Inspiratie Monday Meets

Monday Meets: Feel Good By Food

feel good by food

Tags:   

Wie
Chantal | Feelgoodbyfood

Stel jezelf even voor
Ik ben Chantal, 26 jaar oud, uit Utrecht en blogger van de website feelgoodbyfood.

Ik hou van eten! Maar wel van goed eten. Met goed bedoel ik puur en vers eten. Eten zonder troep zoals toegevoegde suikers, e-nummers etc. Voeding dat ons lichaam ook werkelijk voedt.

De quote ‘je bent wat je eet’ kan ik bij mijzelf letterlijk nemen. Hoe ik eet weerspiegeld precies hoe ik mij voel. Eet ik goed, dan voel ik mij ook goed en zit ik vol energie. Wanneer ik slechter eet, heeft dit meteen gevolgen op hoe ik mij voel. Weinig energie, slecht concentreren, slecht slapen en after diner dips.

Ik hou van langzame ochtenden met pancakes of granola, van lange wandelingen, van lezen, van sporten (fitness, yoga en hardlopen) van eigen groenten verbouwen, nieuwe producten ontdekken, slenteren over de markt, boodschappen doen (dit is echt mijn hobby), koken, wijn en van chocolade en bananen!
Ik hou niet van diëten, calorieën tellen, afwassen, bewerkt voedsel, pakjes en zakjes (ik heb een haat verhouding met pakjes knor, honig of wereldgerechten).

Naast foodblogger werk ik 4 dagen in de week als communicatieadviseur bij een groot adviesbureau. Daarnaast ben ik bezig met de studie Voedingsdeskundige, al staat dit nu op een laag pitje door de drukte van een baan in combinatie met mijn website.
feel good by food

Wat
Een website over gezond, puur en bewust eten om anderen te informeren en te inspireren. Op Feelgoodbyfood vind je een blog, toepasselijke pure recepten, tips&weetjes, gezonde varianten op ongezonde producten en recepten, challenges en nog veel meer inspiratie!

Ik ben zo enthousiast geworden over wat gezonde voeding met mij heeft gedaan en nog steeds doet, dat ik anderen dit ook ontzettend graag wil laten ervaren. Met Feelgoodbyfood wil ik laten zien dat gezond eten een levensstijl is, een leven vol energie. Want goed voelen willen we allemaal toch?

Waar
www.feelgoodbyfood.nl
Facebook: Feelgoodbyfood
Instagram: Feelgoodbyfood
Twitter: Feelgoodbyfood

Thee\koffie
Ik drink de hele dag door thee. Het liefst groene- en kruidenthee. Ik heb serieus bijna een heel keukenkastje vol met thee staan. Sinds een tijdje ben ik wat bekender geworden met Fairtrade, de verhalen achter faitrade thee en de herkomst hiervan, waardoor ik bijna alleen maar faitrade thee koop. Hierdoor geniet ik toch wat meer van mijn kopje thee waar een mooi verhaal achter zit.. Clipper is mijn favoriet!

Ik drink trouwens ook koffie hoor. Het liefst cappuccino met plantaardige melk zoals amandel- of havermelk. Bij leuke koffietentjes met vrienden, heerlijk! Op het werk probeer ik zo min mogelijk koffie te drinken, aangezien ik niet goed tegen koemelk kan. Daarnaast haal ik mijn energie liever uit natuurlijke voeding dan uit cafeïne. Ik schik soms echt van het koffiegebruik op kantoor..

Hartig/Zoet
Ik hou niet zo van zoet. Eigenlijk vind ik al snel iets té zoet. Mijn baksels zoet ik meestal een met een banaan of een beetje honing/agavesiroop. Je maakt mij ook niet blij met zoete taartjes. Ik denk dat dit komt, omdat mijn eetpatroon veranderd is en ik nu zoveel mogelijk natuurlijk en écht eten eet. Mijn smaakpupillen zijn hierdoor veranderd. Hetzelfde geldt met zout. Ik vind echt alles te zout! Je hoeft mij ook echt geen Knor wereldgerecht of iets uit een Honig pakje te geven. Ik vind dit zo zout, dat ik het echt niet kan eten. Ja, dan houd ik toch liever van hartig.

feel good by food chocolade

Guilty pleasure
Chocola! Daar hoef ik echt niet lang over na te denken. Voor mijn omgeving en diegene die mijn blog volgens, is het wel duidelijk dat ik gék ben op chocolade. Ik kies meestal voor hele pure chocolade, maar je begrijpt dat dit altijd lukt. Ook heb ik meerdere pogingen gedaan om een maand of zelfs een week geen chocolade te eten. Maar telkens mislukt dit weer… O ja, en van bananen. Ik eet bijna iedere dag wel een banaan en soms zelfs twee.

