Paleo Zoet

Kokoscake met chocoladeglazuur

kokoscake met chocoladeglazuur

Tags:       

Dat jullie graag zoete recepten lezen/maken die gezonder zijn en niet boordevol suikers en toevoegingen dat is me ondertussen wel duidelijk. Elke keer als ik een lekker baksel plaats dan wordt deze gigantisch veel bekeken en regelmatig ontvang ik zelfs diezelfde dag al foto’s van recreaties. Super leuk!

Vandaag het recept voor een kokoscake met chocoladeglazuur. Deze cake is heerlijk luchtig en vol van smaak. Het chocoladeglazuur wordt bestrooid met kokos en dat maakt deze cake een echt feestje.

Kokosmeel kan lastig zijn om mee te bakken. Doordat kokosmeel veel vocht absorbeert moeten er veel natte ingrediënten aan toegevoegd worden. Met te weinig toevoegingen wordt het maar een droge bedoening en als je teveel ei toevoegt.. tja.. dan krijg je een cake die erg zwaar is en ook echt naar ei smaakt.
Maar in dit recept is het me dan toch gelukt de meest ideale verhoudingen te vinden! Ik beloof je, hiervan ga je smullen.

kokoscake met chocoladeglazuur

De kokosmeel die ik gebruikte voor dit recept is van Glutenfreewebshop.com. Ik kreeg deze kokosmeel om te testen en een lekker recept mee te bedenken.
Nou, het is me gelukt! Ik denk zelfs eerlijk gezegd dat dit 1 van mijn lekkerste recepten is tot nu toe..

Ingrediënten cake
* 80 gr kokosmeel
* 0,5 tl bakpoeder
* snufje zout
* 3 eieren
* 60 ml kokosmelk
* 85 ml honing
* 90 gr boter of kokosolie
* 1 tl vanille
* 2 eiwitten

Ingrediënten glazuur
* 250 gr extra pure chocolade
* 1 el kokosolie

* kokosrasp voor de garnering

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Doe in een kom het kokosmeel, bakpoeder en een snufje zout en meng goed.
3. Smelt de boter/kokosolie in een pannetje en laat even afkoelen. Mix de 3 eieren, kokosmelk, honing, vanille en boter/olie in een kom licht schuimig.
4. Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix tot een egale massa.
5. Klop de 2 eiwitten stijf in een brandschone kom. Schep 1 el van het kokosmeel mengsel door de eiwitten en spatel voorzichtig door elkaar. Schep dit vervolgens door het kokosmeel mengsel en spatel voorzichtig door elkaar.
6. Doe een bakpapiertje in een langwerpige bakvorm (rond kan natuurlijk ook) en verdeel hierover het beslag.
7. Bak 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. (baktijd kan per oven verschillen, kijk na 30 minuten even of de cake al gaar is)
8. Haal de cake, als deze gaar is, uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

9. Maak nu het glazuur; smelt de kokosolie en de chocolade au-bain-marie.
10. Verdeel het glazuur over de cake en bestrooi met de kokosrasp.

Tip: Wellicht is het iets te veel glazuur, je kan deze makkelijk afgedekt bewaren voor een volgende keer.

    14 reacties

  • ediht 19 mei 2015 Beantwoord

    Wat ziet deze er heerlijk uit Simone, ik ga je recept zeker uit proberen

    • Simone 19 mei 2015 Beantwoord

      De cake is echt absurd lekker.. De eerste keer ook dat het zo lekker smaakt 🙂

  • Emmy 19 mei 2015 Beantwoord

    Jaa deze ga ik absoluut een keer maken!

    • Simone 19 mei 2015 Beantwoord

      Super! Ben benieuwd of hij in de smaak valt 🙂

  • tifosanele 19 mei 2015 Beantwoord

    Ziet er heerlijk uit en ik ben dol op kokosmeel. Deze ga ik zeker eens proberen!

  • Perra 19 mei 2015 Beantwoord

    Kan je de chocolade glazuur vervangen door een ander glazuur, lust nl geen chocola.

    • Simone 19 mei 2015 Beantwoord

      Hi Petra. Natuurlijk kan je het vervangen door wat jij lekker vind. De cake is overigens ook heerlijk zonder glazuur 🙂

  • Petra 19 mei 2015 Beantwoord

    Sorry mijn naam is Petra

  • […] Vandaag ‘Het eerste recept van…’ FoodQuotes: Kokoscake met chocolade glazuur […]

  • […] eerder deelde ik het recept voor een kokoscake met chocolade glazuur (klik), dit recept is een variant daarop. Want natuurlijk kun je met een basisrecept voor cake eindeloos […]

  • San 19 mei 2015 Beantwoord

    Heb het gemaakt met de helft van de honing, voor mij was dat zoet genoeg. Wat extra vocht in gedaan om dat te compenseren. Heel lekker!

