Paleo Sauzen & Dips

Zure mayonaise

zure mayonaise

Tags:      

Mayonaise, het klinkt zo moeilijk en tijdrovend om te maken maar dat is het helemaal niet! Zelf mayonaise maken is eigenlijk super makkelijk.
Daarnaast hoef je het ook helemaal niet met de hand te kloppen. Ik weet dat dat wel de originele manier is.. maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?!
Nog leuker; je maakt je eigen mayonaise in 5 minuten!

Als ik mayonaise eet gaat mijn voorkeur uit naar Belgische mayonaise, van die lekkere zure.
Dit is dan ook een recept voor zure mayonaise. Ben jij niet zo’n fan van de zuurdere smaak? Gebruik dan minder citroensap.

Eigenlijk vraag ik me nu ook af waarom ik ooit mayonaise in een potje kocht? Waarschijnlijk omdat ik in de veronderstelling was dat het een tijdrovend klusje is om zelf mayonaise te maken is. Maar nu weet ik wel beter!
Voordeel is ook dat er geen kunstmatige toevoegingen inzitten als je het zelf maakt. Natuurlijk blijft het een sausje waarvan je niet meteen de hele pot moet opeten, maar dit is zeker een gezondere versie dan uit een potje!

Daarnaast is dit recept ook nog eens helemaal paleo proof.

Ingrediënten
* 250 ml milde olijfolie
* 1 eidooier
* 1,5 tl mosterd
* 1,5 el citroensap
* zout

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Bereiding
1. Doe de eidooier, mosterd, citroensap, een flinke scheut olijfolie en een flinke snuf zout in een mengbeker. Mix het geheel met de mixer op de hoge stand tot een egale massa.
2. Voeg vervolgens weer een flinke scheut olijfolie toe terwijl je blijft mixen. Herhaal dit tot de olijfolie op is.

Bewaar de mayonaise in een afgesloten bakje of weckpot in de koelkast. Je kunt de mayonaise ongeveer een week bewaren.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep 🥄 mee; vol van smaak door het gebruik van baharat 🙌.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; 😍🙌 in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.