Zoet

Italiaanse Saucijzenbroodjes

saucijzenbroodjes

Tags:    

Homemade saucijzenbroodjes, super makkelijk én ook nog eens super lekker.

Deze maand doe ik weer mee aan de Foodblogswap, ik mocht een recept uitkiezen van Eef kookt zo. Ik besloot al snel te gaan voor de saucijzenbroodjes want die eten wij eigenlijk nooit.

De saucijzenbroodjes zijn verrassend makkelijk te maken door gebruik van kant-en-klaar bladerdeeg. Daarnaast doen dit soort hapjes het altijd goed op feestjes!
Door het gebruik van Italiaanse kruiden smaken ze ook nét weer even anders dan het standaard saucijzenbroodje.

saucijzenbroodjes

Natuurlijk kon ik het niet laten om enkele aanpassingen te doen aan het originele recept. Ik heb er een Italiaans tintje aan gegeven door alleen maar Italiaanse kruiden te gebruiken, daarnaast heb ik het half-om-half gehakt vervangen door rundergehakt.

Met onderstaand recept maak je 5 grote saucijzenbroodjes of 10 kleine.

Ingrediënten
* 5 plakjes bladerdeeg
* 125 gr rundergehakt
* 1 ei, losgeklopt
* 1 el paneermeel
* 0,5 tl tijm
* 1 tl rozemarijn
* zout & peper

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
3. Meng in een kom het gehakt, 1/4 van het losgeklopt ei, paneermeel, de kruiden en een flinke snuf zout en peper.
4. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei. Vorm worstjes van het gehakt en leg deze in het midden van de plakjes bladerdeeg. Vouw de bladerdeeg dicht en duw de rand aan met een vork. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopt ei.
5. Bak ze in 20 minuten gaar in het midden van de oven.

    4 reacties

  • Zunette Loves It All 29 april 2015 Beantwoord

    Zien er super uit!! Welk recept heeft zij van jou gekozen???

    • Simone 29 april 2015 Beantwoord

      Iemand anders heeft mijn website gekregen (cuisinevansabine), het artikel staat nog niet online dus ben zelf ook nog benieuwd 🙂

  • Eef 29 april 2015 Beantwoord

    Wat heb je er een leuke variatie op gemaakt! Klinkt als een erg goede combi met de Italiaanse Kruiden, helemaal leuk 🙂

  • Roxanne 29 april 2015 Beantwoord

    Oeh, lijkt me heerlijk! Italiaanse kruiden gebruik ik vaak in gerechten, daar houden wij wel van

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze romige broccolisoep met dille is ongelofelijk lekker! 😍 🙌 Veel lekkerder dan de standaard brocollisoep én met een geheim ingrediënt 😏.
.
Directe link naar recept in bio.
.
#soup #soep #broccoli  #broccolisoup #broccolisoep #lunch #voorgerecht #paleo #lactosevrij #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #foodie #foodquotesnl
  • Gisteren kocht ik bij het groentewinkeltje om de hoek al dit lekkers! 😍 worden jullie er ook altijd zo vrolijk van?
De rabarber verbaasde mij ook.. hij verzekerde me echter dat deze écht lekker is. Ik hoop het! Onwijs fan van rabarber 🙌❤️.
.
#fruit #groenteboer #groentewinkel #gezondsnoepen #spuitjes #brusselsprouts #mango #ananas #pineapple #sinaasappel #peren #pears #appels #appeltjevoordedorst #rabarber #rhubarb #foodie #foodquotesnl
  • Op zoek naar een lekker ontbijtreceptje? 😍 Maak dan eens deze cacao puffs!
Ze lijken verdacht veel op de ontbijtgranen die ik vroeger heel af en toe kreeg, maar dan zijn deze stukken gezonder! Enne; maak een voorraadje voor in de vriezer. Deze wil je namelijk blijven eten!
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
.
#cacaopuffs #cacao #chocolade #chocolate #paleo #glutenvrij #glutenfree #ontbijt #breakfast #gezond #gezondeten #health #healthyfood #foodphotography #foodquotesnl
  • Deze avond at ik deze heerlijke maaltijd 👆. Manlief at niet mee; dus het was weer tijd voor bloemkoolrijst! 😍 perfect met biefstuk en groenten in een heerlijke saus. Oh en een comfortabele fluffy trui 🙌❤️.
.
.
#paleo #paleodinner #paleofood #health #healthy #healthyfood #bloemkoolrijst #cauliflowerrice #gezond #gezondeten #foodie #foodquotesnl
  • Deze hartige taart met champignons en ui is heerlijk! Door het gebruik van roomkaas is de vulling wordt deze fluweelzacht wat nét dat beetje extra geeft.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
.
#hartigetaart #bladerdeeg #champignons #uien #mushrooms #pie #dinner #diner #overheerlijk #lunch #lekkermeteensalade #wewv #foodquotesnl
  • Ik nestel me vandaag op de bank met een stapel magazines die ik nog niet gelezen heb (oeps.. maar liefst 7 stuks!). Gewoon even tijd voor mezelf ❤️.
Zo jammer dat dit het laatste nummer is van @jamiemagazinenl 😢!
Oh en ik heb een Foodies dubbel (zie m’n stories), laat het me even weten als jij hem zou willen hebben! 🙌
  • Mijn eerste recept voor 2018 is op en top comfortfood; runderstoof met wortel, pastinaak en krieltjes. 😍 een perfect begin als je het mij vraagt!
Makkelijk te maken in de autocook, slowcooker of gewoon op het vuur.
.
Directe link naar recept in bio en stories.
  • Het populairste recept op mijn website van 2017 is (by far) deze Marokkaanse courgettesoep. Deze is ook echt onwijs lekker en staat hier ook nog regelmatig op het menu 🙌.
.
Directe link naar het recept in m’n bio en stories.