Soep

Aspergesoep

aspergesoep

Tags:    

Wat ben ik blij dat het aspergeseizoen weer is aangebroken!
Voor mij is het ook echt geen probleem om dan elke week een keer asperges op het menu te zetten. Gekookt, met een eitje en ham… heerlijk!

Meestal haal ik dan ook asperge stukken voor de soep (of gewone asperges die ik in stukken snijd). Ik kan genieten van een simpele bouillon met asperges, maar vriendlief vond toch echt dat ik een keer de soep met slagroom moest maken.
De soep was heerlijk en ik deel dan ook graag het recept met jullie.

Bij de groenteboer of een speciaal aspergewinkeltje verkopen ze vaak asperges in stukken speciaal voor de soep. Deze zijn al geschild en zonder houtachtige uiteindes. Super makkelijk dus!

IngrediΓ«nten
* 500 gram asperges geschild enΒ in stukken
* 1,5 l water
* 1 groentebouillon tablet
* 100 ml slagroom
* 50 gr roomboter
* 50 gr bloem
* 100 gr flinterdunne beenham (bv deze van AH)
* verse peterselie

Bereiding
1. Breng het water aan de kook. Voeg de aspergestukjes toe en kook 10 minuten.
2. Giet de asperges af en vang het kookvocht op.
3. Smelt in dezelfde pan de roomboter, voeg de bloem toe en roer goed door. Laat enkele minuten bakken (zonder te verkleuren). Voeg vervolgens het kookvocht toe en de bouillontablet, roer goed door en laat 15 minuten doorkoken.
4. Voeg de slagroom en asperges toe aan de soep en laat nog 5-10 minuten zacht doorkoken.
5. Breng de soep op smaak met zout en peper.
6. Snijd de beenham in dunne reepjes en hak de peterselie fijn. Schep de soep in borden en garneer met de beenham en peterselie.

Tip: Vind je de soep te dik? Voeg dan wat extra water toe.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep πŸ₯„ mee; vol van smaak door het gebruik van baharat πŸ™Œ.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; πŸ˜πŸ™Œ in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediΓ«nten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf πŸ™Œ.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip πŸ˜πŸ™Œ of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... πŸ˜‚
  • Whoeiii πŸ₯’ de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks πŸŽ‰πŸ™ŒπŸ₯’. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. πŸ˜‚ geen idee wat ik met zoveel komkommers moet πŸ˜‡πŸ™ˆ
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder β€οΈπŸ™ŒπŸ˜. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes πŸ‘©β€βš•οΈdie er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.