Paleo Zoet

Aardbei-amandelcake

aardbei-amandelcake

Tags:       

Oh wow.. Dit is een recept dat je echt een keer moet maken! Deze glutenvrije aardbei-amandelcake is namelijk om je vingers bij af te likken.

Afgelopen weekend haalde ik bij een winkeltje (in de vorm van een aardbei) langs de weg asperges en aardbeien. Eindelijk is die tijd weer aangebroken; heerlijke zoete aardbeien van Hollandse bodem. Geen water-bommetjes meer voor mij!
Het liefst eet ik aardbeien gewoon zo uit het handje en zonder suiker/slagroom of iets anders zoets. Ik vind het namelijk veel lekkerder om de echte aardbei te proeven.

Maar deze keer besloot ik ook iets lekkers te bakken met de aardbeien. En deze cake mag er wezen hoor. Vaak zijn glutenvrije baksels een beetje aan de droge kant maar deze cake is heerlijk smeuïg en vol van smaak. Deze is echt zo lekker dat vriendlief en ik al de eerste dag de helft van de cake opaten..

aardbei-amandelcake

Onderstaande ingrediënten zijn voor een kleine springvorm van 18 cm.

Ingrediënten
* 200 gr amandelmeel
* 3 eieren
* 3 el gesmolten roomboter
* 2 el maple syrup
* 1,5 tl bakpoeder
* half vanillestokje
* handjevol aardbeien

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Mix in een grote kom de amandelmeel met de bakpoeder. Schraap het merg uit het vanillestokje en roer door het amandelmeel mengsel.
3. Voeg de gesmolten roomboter en maple syrup toe aan het amandelmeel mengsel en roer goed door
4. Klop in een maatbeker de eieren luchtig (enkele minuten), voeg dit toe aan het amandelmeel mengsel en roer door tot je een egaal beslag hebt.
5. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in. Schep hierin het beslag en gebruik de bolle kant van een lepel om deze egaal te maken.
6. Snijd de aardbeien doormidden en druk deze in het beslag.
7. Zet de cake in het midden van de voorverwarmde oven en bak 35-40 minuten tot deze gaar is en er een satéprikker schoon uitkomt.*

* De baktijd kan variëren per oven.

Nog lekkerder: Voeg tussen stap 4 en 5 een handjevol kleingesneden aardbeien toe aan het beslag.

 

    7 reacties

  • Naomi 5 mei 2015 Beantwoord

    Ziet er goed uit! Door wat zou je de amandelmeel kunnen vervangen? Boekweitmeel, havermout? Blijft die dan ook wel net zo lekker?

    • Simone 5 mei 2015 Beantwoord

      Amandelmeel kan je 1 op 1 vervangen. Alleen bevat amandelmeel vrij veel vetten en wanneer je deze vervangt zul je dus extra vetten moeten toevoegen. Wat daarvan de verhoudingen zijn durf ik je helaas niet precies te zeggen.

  • Jessica 5 mei 2015 Beantwoord

    Kan je maple sirop vervangen door bijv honing?

    • Simone 5 mei 2015 Beantwoord

      Ja, dat kun je 1 op 1 vervangen door honing!

  • Lonneke 5 mei 2015 Beantwoord

    Ooh dit lijkt me echt heerlijk! Zou je roomboter ook door kokosolie kunnen vervangen?

  • […] maakte ik een framboos amandeltaartje, het recept kwam ik tegen op Foodquotes.nl. Alleen in plaats van aardbeien gebruikte ik frambozen en amandelen als […]

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️