Zoet

Receptenruil: Glutenvrije speculaas brokken

glutenvrije speculaas brokken

Tags:      

Deze maand doe ik mee aan de receptenruil. Het idee; ik kook iets van een toegewezen website en iemand anders kookt iets van mijn website.
Zulke initiatieven vind ik altijd leuk, want zo leer ik (en mijn lezers) weer andere blogs en hun recepten kennen.

Deze maandΒ kreeg ik de blog Puur & Lekker leven volgens Mandy toegewezen en hier was ik erg blij mee. Ik ken haar website namelijk al langer en ik had al een aantal recepten op mijn to-cook lijstje staan. Ideaal dus!
Al snel besloot ik voor deze receptenruil de speculaas brokken te maken, want ach.. voor speculaas hoeft het helemaal geen winter te zijn toch?!

Ok, ik ga even heel eerlijk zijn met jullie; deze speculaas brokken zijn echt gevaarlijk lekker! Ik maakte ze op vrijdag en op zondag waren ze al bijna helemaal op. Ze zijn echt super lekker!

Ik heb 1 aanpassing aan het recept gemaakt. Mandy gebruikt palmsuiker in haar recept, dat heb ik vervangen door kokosbloesemsuiker.
Ook heb ik iets meer amandelmeel gebruikt, maar dat hangt een beetje van het moment af denk ik. Is je deeg super nat, voeg dan 1 volle tl extra amandelmeel toe.

glutenvrije speculaas brokken

IngrediΓ«nten
* 75 gr boekweitmeel
* 75 gr amandelmeel + eventueel 1 volle tl
* 60 gr kokosbloesemsuiker
* 1 ei
* 3 el kokosolie, vloeibaar
* 2 el arrowroot
* 2 el amandelmelk (of andere plantaardige)
* 2 el speculaaskruiden
* snuf zeezout
* zwarte peper
* 1 tl vanille extract
* blanke garneer amandelen

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Meng in een kom de meelsoorten, speculaaskruiden, kokosbloesemsuiker, arrowroot, zout en een snuf peper.
3. Mix in een maatbeker de kokosolie, ei, vanille extract en melk tot een luchtig geheel.
4. Voeg de natte bij de droge ingrediΓ«nten en kneed het tot een samenhangende bal. (is je deeg bij deze stap te nat, voeg dan 1 volle tl amandelmeel toe)
5. Leg de bal op tussen 2 vellen bakpapier en rol uit tot een dunne lap. Haal het bovenste vel bakpapier eraf en druk de amandelen erin.
6. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven (of tot de randen knapperig zijn). Laat goed afkoelen en genieten maar!

Neem ook eens een kijkje op deze websites, zij doen namelijk ook mee met de receptenruil;
Peachy paleo
Cave-a
Eet goed, voel je goed
Eat.pure.love
Paleo made simple

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep πŸ₯„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat πŸ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; πŸ˜πŸ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.