Zoet

Peren-appelcompote, vrij van geraffineerde suikers

Tags:     

Sinds een week heb ik mijn slowcooker weer helemaal herontdekt.
Dit heeft geheid iets te maken met de slowcooker groep op Facebook waar 1 van mijn mede-bloggers (Paleolique) mij aan toevoegde. Elke dag komen de heerlijkste foto’s voorbij.

Deze week lag mijn fruitschaal bommetje vol. Ik was een ander blogbericht aan het typen en zat eigenlijk na te denken over de tekst toen mijn oog viel op de peren. Mijn gedachten waren meteen weg bij wat ik aan het doen was en voor ik het wist stond ik peren en appels te schillen om er iets lekkers mee te maken. (Ja zo gaat dat dus bij mij…)

Maar goed, deze compote is echt zó lekker dat we er maar moeilijk vanaf konden blijven. Wat toch echt moest want ik moest er nog een foto van maken 🙂
Deze compote is helemaal vrij van geraffineerde suiker, dus een gezondere keuze!

peren-appelcompote

In onderstaand recept gebruikte ik 1/4 vanillestokje zonder zaadjes.
Heb je de zaadjes uit een vanillestokje gebruikt voor een recept? Bewaar dan altijd de vanillestokjes zodat je deze weer ergens anders voor kunt gebruiken!

Ingrediënten
* 4 peren
* 2 appels
* 1 sinaasappel
* 2 el honing
* 1 tl kardemom
* 1 tl kaneel
* 1/4 vanillestokje

Bereiding
1. Schil de peren en appels en verwijder het klokhuis, snijd ze vervolgens in stukjes en doe in de slowcooker.
2. Pers de sinaasappel en giet over de peren en appels.
3. Meng vervolgens de honing, kardemom, kaneel en het vanillestokje door het fruit.
4. Bak 4 uur op low in de slowcooker.
5. Pak een pureestamper en “stamp” eventjes door het fruit. Wil je een fijnere structuur dan kun je dat doen in de blender, haal dan wel het vanillestokje eruit.

Warm is deze compote natuurlijk het allerlekkerst.
Bewaar de compote luchtdicht op een koele, donkere plaats.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.