Salade met rosbief, groene asperge en bimi

rosbief asperge en bimi salade

Enkele weken geleden kreeg ik een pakketje met heerlijk vlees van KoopeenKoe.
Met daarbij de vraag om een heerlijk zomers recept te bedenken. Deze salade met rosbief, groene asperges en bimi smaakt heerlijk op de eerste zomerse dagen!

Al eerder bestelde ik een pakket rundvlees van KoopeenKoe. Wij houden wel van een goed stukje vlees op zijn tijd en als je het dan toch eet kan je het beter meteen goed doen!
Wat het mooie is van dit bedrijf (en misschien een beetje cru) is dat je kan zien hoeveel % van de koe al verkocht is. Deze koe wordt namelijk pas geslacht op het moment dat deze 100% verkocht is. Daarna moet het vlees een tijdje rijpen en dan komt het in handige portieverpakkingen jouw kant op.
Als je bij KoopeenKoe vlees besteld weet je dat je goed en (h)eerlijk vlees besteld. En laat ik je vertellen, het is echt zoveel lekkerder dan het vlees uit de supermarkt!
Nog een mooi voordeel; deze koeien krijgen alleen antibiotica als ze echt ziek zijn, dus nooit preventief.

Ik kreeg onder andere een mooi stuk rosbief op gestuurd. Al snel bedacht ik dat het een combinatie met asperges moest worden en dat resulteerde in deze heerlijke lauwwarme salade.

rosbief asperge en bimi salade

Maar.. grote stukken vlees braden is (nog) niet mijn sterkste kant. Waardoor ik de rosbief een klein beetje door heb laten slaan. Het allerlekkerste is natuurlijk als het vlees nog een beetje rosé is in het midden.

Met onderstaande ingrediënten maak je een heerlijke salade voor 2 personen.

Ingrediënten
* 1 sla trio op kluit
* 250 gr rosbief
* 350 gr groene asperges
* 200 gr bimi
* 1 tl tijm
* 0,5 citroen
* klontje boter
* olijfolie
* zout en peper

Bereiding
1. Haal minimaal 30 minuten van te voren de rosbief uit de koelkast zodat deze op temperatuur kan komen.
2. Snijd de kontjes van de asperges en kook ze in enkele minuten beetgaar met een snufje zout. Schep de asperges uit het water en leg opzij. Kook vervolgens de bimi in enkele minuten beetgaar in hetzelfde water.
3. Dep de rosbief droog. Kruid de rosbief met de tijm, zout en peper. Verhit een klontje boter in een pan en bak de rosbief bruin aan alle zijden. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en bak de rosbief nog 10 minuten. (dit is echt afhankelijk van de gaarheid en dikte/grootte van de rosbief, goed in de gaten houden dus!) Haal de rosbief uit de pan en wikkel in aluminiumfolie, laat het 5-10 minuten rusten.
4. Verhit ondertussen een grillpan. Schep de asperges om met wat olijfolie, zout en peper en grill ze rondom in de hete pan.
5. Verdeel de salade over een schaal (vergeet deze niet te wassen). Verdeel hierover de groene asperges en de bimi. Snijd de rosbief in plakken en leg op de salade.
6. Besprenkel de salade met olijfolie, zout en peper en leg er de citroenpartjes bij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *