IJs

Bokkenpootjes ijstaart

bokkenpootjes ijstaart

Tags:      

Eigenlijk was ik niet van plan dit recept met jullie te delen.
Maar toen ik zoveel enthousiaste reacties kreeg op instagram met de vraag of ik het recept wilde delen… tja.. hier is het dan toch!

Dit jaar was ik voor beide paasdagen verantwoordelijk voor het nagerecht.
Deze ijstaart maakte ik al eens eerder en op verzoek van vriendlief ook dit jaar met Pasen.
Eigenlijk is het een super makkelijk recept waar je niet veel fout aan kan doen. Maar hij smaakt heerlijk en ziet er ook nog eens mooi uit!

Niet echt gezond, maar ach.. je eet ook geen hele taart. (toch?)

bokkenpootjes ijstaart

Onderstaand recept wordt gemaakt in een kleine springvorm. Van deze ijstaart kan je met 6-8 personen genieten.

Ingrediënten
* 100 gr biscuitjes
* 50 gr boter
* 1 liter roomijs
* 225 gr bokkenpootjes
* Pure chocolade

Bereiding
1. Hak de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en roer deze door de fijngemalen biscuitjes.
2. Bekleed de bodem van een kleine springvorm met een stuk bakpapier. Verdeel het biscuitmengsel over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
3. Zet de springvorm 30 minuten in de koelkast zodat de bodem hard wordt.
4. Haal ondertussen het ijs uit de vriezer zodat deze zacht wordt.
5. Snijd een aantal bokkenpootjes in de lengte doormidden en bekleed hiermee de rand van de springvorm. (met de gesneden kant aan de binnenkant)
6. Hak de resterende bokkenpootjes fijn met een mes. Zo blijft de structuur wat grover dan met de keukenmachine. Meng de bokkenpootjes met het roomijs in een kom.
7. Verdeel het ijs over de taart en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
8. Zet de taart minimaal 2 uur in de vriezer zodat het ijs weer hard wordt. Rasp er wat pure chocolade overheen net voordat je de taart serveert.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.