Bokkenpootjes ijstaart

 

bokkenpootjes ijstaart

Eigenlijk was ik niet van plan dit recept met jullie te delen.
Maar toen ik zoveel enthousiaste reacties kreeg op instagram met de vraag of ik het recept wilde delen… tja.. hier is het dan toch!

Dit jaar was ik voor beide paasdagen verantwoordelijk voor het nagerecht.
Deze ijstaart maakte ik al eens eerder en op verzoek van vriendlief ook dit jaar met Pasen.
Eigenlijk is het een super makkelijk recept waar je niet veel fout aan kan doen. Maar hij smaakt heerlijk en ziet er ook nog eens mooi uit!

Niet echt gezond, maar ach.. je eet ook geen hele taart. (toch?)

bokkenpootjes ijstaart

Onderstaand recept wordt gemaakt in een kleine springvorm. Van deze ijstaart kan je met 6-8 personen genieten.

Ingrediënten
* 100 gr biscuitjes
* 50 gr boter
* 1 liter roomijs
* 225 gr bokkenpootjes
* Pure chocolade

Bereiding
1. Hak de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en roer deze door de fijngemalen biscuitjes.
2. Bekleed de bodem van een kleine springvorm met een stuk bakpapier. Verdeel het biscuitmengsel over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
3. Zet de springvorm 30 minuten in de koelkast zodat de bodem hard wordt.
4. Haal ondertussen het ijs uit de vriezer zodat deze zacht wordt.
5. Snijd een aantal bokkenpootjes in de lengte doormidden en bekleed hiermee de rand van de springvorm. (met de gesneden kant aan de binnenkant)
6. Hak de resterende bokkenpootjes fijn met een mes. Zo blijft de structuur wat grover dan met de keukenmachine. Meng de bokkenpootjes met het roomijs in een kom.
7. Verdeel het ijs over de taart en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
8. Zet de taart minimaal 2 uur in de vriezer zodat het ijs weer hard wordt. Rasp er wat pure chocolade overheen net voordat je de taart serveert.

8 gedachtes over “Bokkenpootjes ijstaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *