Receptenruil: Glutenvrije speculaas brokken

glutenvrije speculaas brokken

Deze maand doe ik mee aan de receptenruil. Het idee; ik kook iets van een toegewezen website en iemand anders kookt iets van mijn website.
Zulke initiatieven vind ik altijd leuk, want zo leer ik (en mijn lezers) weer andere blogs en hun recepten kennen.

Deze maand kreeg ik de blog Puur & Lekker leven volgens Mandy toegewezen en hier was ik erg blij mee. Ik ken haar website namelijk al langer en ik had al een aantal recepten op mijn to-cook lijstje staan. Ideaal dus!
Al snel besloot ik voor deze receptenruil de speculaas brokken te maken, want ach.. voor speculaas hoeft het helemaal geen winter te zijn toch?!

Ok, ik ga even heel eerlijk zijn met jullie; deze speculaas brokken zijn echt gevaarlijk lekker! Ik maakte ze op vrijdag en op zondag waren ze al bijna helemaal op. Ze zijn echt super lekker!

Ik heb 1 aanpassing aan het recept gemaakt. Mandy gebruikt palmsuiker in haar recept, dat heb ik vervangen door kokosbloesemsuiker.
Ook heb ik iets meer amandelmeel gebruikt, maar dat hangt een beetje van het moment af denk ik. Is je deeg super nat, voeg dan 1 volle tl extra amandelmeel toe.

glutenvrije speculaas brokken

Ingrediënten
* 75 gr boekweitmeel
* 75 gr amandelmeel + eventueel 1 volle tl
* 60 gr kokosbloesemsuiker
* 1 ei
* 3 el kokosolie, vloeibaar
* 2 el arrowroot
* 2 el amandelmelk (of andere plantaardige)
* 2 el speculaaskruiden
* snuf zeezout
* zwarte peper
* 1 tl vanille extract
* blanke garneer amandelen

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Meng in een kom de meelsoorten, speculaaskruiden, kokosbloesemsuiker, arrowroot, zout en een snuf peper.
3. Mix in een maatbeker de kokosolie, ei, vanille extract en melk tot een luchtig geheel.
4. Voeg de natte bij de droge ingrediënten en kneed het tot een samenhangende bal. (is je deeg bij deze stap te nat, voeg dan 1 volle tl amandelmeel toe)
5. Leg de bal op tussen 2 vellen bakpapier en rol uit tot een dunne lap. Haal het bovenste vel bakpapier eraf en druk de amandelen erin.
6. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven (of tot de randen knapperig zijn). Laat goed afkoelen en genieten maar!

Neem ook eens een kijkje op deze websites, zij doen namelijk ook mee met de receptenruil;
Peachy paleo
Cave-a
Eet goed, voel je goed
Eat.pure.love
Paleo made simple

 

 

3 gedachtes over “Receptenruil: Glutenvrije speculaas brokken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *