Chocolade feest

chocolade feest

Chocolade wordt gemaakt van cacao, cacao wordt gewonnen uit cacaobonen.
Cacaobonen zijn de pitten van de vrucht van de cacaoboom. De vrucht wordt ook wel cacaofruit genoemd. Dus eigenlijk eten we het verwerkte pitje van een stuk fruit.
Hartstikke gezond als je het mij vraagt! :)

Af en toe moet je jezelf verwennen en stiekem vind ik het dan leuk om dat op deze manier te “rechtvaardigen”.
Chocolade en fruit/noten gaan perfect samen.
Zet eens een schaal met deze lekkernijen op tafel en ik weet zeker dat iedereen er van zal smullen.

Onderstaande ingrediënten gebruikte ik, bij benadering, voor bovenstaand foto.
Natuurlijk kan je ander fruit of andere toppings naar keuze gebruiken.
Gebruik wel chocolade met een hoog percentage cacao. (bv 80 of 85%)

Ingrediënten
* 1 reep extra pure chocolade
* 10 druiven
* 1 appel
* 1 mandarijn
* 8 macadamia noten
* 1 tl kokossnippers
* rozijnen
* pompoenpitten
* discodip
* prikkers

Bereiding
1. Smelt de chocolade au bain marie.
2. Zet 2 snijplanken klaar met daaroverheen bakpapier.
3. Hak de macadamia noten fijn en doe ze in een kommetje.
4. Was de druiven en steek er een prikker in. Doop ze tot halverwege in de chocolade en laat ze even uitdruppen voor je ze op het bakpapier zet. Dip ze eventueel in de macadamia noten.
druiven met chocolade
5. Was de appel en droog goed af. Gebruik een meloenbolletjes schep om er bolletjes uit te steken. Steek er een prikker in en doop ze helemaal onder in de chocolade en laat ze even uitdruppen voor je ze op het bakpapier zet. Dip ze eventueel in de macadamia noten.
appel met chocolade
6. Pel de mandarijn en haal overtollige witte velletjes eraf. Doop ze tot halverwege in de chocolade en laat ze even uitdruppen voor je ze op het bakpapier legt.
mandarijn met chocolade
7. Leg 8 prikkers op het bakpapier, zorg dat je er genoeg ruimte tussen laat om de lolly’s te maken. Schep 1 theelepel chocolade op het uiteinde van elk stokje en spreid voorzichtig uit, decoreer met de kokossnippers/rozijnen/pompoenpitten/discodip.
chocolade lolly's
8. Zet alles 10 minuten in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.

Het lijkt zo wel alsof je erg lang bezig bent. Maar ik garandeer je dat als de chocolade eenmaal gesmolten is, je zo klaar bent!
Dan is het echt nog maar een kwestie van dopen en decoreren.

Natuurlijk ook leuk om met de kinderen te doen!
Laat ze bijvoorbeeld zelf de lolly’s decoreren met wat zij lekker vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *