Ei Groenten Paleo Vlees

Frittata met zoete aardappel en gehakt

frittata zoete aardappel en gehakt

Tags:        

Een frittata is van oudsher een gerecht om van al je restjes een nieuw smakelijk gerecht te maken.  Super makkelijk én super lekker! Ik had nog wat restjes van voorgaande dagen in de koelkast liggen en ik vind het dan toch erg zonde om goed eten weg te gooien. Dus laten teruggrijpen naar vroeger en met die restjes iets lekkers maken voor de volgende dag.

Elk jaar gooien we per persoon 50 kilo eten weg. 50 kilo. 50!! Dat is toch eigenlijk absurd? Dus, koken met restjes!

Deze mooie pannetjes van Le Creuset heb ik enkele jaren geleden gekregen voor mijn verjaardag. Ze zijn ideaal voor 1persoons gerechtjes. Daarnaast vind ik het ook altijd een leuk om iedereen een eigen pannetje te geven, toch weer net iets anders dan eten serveren op een bord.

frittata zoete aardappel en gehakt

In dit gerecht gebruikte ik dus wat restjes, zoals rundergehakt en die ene zoete aardappel die al bijna te lang in de kast lag.
Een heerlijk hartig pannetje. Perfect voor de lunch, maar ook heerlijk als diner met een frisse salade er naast.

Met onderstaande ingrediënten kun je 2 pannetjes vullen.

Ingrediënten
* 125 gr rundergehakt
* 160 gr zoete aardappel (1 medium aardappel)
* 3 eieren
* 3 el amandelmelk
* 1 tl tijm
* 1 tl oregano
* zout en peper

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakken van ongeveer 0,3-0,5 mm dik. Kook de schijfjes enkele minuten tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en laat even uitwasemen.
3. Verhit ondertussen een beetje olijf/kokosolie in een pan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met de tijm en een snuf zout en peper.
4. Klop in een maatbeker de eieren met de amandelmelk, oregano en  een snuf zout en peper luchtig.
5. Vet de pannetjes lichtjes in met een beetje olijf/kokosolie. Leg onderin het pannetje een laagje aardappelschijfjes, daarboven op schep je wat gehakt, herhaal dit tot alles op is en eindig met schijfjes aardappel. Schenk hierover heen het eimengsel.
6. Zet de pannetjes in het midden van de voorverwarmde oven en bak ongeveer 25 minuten, tot het ei gaar is.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!
  • Deze overheerlijke ratatouille met geitenkaas staat nu online! Een heerlijke maaltijd zonder vlees. Enne, alleen maar ❤️ liefde voor zoveel kleur op je bord toch?
Directe link naar het recept in m'n bio en stories.
  • Morgen staat er kookdag gepland! Voor een opdrachtgever heb ik een aantal lekkere recepten bedacht en die ga ik morgen koken en fotograferen! ❤️ it!!!