  • ingrid 19 mei 2015 Beantwoord

    Kan is ipv de honing ook vloeibare stevia (hoeveel???) gebruiken?

    • Simone 19 mei 2015 Beantwoord

      Dat zou ik niet durven zeggen helaas.. ik gebruik het zelf nooit (vind de smaak niet zo lekker)

      • Ingrid 19 mei 2015 Beantwoord

        Dan ga ik het maar gewoon eens proberen. Een mens moet wat als alle zoetmakers behalve stevia taboe zijn 😉

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Gisteren weer heerlijk gegeten bij @___lavash___ . Samen met familie deze keer genoten van een Turks ontbijt. 😍 zo lekker!! Er was ook brood, simit en croissants, maar dat paste niet meer op de foto 😋.
Mocht je in of in de buurt van Eindhoven wonen/zijn dan is dit echt een aanrader 🙌.
.
#ontbijt #breakfast #turks #turkish #turksontbijt #turkishbreakfast #sucukluyumurta #patatesli #frietjes #feta #sigaraböreği #thee #tea #omelet #yumurta #eindhoven #lavash #foodquotsnl
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Met maar 4 ingrediënten, ideetje voor dit weekend? 😏.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
.
#twix #twixcake #snack #treat #snoepen #koffietijd #chocolade #chocolate #karamel #caramel #cake #makkelijkensnel #lekkerensimpel #foodie #foodblog #foodphoto #foodquotesnl
  • Heb je nog een chocoladeletter "over"? Ik maakte van 1 chocoladeletter deze chocoladereepjes. 1 naturel, 1 met walnoten, 1 met rozijnen en 1 met discodip. Yum! 😍.
.
#chocolate #chocolade #chocoladereep #chocoladeletter #snack #snoepen #treat #allesmetmate #koffietijd #ishetalkoffietijd #foodie #nowaste #foodquotesnl
  • Deze romige broccolisoep met dille is ongelofelijk lekker! 😍 🙌 Veel lekkerder dan de standaard brocollisoep én met een geheim ingrediënt 😏.
.
Directe link naar recept in bio.
.
#soup #soep #broccoli  #broccolisoup #broccolisoep #lunch #voorgerecht #paleo #lactosevrij #health #healthy #healthyfood #gezond #gezondeten #foodie #foodquotesnl
  • Gisteren kocht ik bij het groentewinkeltje om de hoek al dit lekkers! 😍 worden jullie er ook altijd zo vrolijk van?
De rabarber verbaasde mij ook.. hij verzekerde me echter dat deze écht lekker is. Ik hoop het! Onwijs fan van rabarber 🙌❤️.
.
#fruit #groenteboer #groentewinkel #gezondsnoepen #spuitjes #brusselsprouts #mango #ananas #pineapple #sinaasappel #peren #pears #appels #appeltjevoordedorst #rabarber #rhubarb #foodie #foodquotesnl
  • Op zoek naar een lekker ontbijtreceptje? 😍 Maak dan eens deze cacao puffs!
Ze lijken verdacht veel op de ontbijtgranen die ik vroeger heel af en toe kreeg, maar dan zijn deze stukken gezonder! Enne; maak een voorraadje voor in de vriezer. Deze wil je namelijk blijven eten!
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
.
#cacaopuffs #cacao #chocolade #chocolate #paleo #glutenvrij #glutenfree #ontbijt #breakfast #gezond #gezondeten #health #healthyfood #foodphotography #foodquotesnl
  • Deze avond at ik deze heerlijke maaltijd 👆. Manlief at niet mee; dus het was weer tijd voor bloemkoolrijst! 😍 perfect met biefstuk en groenten in een heerlijke saus. Oh en een comfortabele fluffy trui 🙌❤️.
.
.
#paleo #paleodinner #paleofood #health #healthy #healthyfood #bloemkoolrijst #cauliflowerrice #gezond #gezondeten #foodie #foodquotesnl
  • Deze hartige taart met champignons en ui is heerlijk! Door het gebruik van roomkaas is de vulling wordt deze fluweelzacht wat nét dat beetje extra geeft.
.
De directe link naar het recept staat in m’n bio.
.
#hartigetaart #bladerdeeg #champignons #uien #mushrooms #pie #dinner #diner #overheerlijk #lunch #lekkermeteensalade #wewv #foodquotesnl