bak 4 uur op low in de slowcooker.
5. Pak een pureestamper en “stamp” eventjes door het fruit. Wil je een fijnere structuur dan kun je dat doen in de blender, haal dan wel het vanillestokje eruit.

Warm is deze compote natuurlijk het allerlekkerst.
Bewaar de compote luchtdicht op een koele, donkere plaats.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❀️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner πŸ™Œ.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan πŸ˜ƒ. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo πŸ‘† tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje πŸ’™ en daar hoort taart bij πŸ™Œ.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? πŸ˜‡πŸ˜
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje πŸ™Œ. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)