Zoet

Italiaanse Saucijzenbroodjes

saucijzenbroodjes

Tags:    

Homemade saucijzenbroodjes, super makkelijk én ook nog eens super lekker.

Deze maand doe ik weer mee aan de Foodblogswap, ik mocht een recept uitkiezen van Eef kookt zo. Ik besloot al snel te gaan voor de saucijzenbroodjes want die eten wij eigenlijk nooit.

De saucijzenbroodjes zijn verrassend makkelijk te maken door gebruik van kant-en-klaar bladerdeeg. Daarnaast doen dit soort hapjes het altijd goed op feestjes!
Door het gebruik van Italiaanse kruiden smaken ze ook nét weer even anders dan het standaard saucijzenbroodje.

saucijzenbroodjes

Natuurlijk kon ik het niet laten om enkele aanpassingen te doen aan het originele recept. Ik heb er een Italiaans tintje aan gegeven door alleen maar Italiaanse kruiden te gebruiken, daarnaast heb ik het half-om-half gehakt vervangen door rundergehakt.

Met onderstaand recept maak je 5 grote saucijzenbroodjes of 10 kleine.

Ingrediënten
* 5 plakjes bladerdeeg
* 125 gr rundergehakt
* 1 ei, losgeklopt
* 1 el paneermeel
* 0,5 tl tijm
* 1 tl rozemarijn
* zout & peper

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
3. Meng in een kom het gehakt, 1/4 van het losgeklopt ei, paneermeel, de kruiden en een flinke snuf zout en peper.
4. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei. Vorm worstjes van het gehakt en leg deze in het midden van de plakjes bladerdeeg. Vouw de bladerdeeg dicht en duw de rand aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopt ei.
5. Bak ze in 20 minuten gaar in het midden van de oven.

    4 reacties

  • Zunette Loves It All 29 april 2015 Beantwoord

    Zien er super uit!! Welk recept heeft zij van jou gekozen???

    • Simone 29 april 2015 Beantwoord

      Iemand anders heeft mijn website gekregen (cuisinevansabine), het artikel staat nog niet online dus ben zelf ook nog benieuwd 🙂

  • Eef 29 april 2015 Beantwoord

    Wat heb je er een leuke variatie op gemaakt! Klinkt als een erg goede combi met de Italiaanse Kruiden, helemaal leuk 🙂

  • Roxanne 29 april 2015 Beantwoord

    Oeh, lijkt me heerlijk! Italiaanse kruiden gebruik ik vaak in gerechten, daar houden wij wel van

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!
  • Deze overheerlijke ratatouille met geitenkaas staat nu online! Een heerlijke maaltijd zonder vlees. Enne, alleen maar ❤️ liefde voor zoveel kleur op je bord toch?
Directe link naar het recept in m'n bio en stories.
  • Morgen staat er kookdag gepland! Voor een opdrachtgever heb ik een aantal lekkere recepten bedacht en die ga ik morgen koken en fotograferen! ❤️ it!!!