Groenten Paleo

Broccoli met bosui, komkommer en amandelschaafsel

Broccoli met bosui komkommer amandelschaafsel

Tags:       

Soms wil je iets anders op tafel zetten dan standaard gekookte groenten. Niks mis met gekookte groenten natuurlijk, maar soms mag het net iets meer zijn.
Een beetje uitpakken, voor het oog dan, want qua bereidingstijd valt dit gerecht echt mee.

Door de groenten te stomen blijft er meer smaak behouden. Sinds ik een slowcooker met stoomfunctie heb, stoom ik bijna al mijn groenten. Probeer een keer je groenten te stomen en ik durf je te garanderen dat je het verschil proeft.

broccoli salade met bosui

Dit mooie bord komt van OrcaCool, toen ik deze borden voor het eerst zag was ik op slag verliefd..  Ik volgde Orca Cool al op instagram en tijdens een etentje in Roermond serveerden ze 1 van mijn gerechten op dit bord.
Dit bord komt uit de authentic serie. Deze serie heeft een reactieve glazuurlaag, tijdens het bakproces vind er een reactie plaats waardoor elk bord uniek is.

 

Ingrediënten
* 1 broccoli
* 3 bosuitjes
* 1/3 komkommer
* 2 el amandelschaafsel
* 2 el olijfolie
* 1 tl balsamico azijn
* zout en peper

Bereiding
1. Snijd de broccoli in roosjes en stoom (of kook) beetgaar. Haal de broccoli, wanneer gaar, uit de pan en zet aan de kant.
2. Snijd ondertussen de bosuitjes in schuine plakken en stoom 1 minuut. Doe de bosuitjes in een kommetje en zet aan de kant.
3. Rooster het amandelschaafsel zonder olie op hoog vuur tot ze lichtbruin zijn.
4. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en de helften ook weer doormidden. Snijd in schuine plakken.
5. Verhit een wok en doe hierin de broccoli en de komkommer met de olijfolie en balsamico azijn. Roerbak enkele minuten en breng op smaak met zout en peper.

6. Verdeel de groenten over een bord en garneer met de bosuitjes en het amandelschaafsel.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • In de Turkse supermarkt zag ik zoveel pompoenen liggen dat ik er wel 1 moest meenemen! Ik maakte er deze overheerlijke soep 🥄 mee; vol van smaak door het gebruik van baharat 🙌.
Link naar het recept in mijn bio & stories.
  • Heerlijke lunch! Salade met komkommer uit de moestuin, paprika en halloumi 😍
  • Hier ben ik echt onwijs trots op! 2 jaar geleden had ik hier nooit over durven dromen...; 😍🙌 in 1,5 jaar zijn er gewoon 4 kookboeken (en een magazine) uitgekomen met mijn recepten! Van rechts naar links:
- Het Airfryer Kookboek van @theamazingkitchen ; een geweldig project van @anjasfoodblog en mij.
- Paleolicious; 95% met mijn recepten.
- Paleo Budget; helemaal van mijn hand.
- Wecken; kookboek voor de xenos met een paar recepten van mij.
- Foodie Magazine; (niet op de foto) helemaal van mijn hand.
- niet te vergeten; het zoete e-book voor de airfryer!
  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.