Paprika gevuld met serrano ham en ei

paprika gevuld met serrano ham en ei

Het is weer tijd voor een makkelijk en lekker ontbijt/lunch receptje.
De voorbereiding kost je enkele minuten en daarna is het alleen nog maar wachten tot de oven zijn werk heeft gedaan.

Ik had nog 2 halve paprika’s in de koelkast liggen én het was bijna lunchtijd.
Nou kon ik deze natuurlijk verwerken in een salade maar ik had zin om eens iets anders te maken.
Eerst wilde ik de ingrediënten gebruiken voor eimuffins, maar waarom zou ik alles fijnsnijden als die halve paprika’s al zo’n mooi bakje vormen?!

paprika gevuld met serrano ham en ei

Ingrediënten
* 1 paprika
* 2 plakken serrano ham
* 2 eieren
* 1 tl oregano
* zout en peper

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten.
3. Bekleed de gehalveerde paprika met serrano ham en bestrooi met oregano. Breek hierin een eitje. Breng op smaak met zout en peper
4. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot het ei gestold is.

5 gedachtes over “Paprika gevuld met serrano ham en ei

  1. Natas zegt:

    Hoi, enig idee of het lekker is als ik het vanavond maak om morgen mee te nemen naar het werk? Weer eens wat anders dan een groenteomelet ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *