Groenten Lunch

Gemarineerde bonensalade

Gemarineerde bonensalade

Tags:     

Deze gemarineerde bonensalade stond al langer klaar om met jullie gedeeld te worden. Alles was al klaar; recept uitgeschreven en de foto’s gemaakt.
Tot ik vorige week een nieuw setje Ball Mason jars ontving… Toen bedacht ik me dat dit een ideaal gerecht is om mee te nemen in een jar.

De gemarineerde bonen geven een heerlijk Italiaans tintje aan deze salade. Of ze dit ook echt in Italië zouden eten weet ik eigenlijk niet.. maar het doet me zomers aan en ik zie het al helemaal voor me; een boerderij met olijfbomen, in de tuin een lange tafel met de heerlijkste gerechten en met vrienden en familie genieten in de zon.

Gemarineerde bonensalade
Als je de salade in de jar ziet denk je misschien dat het niet genoeg is om je trek te stillen. Daarom heb ik de salade voor jullie ook meteen op een bord “gestort”, hier zie je dat het meer dan genoeg is voor een heerlijke lunch.

Met onderstaande ingrediënten maak je 2 heerlijke meeneem-salades.
Natuurlijk kan je het ook als bijgerecht serveren bij het avondeten/bbq.

Ingrediënten gemarineerde bonen
* 1 blik cannellinibonen van 400 gram
* 4 el olijfolie
* 1 tl citroensap
* 1 tl oregano
* 0,5 tl mosterdpoeder
* 0,5 tl tijm
* 1 klein teentje knoflook
* zout en peper

Ingrediënten salade
* 1 lente ui
* 10 cherrytomaatjes
* 1/4 komkommer
* gemengde salade

Bereiding
Begin met de gemarineerde bonen;
1. Doe de bonen in een vergiet en spoel af met koud water. Laat even uitlekken.
2. Pers de knoflook en meng in een afsluitbaar bakje met de olijfolie, citroensap, kruiden, zout en peper. Schep de bonen door de dressing en laat minimaal 20 minuten staan zodat alle smaken goed vermengen.

Maak de jars;
3. Snijd de lente ui in dunne ringen, de cherry tomaatjes doormidden en snijd de komkommer in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
4. Schep de helft van de bonen in een jar, vervolgens de lente ui, komkommer, cherry tomaatjes en salade.

Tip: Scheur de salade in kleinere stukjes, zo kun je de salade eventueel ook uit de jar eten. Vergeet dan niet te schudden voor gebruik!

 

 

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️