Beste herinnering aan eten
Ik denk eigenlijk de hele dag aan eten. Wanneer ik ’s avond in bed lig bedenk ik al wat ik ga ontbijten en als ik aan het ontbijten ben bedenk ik al van mijn avondeten wordt. Soms maak ik op zondag al een heel eetschema in mijn hoofd. Ik hou zo van eten! Maar de etentjes met vrienden en een goed glas wijn zijn toch wel de fijnste momenten. Of wat dacht je van een paasbrunch met zelfgemaakte broodjes, dipjes en smoothies?

Favoriete kookboek
Oei, lastig. Mijn boekenkast staat echt vol met kookboeken. Ik heb echt een zwak voor mooie foodboeken. Op dit moment zijn mijn favorieten: Plenty, VEG en The green kitchen. Prachtige kookboeken!

Welke 3 dingen kan je niet missen in de keuken
3 maar?? Mijn slowjuicer, mijn oven en mijn ketelbinkie (waterkoker). Deze apparaten staan prominent in mijn keuken en gebruik ik iedere dag. O ja en mijn servies! Ik ben wel een beetje verslaafd aan mooi servies. Maar eten van een mooi bordje smaakt gewoon nog iets lekkerder. Toch?

Quote/Motto/Lijfspreuk
Eat good, feel good!

feel good by food ontbijtmuffins

Monday Favorite
Slow mornings, met een muziekje op de achtergrond, een grote kop thee of een vers slowjuice sapjes en.. ontbijt! Ik hou van ontbijten en ontbijt het liefst de hele dag door. Benieuwd naar mijn 5 favoriete ontbijtjes?

