Paleo Zoet

Aardbei-amandelcake

aardbei-amandelcake

Tags:       

Oh wow.. Dit is een recept dat je echt een keer moet maken! Deze glutenvrije aardbei-amandelcake is namelijk om je vingers bij af te likken.

Afgelopen weekend haalde ik bij een winkeltje (in de vorm van een aardbei) langs de weg asperges en aardbeien. Eindelijk is die tijd weer aangebroken; heerlijke zoete aardbeien van Hollandse bodem. Geen water-bommetjes meer voor mij!
Het liefst eet ik aardbeien gewoon zo uit het handje en zonder suiker/slagroom of iets anders zoets. Ik vind het namelijk veel lekkerder om de echte aardbei te proeven.

Maar deze keer besloot ik ook iets lekkers te bakken met de aardbeien. En deze cake mag er wezen hoor. Vaak zijn glutenvrije baksels een beetje aan de droge kant maar deze cake is heerlijk smeuïg en vol van smaak. Deze is echt zo lekker dat vriendlief en ik al de eerste dag de helft van de cake opaten..

aardbei-amandelcake

Onderstaande ingrediënten zijn voor een kleine springvorm van 18 cm.

Ingrediënten
* 200 gr amandelmeel
* 3 eieren
* 3 el gesmolten roomboter
* 2 el maple syrup
* 1,5 tl bakpoeder
* half vanillestokje
* handjevol aardbeien

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Mix in een grote kom de amandelmeel met de bakpoeder. Schraap het merg uit het vanillestokje en roer door het amandelmeel mengsel.
3. Voeg de gesmolten roomboter en maple syrup toe aan het amandelmeel mengsel en roer goed door
4. Klop in een maatbeker de eieren luchtig (enkele minuten), voeg dit toe aan het amandelmeel mengsel en roer door tot je een egaal beslag hebt.
5. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in. Schep hierin het beslag en gebruik de bolle kant van een lepel om deze egaal te maken.
6. Snijd de aardbeien doormidden en druk deze in het beslag.
7. Zet de cake in het midden van de voorverwarmde oven en bak 35-40 minuten tot deze gaar is en er een satéprikker schoon uitkomt.*

* De baktijd kan variëren per oven.

Nog lekkerder: Voeg tussen stap 4 en 5 een handjevol kleingesneden aardbeien toe aan het beslag.

 

    7 reacties

  • Naomi 5 mei 2015 Beantwoord

    Ziet er goed uit! Door wat zou je de amandelmeel kunnen vervangen? Boekweitmeel, havermout? Blijft die dan ook wel net zo lekker?

    • Simone 5 mei 2015 Beantwoord

      Amandelmeel kan je 1 op 1 vervangen. Alleen bevat amandelmeel vrij veel vetten en wanneer je deze vervangt zul je dus extra vetten moeten toevoegen. Wat daarvan de verhoudingen zijn durf ik je helaas niet precies te zeggen.

  • Jessica 5 mei 2015 Beantwoord

    Kan je maple sirop vervangen door bijv honing?

    • Simone 5 mei 2015 Beantwoord

      Ja, dat kun je 1 op 1 vervangen door honing!

  • Lonneke 5 mei 2015 Beantwoord

    Ooh dit lijkt me echt heerlijk! Zou je roomboter ook door kokosolie kunnen vervangen?

  • […] maakte ik een framboos amandeltaartje, het recept kwam ik tegen op Foodquotes.nl. Alleen in plaats van aardbeien gebruikte ik frambozen en amandelen als […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wow! 😍 Paarse lente-ui!! Ik kwam deze gisteren tegen bij de AH en het ziet er wel mooi uit toch?! Ik heb ze niet meegenomen, dus geen idee of ze ook anders smaken... heb jij ze al gezien/geprobeerd?
Wel tof voor een mooi kleuraccentje! ❤️
  • Deze pizza met halloumi èn rundercervelaat is echt onwijs lekker! Dus als je vanavond zin hebt in 🍕dan moet je zeker deze maken 🙌! Met een kant-en-klare pizzabodem zet je deze binnen 20 minuten op tafel.
De link naar het recept staat in m’n bio.
  • Kies voor kleur en seizoen! Zorg voor variatie in je groenten en fruit 🍎🍐🍊🍆🥕🥒. Er staat een nieuw artikel online waarin ik je vertel waarom dat zo belangrijk is.
Directe link in bio.
  • Deze salade is echt heerlijk en perfect als lunch! Hij staat nu online en ik vertel je meteen waarom deze me aan een jaren 80/90 feestje doet denken 😂.
Directe link naar recept in bio.
  • Zondag bakdag, dus: Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik maak er vooral héél veel foto’s mee en dan uiteraard vooral van eten 😋.
Ik vertel je er wat meer over op m’n blog. Directe link in bio en stories!
  • Deze overheerlijke ratatouille met geitenkaas staat nu online! Een heerlijke maaltijd zonder vlees. Enne, alleen maar ❤️ liefde voor zoveel kleur op je bord toch?
Directe link naar het recept in m'n bio en stories.
  • Morgen staat er kookdag gepland! Voor een opdrachtgever heb ik een aantal lekkere recepten bedacht en die ga ik morgen koken en fotograferen! ❤️ it!!!