Soep

Aspergesoep

aspergesoep

Tags:    

Wat ben ik blij dat het aspergeseizoen weer is aangebroken!
Voor mij is het ook echt geen probleem om dan elke week een keer asperges op het menu te zetten. Gekookt, met een eitje en ham… heerlijk!

Meestal haal ik dan ook asperge stukken voor de soep (of gewone asperges die ik in stukken snijd). Ik kan genieten van een simpele bouillon met asperges, maar vriendlief vond toch echt dat ik een keer de soep met slagroom moest maken.
De soep was heerlijk en ik deel dan ook graag het recept met jullie.

Bij de groenteboer of een speciaal aspergewinkeltje verkopen ze vaak asperges in stukken speciaal voor de soep. Deze zijn al geschild en zonder houtachtige uiteindes. Super makkelijk dus!

Ingrediënten
* 500 gram asperges geschild en in stukken
* 1,5 l water
* 1 groentebouillon tablet
* 100 ml slagroom
* 50 gr roomboter
* 50 gr bloem
* 100 gr flinterdunne beenham (bv deze van AH)
* verse peterselie

Bereiding
1. Breng het water aan de kook. Voeg de aspergestukjes toe en kook 10 minuten.
2. Giet de asperges af en vang het kookvocht op.
3. Smelt in dezelfde pan de roomboter, voeg de bloem toe en roer goed door. Laat enkele minuten bakken (zonder te verkleuren). Voeg vervolgens het kookvocht toe en de bouillontablet, roer goed door en laat 15 minuten doorkoken.
4. Voeg de slagroom en asperges toe aan de soep en laat nog 5-10 minuten zacht doorkoken.
5. Breng de soep op smaak met zout en peper.
6. Snijd de beenham in dunne reepjes en hak de peterselie fijn. Schep de soep in borden en garneer met de beenham en peterselie.

Tip: Vind je de soep te dik? Voeg dan wat extra water toe.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️
  • Weet je nog niet wat je vanavond gaat eten? Dan is dit paleo maaltje een aanrader; broccolirijst met "sate"saus en wokgroenten. De satésaus maken we niet met pinda's natuurlijk 😉. Daarbij bestaat deze maaltijd voor 80% uit groenten!
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • Met slechts 5 ingrediënten zet je deze overheerlijke bokkenpootjes ijstaart op tafel! Een favoriet bij velen 😍❤️.
Het recept wordt de laatste tijd weer veel bekeken op de website! De directe link in mijn bio 🙌
  • Mijn ontbijt van vandaag bestaat uit zoete kersen en watermeloen. De rest van het fruit is helaas nog niet helemaal rijp, dus doet (voor nu) dienst als decoratie 😋
  • Bowls zijn hot! Pokébowls, smoothiebowls, tegenwoordig gaat alles in een kom. @wonderlicious_nl  schreef een review en het staat nu online! Zie de link in mijn bio.
  • Vanmiddag even de stad in geweest, om de drukte te trotseren had ik wel even wat comfortfood in de zin van nachos nodig 😉 (van Taco Bell)
  • Weer onwijs blij met deze mooie bos bloemen! 😍🌷🌸🌺🌻🌼💐 ik heb mezelf een @bloomonnl abonnementje gegeven en nog steeds onwijs blij mee.
In mijn stories een close-up van de bloemen en een link voor een gratis vaas (en een gratis bosje bloemen voor mij 😇)