Paleo Zoet

Kokoscake met chocoladeglazuur

kokoscake met chocoladeglazuur

Tags:       

Dat jullie graag zoete recepten lezen/maken die gezonder zijn en niet boordevol suikers en toevoegingen dat is me ondertussen wel duidelijk. Elke keer als ik een lekker baksel plaats dan wordt deze gigantisch veel bekeken en regelmatig ontvang ik zelfs diezelfde dag al foto’s van recreaties. Super leuk!

Vandaag het recept voor een kokoscake met chocoladeglazuur. Deze cake is heerlijk luchtig en vol van smaak. Het chocoladeglazuur wordt bestrooid met kokos en dat maakt deze cake een echt feestje.

Kokosmeel kan lastig zijn om mee te bakken. Doordat kokosmeel veel vocht absorbeert moeten er veel natte ingrediënten aan toegevoegd worden. Met te weinig toevoegingen wordt het maar een droge bedoening en als je teveel ei toevoegt.. tja.. dan krijg je een cake die erg zwaar is en ook echt naar ei smaakt.
Maar in dit recept is het me dan toch gelukt de meest ideale verhoudingen te vinden! Ik beloof je, hiervan ga je smullen.

kokoscake met chocoladeglazuur

De kokosmeel die ik gebruikte voor dit recept is van Glutenfreewebshop.com. Ik kreeg deze kokosmeel om te testen en een lekker recept mee te bedenken.
Nou, het is me gelukt! Ik denk zelfs eerlijk gezegd dat dit 1 van mijn lekkerste recepten is tot nu toe..

Ingrediënten cake
* 80 gr kokosmeel
* 0,5 tl bakpoeder
* snufje zout
* 3 eieren
* 60 ml kokosmelk
* 85 ml honing
* 90 gr boter of kokosolie
* 1 tl vanille
* 2 eiwitten

Ingrediënten glazuur
* 250 gr extra pure chocolade
* 1 el kokosolie

* kokosrasp voor de garnering

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Doe in een kom het kokosmeel, bakpoeder en een snufje zout en meng goed.
3. Smelt de boter/kokosolie in een pannetje en laat even afkoelen. Mix de 3 eieren, kokosmelk, honing, vanille en boter/olie in een kom licht schuimig.
4. Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix tot een egale massa.
5. Klop de 2 eiwitten stijf in een brandschone kom. Schep 1 el van het kokosmeel mengsel door de eiwitten en spatel voorzichtig door elkaar. Schep dit vervolgens door het kokosmeel mengsel en spatel voorzichtig door elkaar.
6. Doe een bakpapiertje in een langwerpige bakvorm (rond kan natuurlijk ook) en verdeel hierover het beslag.
7. Bak 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. (baktijd kan per oven verschillen, kijk na 30 minuten even of de cake al gaar is)
8. Haal de cake, als deze gaar is, uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

9. Maak nu het glazuur; smelt de kokosolie en de chocolade au-bain-marie.
10. Verdeel het glazuur over de cake en bestrooi met de kokosrasp.

Tip: Wellicht is het iets te veel glazuur, je kan deze makkelijk afgedekt bewaren voor een volgende keer.

    14 reacties

  • ediht 19 mei 2015 Beantwoord

    Wat ziet deze er heerlijk uit Simone, ik ga je recept zeker uit proberen

    • Simone 19 mei 2015 Beantwoord

      De cake is echt absurd lekker.. De eerste keer ook dat het zo lekker smaakt 🙂

  • Emmy 19 mei 2015 Beantwoord

    Jaa deze ga ik absoluut een keer maken!

    • Simone 19 mei 2015 Beantwoord

      Super! Ben benieuwd of hij in de smaak valt 🙂

  • tifosanele 19 mei 2015 Beantwoord

    Ziet er heerlijk uit en ik ben dol op kokosmeel. Deze ga ik zeker eens proberen!

  • Perra 19 mei 2015 Beantwoord

    Kan je de chocolade glazuur vervangen door een ander glazuur, lust nl geen chocola.

    • Simone 19 mei 2015 Beantwoord

      Hi Petra. Natuurlijk kan je het vervangen door wat jij lekker vind. De cake is overigens ook heerlijk zonder glazuur 🙂

  • Petra 19 mei 2015 Beantwoord

    Sorry mijn naam is Petra

  • […] Vandaag ‘Het eerste recept van…’ FoodQuotes: Kokoscake met chocolade glazuur […]

  • […] eerder deelde ik het recept voor een kokoscake met chocolade glazuur (klik), dit recept is een variant daarop. Want natuurlijk kun je met een basisrecept voor cake eindeloos […]

  • San 19 mei 2015 Beantwoord

    Heb het gemaakt met de helft van de honing, voor mij was dat zoet genoeg. Wat extra vocht in gedaan om dat te compenseren. Heel lekker!

  • ingrid 19 mei 2015 Beantwoord

    Kan is ipv de honing ook vloeibare stevia (hoeveel???) gebruiken?

    • Simone 19 mei 2015 Beantwoord

      Dat zou ik niet durven zeggen helaas.. ik gebruik het zelf nooit (vind de smaak niet zo lekker)

      • Ingrid 19 mei 2015 Beantwoord

        Dan ga ik het maar gewoon eens proberen. Een mens moet wat als alle zoetmakers behalve stevia taboe zijn 😉

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️
  • Weet je nog niet wat je vanavond gaat eten? Dan is dit paleo maaltje een aanrader; broccolirijst met "sate"saus en wokgroenten. De satésaus maken we niet met pinda's natuurlijk 😉. Daarbij bestaat deze maaltijd voor 80% uit groenten!
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • Met slechts 5 ingrediënten zet je deze overheerlijke bokkenpootjes ijstaart op tafel! Een favoriet bij velen 😍❤️.
Het recept wordt de laatste tijd weer veel bekeken op de website! De directe link in mijn bio 🙌
  • Mijn ontbijt van vandaag bestaat uit zoete kersen en watermeloen. De rest van het fruit is helaas nog niet helemaal rijp, dus doet (voor nu) dienst als decoratie 😋
  • Bowls zijn hot! Pokébowls, smoothiebowls, tegenwoordig gaat alles in een kom. @wonderlicious_nl  schreef een review en het staat nu online! Zie de link in mijn bio.
  • Vanmiddag even de stad in geweest, om de drukte te trotseren had ik wel even wat comfortfood in de zin van nachos nodig 😉 (van Taco Bell)