Soep

Aspergesoep

aspergesoep

Tags:    

Wat ben ik blij dat het aspergeseizoen weer is aangebroken!
Voor mij is het ook echt geen probleem om dan elke week een keer asperges op het menu te zetten. Gekookt, met een eitje en ham… heerlijk!

Meestal haal ik dan ook asperge stukken voor de soep (of gewone asperges die ik in stukken snijd). Ik kan genieten van een simpele bouillon met asperges, maar vriendlief vond toch echt dat ik een keer de soep met slagroom moest maken.
De soep was heerlijk en ik deel dan ook graag het recept met jullie.

Bij de groenteboer of een speciaal aspergewinkeltje verkopen ze vaak asperges in stukken speciaal voor de soep. Deze zijn al geschild en zonder houtachtige uiteindes. Super makkelijk dus!

Ingrediënten
* 500 gram asperges geschild en in stukken
* 1,5 l water
* 1 groentebouillon tablet
* 100 ml slagroom
* 50 gr roomboter
* 50 gr bloem
* 100 gr flinterdunne beenham (bv deze van AH)
* verse peterselie

Bereiding
1. Breng het water aan de kook. Voeg de aspergestukjes toe en kook 10 minuten.
2. Giet de asperges af en vang het kookvocht op.
3. Smelt in dezelfde pan de roomboter, voeg de bloem toe en roer goed door. Laat enkele minuten bakken (zonder te verkleuren). Voeg vervolgens het kookvocht toe en de bouillontablet, roer goed door en laat 15 minuten doorkoken.
4. Voeg de slagroom en asperges toe aan de soep en laat nog 5-10 minuten zacht doorkoken.
5. Breng de soep op smaak met zout en peper.
6. Snijd de beenham in dunne reepjes en hak de peterselie fijn. Schep de soep in borden en garneer met de beenham en peterselie.

Tip: Vind je de soep te dik? Voeg dan wat extra water toe.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Vanochtend was ik uitgenodigd om bij de heropening van de vernieuwde HEMA in Tilburg aanwezig te zijn. Wat een onwijs mooie winkel met een tof nieuw concept; lekker Hema. 🎉❤️ ik ben fan!!! Zeker een bezoekje waard als je in Tilburg bent, ik kan niet wachten tot Eindhoven ook omgetoverd wordt 🙌.
(We gingen bovenop al het tofs ook nog naar huis met een goedgevulde goodiebag en een gelaserde snijplank)
  • Net boodschappen gehaald voor een aantal recepten. Hoe vaak eet jij knolselderij of pastinaak? Ik vind ze namelijk beide erg lekker maar koop ze bijna nooit...
  • Yum, deze portobello's met geitenkaas en walnoten zijn echt overheerlijk! 😍 lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht; je kunt er alle kanten mee op.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten maak je hem 🙌.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Fan van popcorn? 🍿ik geef je 10 redenen om er meer van te eten! (Waaronder 3 receptjes)
Directe link baar het artikel en receptjes in m'n bio.
  • Dit 👆 overheerlijke recept voor courgette met tonijn staat nu online! Voor de smaak voegen we mijn favoriete specerijen toe.
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Deze gepofte zoete aardappel met kaas staat al 2 jaar online maar behoort nog steeds tot de top 15 van meest bezochte recepten. Het is dan ook onwijs lekker 🙌!!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.
  • Ben je nog op zoek naar een lekker ontbijtje? Dan moet je zeker deze 'pancakes from heaven' van @chefmetlef maken. Het recept komt uit zijn boek en staat nu op m'n website!
De directe link naar het recept staat in m'n bio.