Paleo Sauzen & Dips

Zure mayonaise

zure mayonaise

Tags:      

Mayonaise, het klinkt zo moeilijk en tijdrovend om te maken maar dat is het helemaal niet! Zelf mayonaise maken is eigenlijk super makkelijk.
Daarnaast hoef je het ook helemaal niet met de hand te kloppen. Ik weet dat dat wel de originele manier is.. maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?!
Nog leuker; je maakt je eigen mayonaise in 5 minuten!

Als ik mayonaise eet gaat mijn voorkeur uit naar Belgische mayonaise, van die lekkere zure.
Dit is dan ook een recept voor zure mayonaise. Ben jij niet zo’n fan van de zuurdere smaak? Gebruik dan minder citroensap.

Eigenlijk vraag ik me nu ook af waarom ik ooit mayonaise in een potje kocht? Waarschijnlijk omdat ik in de veronderstelling was dat het een tijdrovend klusje is om zelf mayonaise te maken is. Maar nu weet ik wel beter!
Voordeel is ook dat er geen kunstmatige toevoegingen inzitten als je het zelf maakt. Natuurlijk blijft het een sausje waarvan je niet meteen de hele pot moet opeten, maar dit is zeker een gezondere versie dan uit een potje!

Daarnaast is dit recept ook nog eens helemaal paleo proof.

Ingrediënten
* 250 ml milde olijfolie
* 1 eidooier
* 1,5 tl mosterd
* 1,5 el citroensap
* zout

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Bereiding
1. Doe de eidooier, mosterd, citroensap, een flinke scheut olijfolie en een flinke snuf zout in een mengbeker. Mix het geheel met de mixer op de hoge stand tot een egale massa.
2. Voeg vervolgens weer een flinke scheut olijfolie toe terwijl je blijft mixen. Herhaal dit tot de olijfolie op is.

Bewaar de mayonaise in een afgesloten bakje of weckpot in de koelkast. Je kunt de mayonaise ongeveer een week bewaren.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.