Ei Groenten Paleo Vlees

Frittata met zoete aardappel en gehakt

frittata zoete aardappel en gehakt

Tags:        

Een frittata is van oudsher een gerecht om van al je restjes een nieuw smakelijk gerecht te maken.  Super makkelijk én super lekker! Ik had nog wat restjes van voorgaande dagen in de koelkast liggen en ik vind het dan toch erg zonde om goed eten weg te gooien. Dus laten teruggrijpen naar vroeger en met die restjes iets lekkers maken voor de volgende dag.

Elk jaar gooien we per persoon 50 kilo eten weg. 50 kilo. 50!! Dat is toch eigenlijk absurd? Dus, koken met restjes!

Deze mooie pannetjes van Le Creuset heb ik enkele jaren geleden gekregen voor mijn verjaardag. Ze zijn ideaal voor 1persoons gerechtjes. Daarnaast vind ik het ook altijd een leuk om iedereen een eigen pannetje te geven, toch weer net iets anders dan eten serveren op een bord.

frittata zoete aardappel en gehakt

In dit gerecht gebruikte ik dus wat restjes, zoals rundergehakt en die ene zoete aardappel die al bijna te lang in de kast lag.
Een heerlijk hartig pannetje. Perfect voor de lunch, maar ook heerlijk als diner met een frisse salade er naast.

Met onderstaande ingrediënten kun je 2 pannetjes vullen.

Ingrediënten
* 125 gr rundergehakt
* 160 gr zoete aardappel (1 medium aardappel)
* 3 eieren
* 3 el amandelmelk
* 1 tl tijm
* 1 tl oregano
* zout en peper

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakken van ongeveer 0,3-0,5 mm dik. Kook de schijfjes enkele minuten tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en laat even uitwasemen.
3. Verhit ondertussen een beetje olijf/kokosolie in een pan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met de tijm en een snuf zout en peper.
4. Klop in een maatbeker de eieren met de amandelmelk, oregano en  een snuf zout en peper luchtig.
5. Vet de pannetjes lichtjes in met een beetje olijf/kokosolie. Leg onderin het pannetje een laagje aardappelschijfjes, daarboven op schep je wat gehakt, herhaal dit tot alles op is en eindig met schijfjes aardappel. Schenk hierover heen het eimengsel.
6. Zet de pannetjes in het midden van de voorverwarmde oven en bak ongeveer 25 minuten, tot het ei gaar is.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️