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Een minestronesoep is eigenlijk een goedgevulde Italiaanse groentesoep. Boordevol groenten, smaak én met tortellini in mijn recept 😍. Mij maak je er echt blij mee, een kom warme soep... het voelt als thuiskomen, een warm bad. Op en top comfortfood als je het mij vraagt!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio en stories.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#soep #minestrone #minestronesoep #minestronesoup #soup #comfortfood #voeltalsthuiskomen #warmbad #groenten #vegetables #groentensoep #vegetablesoup #tortellini #parmezaansekaas #kaas #kaasmeisje #vegetarisch #vegetarian #maaltijd #maaltijdsoep #feedfeed #f52grams #heresmyfood #tastemademedoit #foodie #foodstyling #foodphotography #receptontwikkeling #ferleon #foodquotesnl
 • Dramatisch en hartverscheurend vind ik het als je hoort en leest hoe het er bij sommige slachthuizen aan toe gaat 😢. Persoonlijk kies ik zoveel mogelijk biologisch vlees wanneer we vlees eten, maar hoe weet je nu nog of dat er wel iets humaner aan toe gaat? En ja... ik weet dat ook dat moorden is. Door dit soort nieuwsberichten ga ik toch echt nog sterker twijfelen of ik wel vlees/vis wil blijven eten. Het zal in ieder geval een stuk minder worden!!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En jij? Pas jij je vlees/vis consumptie aan? Of ben je sowieso al vegetariër? Of wellicht blijf je vlees eten?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👇 ik hoor het graag! Ben benieuwd hoe jij erover denkt.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#krant #krantlezen #nieuws #nieuwsbericht #decourant #news #vegetarisch #pescotariër #flexitarier #vlees #vis #vleeseter #biologisch #biologischheellogisch #scharrelvlees #itsme #verschrikkelijk #onnodig #ditiseigenlijkeenmenukaart #menukaart #derestauratie040 #eindhoven #station #stationeindhoven #meetmeundertheclock #foodie #foodquotesnl
 • Frietjes, kroket en een klodder Belgische mayonaise. ❤️ Als je geniet, doe het dan goed! Na een dagje koken en fotograferen had ik gewoon echt geen zin meer om weer de keuken in te duiken voor het avondeten. 🍟 Frietjes will do!
#friet #kroket #geenzinomtekoken
 • Zin in een donut? Wat denk je van een 🍎 donut?! Soms wil je toch gewoon een lekkere snack die niet heel erg gezond of ongezond is... gewoon een beetje tussen alles in. Dan zijn deze appel donuts hét antwoord!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Enne, sprinkles maken van alles een feestje toch? 🎉⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#donut #donuts #donutlover #appel #apple #snack #treat #tussendoortje #snackfood #roomkaas #creamcheese #sprinkles #sprinklesareforwinners #discodip #nutella #nutellalove #chocoladepasta #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #balans #traktatie #lekkerensimpel #foodie #foodphotography #foodstagram #feedfeed #foodquotesnl
 • De lekkerste burgers van Eindhoven: ✅.
Uitgeroepen tot mooiste bar van Nederland: ✅.
Een hotel met rock&roll mentality: ✅.
De leukste medewerkers: dubbel ✅✅!!
En ik werk parttime bij @bluecollarhoteleindhoven dus dat maakt het nog toffer. Kom zeker een keertje langs voor een burger of een kopje koffie (ik ben momenteel hard aan het oefenen op latte art en ik maak nu de mooiste scheve blaadjes 🤣).
Verder ben ik als een kind zo blij met deze foto die ik net m’n nieuwe telefoon maakte.
.
#burger #bluecollarhotel #eindhoven
 • Wat dat is? Dat is mijn lunchbox! Gevuld met de lekkerste dingen 😍 en binnenkort lanceer ik mijn eerste E-book 🎉.
Want hoe doe je dat; lunchen zonder boterham? Wat is lekker en gezond om mee te nemen? Deze vragen krijg ik zoveel en daar geef ik graag antwoord op 🙌🙏. Al jaren neem ik de lekkerste lunches mee, dus ervaring ten overvloede!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nog even geduld! 📚Het eerste E-book komt er aan!! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lunchbox: @boho_tiffin 📸: @eefsfood ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#lunch #lunchbox #lunchideas #lunchoftheday #lunchonthego #lunchenzonderboterham #lunchenzonderbrood #broodlozelunch #lunchen #lekkerengezond #bohotiffin #panterprint #amsterdam #amsterdamcity #gezond #gezondeten #gezonderecepten #koolhydraatarm #paleo #glutenvrij #suikervrij #lactosevrij #lancering #foodie #foodphotography #receptontwikkeling #foodquotesnl
 • Grill jij wel eens witte asperges? Dat is namelijk écht onwijs lekker ❤! Er staat een heerlijk recept online, een kleine twist op de klassieker; witte asperges met gerookte zalm en peterselie.
Nog even en dan is het aspergeseizoen alweer voorbij... heb jij ze regelmatig gegeten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Link in bio en stories.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#asperges #witteasperges #asparagus #hetwittegoud #gegrildeasperges #grillen #zalm #gerooktezalm #salmon #smokedsalmon #portobello #peterselie #lunch #lunchenzonderboterham #broodlozelunch #koolhydraatarm #paleo #health #healthyfood #gezond #gezondeten #foodie #foodstagram #foodquotesnl
 • Zin in iets lekkers? Voor deze Nutella rondjes/koekjes/dingetjes 🤣 heb je maar 3 ingrediënten nodig! Erg lekker en snel te maken ❤️.
Ik heb gisteren echt een geweldige leuke dag gehad in Amsterdam met allemaal leuke mensen! De dag begon met koffie en lunch met @eefsfood ; eindelijk na zoveel jaar eens in het echt ontmoet en wat is ze leuk. @thesocialgoodgirl organiseerde een bitterballen tour en wij waren erbij als influencer 🙌 waar we met allemaal leuke mensen foto’s maakten. Thanks allemaal voor de geslaagde dag! @anniepannie_nl @anouk.boetzer @dutchie @nicolinesmalbraak (en de rest van wie ik de insta niet heb).
.
#nutella #nutellalovers #toffedag