Zoet

Receptenruil: Glutenvrije speculaas brokken

glutenvrije speculaas brokken

Tags:      

Deze maand doe ik mee aan de receptenruil. Het idee; ik kook iets van een toegewezen website en iemand anders kookt iets van mijn website.
Zulke initiatieven vind ik altijd leuk, want zo leer ik (en mijn lezers) weer andere blogs en hun recepten kennen.

Deze maand kreeg ik de blog Puur & Lekker leven volgens Mandy toegewezen en hier was ik erg blij mee. Ik ken haar website namelijk al langer en ik had al een aantal recepten op mijn to-cook lijstje staan. Ideaal dus!
Al snel besloot ik voor deze receptenruil de speculaas brokken te maken, want ach.. voor speculaas hoeft het helemaal geen winter te zijn toch?!

Ok, ik ga even heel eerlijk zijn met jullie; deze speculaas brokken zijn echt gevaarlijk lekker! Ik maakte ze op vrijdag en op zondag waren ze al bijna helemaal op. Ze zijn echt super lekker!

Ik heb 1 aanpassing aan het recept gemaakt. Mandy gebruikt palmsuiker in haar recept, dat heb ik vervangen door kokosbloesemsuiker.
Ook heb ik iets meer amandelmeel gebruikt, maar dat hangt een beetje van het moment af denk ik. Is je deeg super nat, voeg dan 1 volle tl extra amandelmeel toe.

glutenvrije speculaas brokken

Ingrediënten
* 75 gr boekweitmeel
* 75 gr amandelmeel + eventueel 1 volle tl
* 60 gr kokosbloesemsuiker
* 1 ei
* 3 el kokosolie, vloeibaar
* 2 el arrowroot
* 2 el amandelmelk (of andere plantaardige)
* 2 el speculaaskruiden
* snuf zeezout
* zwarte peper
* 1 tl vanille extract
* blanke garneer amandelen

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Meng in een kom de meelsoorten, speculaaskruiden, kokosbloesemsuiker, arrowroot, zout en een snuf peper.
3. Mix in een maatbeker de kokosolie, ei, vanille extract en melk tot een luchtig geheel.
4. Voeg de natte bij de droge ingrediënten en kneed het tot een samenhangende bal. (is je deeg bij deze stap te nat, voeg dan 1 volle tl amandelmeel toe)
5. Leg de bal op tussen 2 vellen bakpapier en rol uit tot een dunne lap. Haal het bovenste vel bakpapier eraf en druk de amandelen erin.
6. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven (of tot de randen knapperig zijn). Laat goed afkoelen en genieten maar!

Neem ook eens een kijkje op deze websites, zij doen namelijk ook mee met de receptenruil;
Peachy paleo
Cave-a
Eet goed, voel je goed
Eat.pure.love
Paleo made simple

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Mijn beste 9 foto’s van 2017! Ik zie wel dat jullie hier vooral van lekkere dingen houden 😋🙌😍
  • • Counting my blessings •
Vandaag ben ik 2 jaar getrouwd met de leukste en liefste man die ik ooit heb ontmoet ❤️.
Terwijl ik hier zat te genieten van een geweldige zonsondergang in Amerika was ik zo dankbaar!.
✨ Dankbaar dat ik deze geweldige reis kon maken met mijn man.
✨ Dankbaar dat de heftige tijd van de burn-out, waar ik niks meer kon, grotendeels achter me ligt en dat reizen weer kan.
✨ Dankbaar voor alle steun van alle lieve familie en vrienden om me heen.
✨ Dankbaar voor jullie en al jullie lieve reacties 😘
  • Ohh 😍❤️ deze chocolate chip pancakes waren echt héél erg lekker! Met daarbij eindelijk een kop goede koffie. Goed begin van de dag!
  • Dit stukje Amerika; de Horseshoe Bend, maakte echt indruk op me! Een gigantische bocht in de Colorado rivier omgeven door 300 meter hoge wanden.
Daar zit ik dan; 50 cm naar achteren en dan is het 300 meter lager! Nog nooit eerder heb ik zo’n last van hoogtevrees gehad 🙈. Door de zonnebril zie je de paniek in m’n ogen niet én door de zonnebril zie ik de diepte gelukkig niet achter me... 😎.
Vandaag gaan we richting de doorzichtige brug over de Grand Canyon maar of ik daar overheen durf te lopen? 😱😧😅
  • Je kunt er hier in Amerika niet onder uit; kerst komt er aan! Overal hangen versieringen en elke winkel verkoop kerstkoekjes (uiteraard met decoratie). Dit gingerbread mannetje kon in ik San Francisco niet laten liggen. 😍❤️ heerlijk!!
  • Terwijl ik op vakantie ben verschijnen er heerlijke tapasrecepten online! Deze 👆5 staan nu al op je te wachten 😍. Wat is jouw favoriete tapa?
.
Link naar website in bio.
  • Dit 👆 was echt de meest toffe diner tot nu toe! We hebben er echt overheerlijk gegeten én ik nam nog een stuk homemade carrotcake mee 😍❤️ (zie m’n stories).
Al deze pareltjes zal ik uiteindelijk delen op m’n website 🙌
  • Indrukwekkend is het perfecte woord voor Death Valley! Alsof je alleen op de wereld bent.
Wat een verschil van dag en nacht met Las Vegas (waar we nu zijn), dan geef ik toch de voorkeur aan de rust van de natuur. ✨❤️