Inspiratie Reviews

Wat eten we vandaag?

wat eten we vandaag

Tags:    

Wat eten we vandaag? Volgensmij is dit de meest gestelde vraag! Een mooie titel voor een kookboek boordevol recepten van Susan Aretz.
Susan Aretz kennen we ook wel van het blog Smulpaapje. Op haar website vind je recepten en restaurant tips voor grote én kleine smulpaapjes, want dat is waar het allemaal om draait. Gezellig én heerlijke (uit)eten met kinderen.

Dit kookboek is eigenlijk niet meer dan een logisch vervolg op haar website. In dit kookboek vind je weekmenu’s, boodschappenlijstjes, recepten en tips om snel, makkelijk, budgetvriendelijk en vooral lekker te eten!

wat eten we vandaag weekmenu

In het boek vind je 16 verschillende weekmenu’s die zijn onderverdeeld in de 4 seizoenen. Op deze manier weet je dus zeker dat je geniet van al het lekkers dat een specifiek seizoen te bieden heeft.
Door het handige boodschappenlijstje hoef je nog maar 1 keer in de week naar de supermarkt, super handig en dat scheelt jou weer tijd (en nadenken).

wat eten we vandaag

Je vind er een grote variëteit aan recepten, wat denk je bijvoorbeeld van; milde groentecurry, kabeljauw uit de oven, tropische kip, peulvruchtenfiësta, maaltijdsoep met savooiekool, pasta met spruitjes en pasta met boerenkool en bacon?
Echt waar, er is zoveel keuze in dit boek! Met maar liefst 80 recepten in de weekmenu’s ga je zeker genieten.

Naast de weekmenu’s vind je er ook nog hoofstukken zoals; ontbijtjes, toetjes, samen bakken en feestmenu’s.
Het ontbijtjes hoofdstuk geeft je een grote keuze in broodjes, pannenkoeken en ei gerechten.

wat eten we vandaag

Samen bakken is hét hoofdstuk als je samen met de kleine smulpaap (of gewoon lekker alleen) iets lekkers wil maken in de keuken. Genoeg lekkers om samen te maken en op te eten! (hmm nutella-koffiebroodjes!!!)

Het hoofdstuk feestmenu’s combineert recepten uit de weekmenu’s met enkele nieuwe recepten. Ideaal dus als je een keer wilt uitpakken voor het diner.

Benieuwd naar het boek?
Via Smulpaapje kan je het boek bestellen. Wil je er graag een persoonlijke noot van Susan in, dan kan je ook een gesigneerd exemplaar bestellen.

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!
  • Deze overheerlijke ratatouille met geitenkaas staat nu online! Een heerlijke maaltijd zonder vlees. Enne, alleen maar ❤️ liefde voor zoveel kleur op je bord toch?
Directe link naar het recept in m'n bio en stories.
  • Morgen staat er kookdag gepland! Voor een opdrachtgever heb ik een aantal lekkere recepten bedacht en die ga ik morgen koken en fotograferen! ❤️ it!!!