Paleo Sauzen & Dips

Zure mayonaise

zure mayonaise

Tags:      

Mayonaise, het klinkt zo moeilijk en tijdrovend om te maken maar dat is het helemaal niet! Zelf mayonaise maken is eigenlijk super makkelijk.
Daarnaast hoef je het ook helemaal niet met de hand te kloppen. Ik weet dat dat wel de originele manier is.. maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?!
Nog leuker; je maakt je eigen mayonaise in 5 minuten!

Als ik mayonaise eet gaat mijn voorkeur uit naar Belgische mayonaise, van die lekkere zure.
Dit is dan ook een recept voor zure mayonaise. Ben jij niet zo’n fan van de zuurdere smaak? Gebruik dan minder citroensap.

Eigenlijk vraag ik me nu ook af waarom ik ooit mayonaise in een potje kocht? Waarschijnlijk omdat ik in de veronderstelling was dat het een tijdrovend klusje is om zelf mayonaise te maken is. Maar nu weet ik wel beter!
Voordeel is ook dat er geen kunstmatige toevoegingen inzitten als je het zelf maakt. Natuurlijk blijft het een sausje waarvan je niet meteen de hele pot moet opeten, maar dit is zeker een gezondere versie dan uit een potje!

Daarnaast is dit recept ook nog eens helemaal paleo proof.

Ingrediënten
* 250 ml milde olijfolie
* 1 eidooier
* 1,5 tl mosterd
* 1,5 el citroensap
* zout

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Bereiding
1. Doe de eidooier, mosterd, citroensap, een flinke scheut olijfolie en een flinke snuf zout in een mengbeker. Mix het geheel met de mixer op de hoge stand tot een egale massa.
2. Voeg vervolgens weer een flinke scheut olijfolie toe terwijl je blijft mixen. Herhaal dit tot de olijfolie op is.

Bewaar de mayonaise in een afgesloten bakje of weckpot in de koelkast. Je kunt de mayonaise ongeveer een week bewaren.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • YUM!! ik maakte deze cake met chocolade kruidnoten ❤️ zo lekker!! En Ik vind dus dat patroontje in de cake ook meteen zo leuk 🙌 (lijkt bijna wel op een luipaard print).
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!