IJs

Bokkenpootjes ijstaart

bokkenpootjes ijstaart

Tags:      

Eigenlijk was ik niet van plan dit recept met jullie te delen.
Maar toen ik zoveel enthousiaste reacties kreeg op instagram met de vraag of ik het recept wilde delen… tja.. hier is het dan toch!

Dit jaar was ik voor beide paasdagen verantwoordelijk voor het nagerecht.
Deze ijstaart maakte ik al eens eerder en op verzoek van vriendlief ook dit jaar met Pasen.
Eigenlijk is het een super makkelijk recept waar je niet veel fout aan kan doen. Maar hij smaakt heerlijk en ziet er ook nog eens mooi uit!

Niet echt gezond, maar ach.. je eet ook geen hele taart. (toch?)

bokkenpootjes ijstaart

Onderstaand recept wordt gemaakt in een kleine springvorm. Van deze ijstaart kan je met 6-8 personen genieten.

IngrediΓ«nten
* 100 gr biscuitjes
* 50 gr boter
* 1 liter roomijs
* 225 gr bokkenpootjes
* Pure chocolade

Bereiding
1. Hak de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en roer deze door de fijngemalen biscuitjes.
2. Bekleed de bodem van een kleine springvorm met een stuk bakpapier. Verdeel het biscuitmengsel over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
3. Zet de springvorm 30 minuten in de koelkast zodat de bodem hard wordt.
4. Haal ondertussen het ijs uit de vriezer zodat deze zacht wordt.
5. Snijd een aantal bokkenpootjes in de lengte doormidden en bekleed hiermee de rand van de springvorm. (met de gesneden kant aan de binnenkant)
6. Hak de resterende bokkenpootjes fijn met een mes. Zo blijft de structuur wat grover dan met de keukenmachine. Meng de bokkenpootjes met het roomijs in een kom.
7. Verdeel het ijs over deΒ taartΒ en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
8. Zet de taart minimaal 2 uur in de vriezer zodat het ijs weer hard wordt. Rasp er wat pure chocolade overheen net voordat je de taart serveert.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep πŸ₯„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat πŸ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; πŸ˜πŸ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.