IJs

Bokkenpootjes ijstaart

bokkenpootjes ijstaart

Tags:      

Eigenlijk was ik niet van plan dit recept met jullie te delen.
Maar toen ik zoveel enthousiaste reacties kreeg op instagram met de vraag of ik het recept wilde delen… tja.. hier is het dan toch!

Dit jaar was ik voor beide paasdagen verantwoordelijk voor het nagerecht.
Deze ijstaart maakte ik al eens eerder en op verzoek van vriendlief ook dit jaar met Pasen.
Eigenlijk is het een super makkelijk recept waar je niet veel fout aan kan doen. Maar hij smaakt heerlijk en ziet er ook nog eens mooi uit!

Niet echt gezond, maar ach.. je eet ook geen hele taart. (toch?)

bokkenpootjes ijstaart

Onderstaand recept wordt gemaakt in een kleine springvorm. Van deze ijstaart kan je met 6-8 personen genieten.

Ingrediënten
* 100 gr biscuitjes
* 50 gr boter
* 1 liter roomijs
* 225 gr bokkenpootjes
* Pure chocolade

Bereiding
1. Hak de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en roer deze door de fijngemalen biscuitjes.
2. Bekleed de bodem van een kleine springvorm met een stuk bakpapier. Verdeel het biscuitmengsel over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
3. Zet de springvorm 30 minuten in de koelkast zodat de bodem hard wordt.
4. Haal ondertussen het ijs uit de vriezer zodat deze zacht wordt.
5. Snijd een aantal bokkenpootjes in de lengte doormidden en bekleed hiermee de rand van de springvorm. (met de gesneden kant aan de binnenkant)
6. Hak de resterende bokkenpootjes fijn met een mes. Zo blijft de structuur wat grover dan met de keukenmachine. Meng de bokkenpootjes met het roomijs in een kom.
7. Verdeel het ijs over de taart en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
8. Zet de taart minimaal 2 uur in de vriezer zodat het ijs weer hard wordt. Rasp er wat pure chocolade overheen net voordat je de taart serveert.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • YUM!! ik maakte deze cake met chocolade kruidnoten ❤️ zo lekker!! En Ik vind dus dat patroontje in de cake ook meteen zo leuk 🙌 (lijkt bijna wel op een luipaard print).
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!