Paleo Zoet

Aardbei-amandelcake

aardbei-amandelcake

Tags:       

Oh wow.. Dit is een recept dat je echt een keer moet maken! Deze glutenvrije aardbei-amandelcake is namelijk om je vingers bij af te likken.

Afgelopen weekend haalde ik bij een winkeltje (in de vorm van een aardbei) langs de weg asperges en aardbeien. Eindelijk is die tijd weer aangebroken; heerlijke zoete aardbeien van Hollandse bodem. Geen water-bommetjes meer voor mij!
Het liefst eet ik aardbeien gewoon zo uit het handje en zonder suiker/slagroom of iets anders zoets. Ik vind het namelijk veel lekkerder om de echte aardbei te proeven.

Maar deze keer besloot ik ook iets lekkers te bakken met de aardbeien. En deze cake mag er wezen hoor. Vaak zijn glutenvrije baksels een beetje aan de droge kant maar deze cake is heerlijk smeuïg en vol van smaak. Deze is echt zo lekker dat vriendlief en ik al de eerste dag de helft van de cake opaten..

aardbei-amandelcake

Onderstaande ingrediënten zijn voor een kleine springvorm van 18 cm.

Ingrediënten
* 200 gr amandelmeel
* 3 eieren
* 3 el gesmolten roomboter
* 2 el maple syrup
* 1,5 tl bakpoeder
* half vanillestokje
* handjevol aardbeien

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Mix in een grote kom de amandelmeel met de bakpoeder. Schraap het merg uit het vanillestokje en roer door het amandelmeel mengsel.
3. Voeg de gesmolten roomboter en maple syrup toe aan het amandelmeel mengsel en roer goed door
4. Klop in een maatbeker de eieren luchtig (enkele minuten), voeg dit toe aan het amandelmeel mengsel en roer door tot je een egaal beslag hebt.
5. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in. Schep hierin het beslag en gebruik de bolle kant van een lepel om deze egaal te maken.
6. Snijd de aardbeien doormidden en druk deze in het beslag.
7. Zet de cake in het midden van de voorverwarmde oven en bak 35-40 minuten tot deze gaar is en er een satéprikker schoon uitkomt.*

* De baktijd kan variëren per oven.

Nog lekkerder: Voeg tussen stap 4 en 5 een handjevol kleingesneden aardbeien toe aan het beslag.

 

    7 reacties

  • Naomi 5 mei 2015 Beantwoord

    Ziet er goed uit! Door wat zou je de amandelmeel kunnen vervangen? Boekweitmeel, havermout? Blijft die dan ook wel net zo lekker?

    • Simone 5 mei 2015 Beantwoord

      Amandelmeel kan je 1 op 1 vervangen. Alleen bevat amandelmeel vrij veel vetten en wanneer je deze vervangt zul je dus extra vetten moeten toevoegen. Wat daarvan de verhoudingen zijn durf ik je helaas niet precies te zeggen.

  • Jessica 5 mei 2015 Beantwoord

    Kan je maple sirop vervangen door bijv honing?

    • Simone 5 mei 2015 Beantwoord

      Ja, dat kun je 1 op 1 vervangen door honing!

  • Lonneke 5 mei 2015 Beantwoord

    Ooh dit lijkt me echt heerlijk! Zou je roomboter ook door kokosolie kunnen vervangen?

  • […] maakte ik een framboos amandeltaartje, het recept kwam ik tegen op Foodquotes.nl. Alleen in plaats van aardbeien gebruikte ik frambozen en amandelen als […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Mijn beste 9 foto’s van 2017! Ik zie wel dat jullie hier vooral van lekkere dingen houden 😋🙌😍
  • • Counting my blessings •
Vandaag ben ik 2 jaar getrouwd met de leukste en liefste man die ik ooit heb ontmoet ❤️.
Terwijl ik hier zat te genieten van een geweldige zonsondergang in Amerika was ik zo dankbaar!.
✨ Dankbaar dat ik deze geweldige reis kon maken met mijn man.
✨ Dankbaar dat de heftige tijd van de burn-out, waar ik niks meer kon, grotendeels achter me ligt en dat reizen weer kan.
✨ Dankbaar voor alle steun van alle lieve familie en vrienden om me heen.
✨ Dankbaar voor jullie en al jullie lieve reacties 😘
  • Ohh 😍❤️ deze chocolate chip pancakes waren echt héél erg lekker! Met daarbij eindelijk een kop goede koffie. Goed begin van de dag!
  • Dit stukje Amerika; de Horseshoe Bend, maakte echt indruk op me! Een gigantische bocht in de Colorado rivier omgeven door 300 meter hoge wanden.
Daar zit ik dan; 50 cm naar achteren en dan is het 300 meter lager! Nog nooit eerder heb ik zo’n last van hoogtevrees gehad 🙈. Door de zonnebril zie je de paniek in m’n ogen niet én door de zonnebril zie ik de diepte gelukkig niet achter me... 😎.
Vandaag gaan we richting de doorzichtige brug over de Grand Canyon maar of ik daar overheen durf te lopen? 😱😧😅
  • Je kunt er hier in Amerika niet onder uit; kerst komt er aan! Overal hangen versieringen en elke winkel verkoop kerstkoekjes (uiteraard met decoratie). Dit gingerbread mannetje kon in ik San Francisco niet laten liggen. 😍❤️ heerlijk!!
  • Terwijl ik op vakantie ben verschijnen er heerlijke tapasrecepten online! Deze 👆5 staan nu al op je te wachten 😍. Wat is jouw favoriete tapa?
.
Link naar website in bio.
  • Dit 👆 was echt de meest toffe diner tot nu toe! We hebben er echt overheerlijk gegeten én ik nam nog een stuk homemade carrotcake mee 😍❤️ (zie m’n stories).
Al deze pareltjes zal ik uiteindelijk delen op m’n website 🙌
  • Indrukwekkend is het perfecte woord voor Death Valley! Alsof je alleen op de wereld bent.
Wat een verschil van dag en nacht met Las Vegas (waar we nu zijn), dan geef ik toch de voorkeur aan de rust van de natuur. ✨❤️