Zoet

Italiaanse Saucijzenbroodjes

saucijzenbroodjes

Tags:    

Homemade saucijzenbroodjes, super makkelijk én ook nog eens super lekker.

Deze maand doe ik weer mee aan de Foodblogswap, ik mocht een recept uitkiezen van Eef kookt zo. Ik besloot al snel te gaan voor de saucijzenbroodjes want die eten wij eigenlijk nooit.

De saucijzenbroodjes zijn verrassend makkelijk te maken door gebruik van kant-en-klaar bladerdeeg. Daarnaast doen dit soort hapjes het altijd goed op feestjes!
Door het gebruik van Italiaanse kruiden smaken ze ook nét weer even anders dan het standaard saucijzenbroodje.

saucijzenbroodjes

Natuurlijk kon ik het niet laten om enkele aanpassingen te doen aan het originele recept. Ik heb er een Italiaans tintje aan gegeven door alleen maar Italiaanse kruiden te gebruiken, daarnaast heb ik het half-om-half gehakt vervangen door rundergehakt.

Met onderstaand recept maak je 5 grote saucijzenbroodjes of 10 kleine.

Ingrediënten
* 5 plakjes bladerdeeg
* 125 gr rundergehakt
* 1 ei, losgeklopt
* 1 el paneermeel
* 0,5 tl tijm
* 1 tl rozemarijn
* zout & peper

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
3. Meng in een kom het gehakt, 1/4 van het losgeklopt ei, paneermeel, de kruiden en een flinke snuf zout en peper.
4. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei. Vorm worstjes van het gehakt en leg deze in het midden van de plakjes bladerdeeg. Vouw de bladerdeeg dicht en duw de rand aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopt ei.
5. Bak ze in 20 minuten gaar in het midden van de oven.

    4 reacties

  • Zunette Loves It All 29 april 2015 Beantwoord

    Zien er super uit!! Welk recept heeft zij van jou gekozen???

    • Simone 29 april 2015 Beantwoord

      Iemand anders heeft mijn website gekregen (cuisinevansabine), het artikel staat nog niet online dus ben zelf ook nog benieuwd 🙂

  • Eef 29 april 2015 Beantwoord

    Wat heb je er een leuke variatie op gemaakt! Klinkt als een erg goede combi met de Italiaanse Kruiden, helemaal leuk 🙂

  • Roxanne 29 april 2015 Beantwoord

    Oeh, lijkt me heerlijk! Italiaanse kruiden gebruik ik vaak in gerechten, daar houden wij wel van

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.
  • Deze Marokkaanse courgettesoep is 1 van de populairste recepten op mijn blog, met maar liefst 17000+ pins op Pinterest. Ik snap het... het is dan ook een hele lekkere soep 🙌❤️
.
Directe link naar recept in bio.
  • • WINACTIE •
Deze herfstige perencake maakte ik met de @migopeer ; deze is pas sinds kort verkrijgbaar in NL én te eten zonder te knoeien 🙌😍!
Jij kunt ook een pakketje winnen via mijn blog én ik deel het recept voor de perencake. 🎉 .
Directe link in bio en stories