Groenten Paleo

Zoete aardappellinten met romige broccolisaus

Zoete aardappellinten met romige broccolisaus

Tags:       

Dit recept is bij mij voortgekomen uit restjes. Ik had nog 1 zoete aardappel, de steel van een broccoli en een kwart blikje kokosmelk.
Ik probeer altijd zo min mogelijk eten weg te gooien, overgebleven restjes van het avondeten eet ik vaak de volgende dag bij mijn lunch.

Broccoli eten wij regelmatig, maar ik snijd er altijd de roosjes vanaf en de steel wordt meestal weggegooid. Pasgeleden maakte ik een heerlijk broccoli recept en toen vroeg ik me opeens af waarom ik de steel eigenlijk weggooi.. want die is ook gewoon eetbaar. Gooi dus de volgende keer die steel niet weg, maar maak er bijvoorbeeld dit heerlijke recept mee!

zoete aardappellinten romige broccolisaus

Met onderstaande ingrediënten maak je een stevige lunch voor 1 persoon.

Ingrediënten
* 1 zoete aardappel (ongeveer 250 gr)
* 1 broccoli steel
* 1 groentebouillon tablet
* 6 el kokosmelk
* olijfolie
* zout en peper

Bereiding
1. Snijd de onderkant van de broccolisteel af en de rest in blokjes. Doe deze in een pannetje en vul aan met water tot deze net onderstaat, voeg het bouillonblokje toe en kook tot de broccoli gaar is.
2. Schil de zoete aardappel en snijd in de lengte in plakken van ongeveer o,5 cm. Gebruik een dunschiller om linten te schaven van de plakken. Doe de linten in een kom en besprenkel met 1 tl olijfolie, hussel goed om. Stoom de zoete aardappellinten in ongeveer 7 minuten gaar.
3. Giet de broccoli af maar bewaar 2 el kookvocht. Doe de broccoli, het kookvocht en de kokosmelk en een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
4. Meng de zoete aardappellinten door de broccolisaus en schep in een diep bord.

 

Het mooie pastabord dat ik gebruikte voor dit gerecht is van de winkel OrcaCool. Dit bord komt uit de Gural Reno serie.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Dat moment dat je tijdens je burn-out weer gaat werken. Je leest nu hoe dat voor mij was en welke beslissing daar bij kwam kijken. Dat was namelijk hét moment dat ik besloot toch echt mijn eigen bedrijf uit te gaan bouwen! ✨.
.
Directe link in bio.
  • Zo, ik heb net boodschappen gedaan en duik nu de keuken in! Er staan 10 recepten op de planning 🙌.
Laatste kookronde voor deze opdracht 😢; het was echt een leuke opdracht!!
Nu op zoek naar een nieuwe opdrachtgever; vanaf half december ben ik weer beschikbaar om aan de slag te gaan 💪.
  • Deze chocolade kruidnoten tiramisu is onwijs lekker! 😍 Én geschikt voor het gehele gezin, want in dit recept gebruik ik geen alcohol, ei of koffie 🙌
.
Directe link naar recept in bio.
  • Tag de grootste twix fan!! 🙌 😍 ❤️Deze Twix cake staat al een tijdje op de website en blijft grote favoriet. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig 🙌.
.
Directe link naar recept in m'n bio.
  • Deze pastinaakpuree met spitskool en spekjes is een lekker, makkelijk én gezond receptje! Daarnaast past het perfect bij het weer van de afgelopen dagen.
Het staat al een tijdje online maar blijft 1 van mijn favorieten!
.
Directe link naar recept in m’n bio.
  • Er staat me nu toch een lekker ontbijtje online 😍 deze pannenkoekjes met ricotta zijn echt hemels!! Die wil je gewoon een keer eten!
.
Directe link naar recept staat in m’n bio.
  • Als je de nieuwste smaak van Tony Chocolonely binnenkrijgt moet je die uiteraard meteen proeven! 🙌 en dat deed ik!
De smaak melk pompoenpit cranberry is helemaal goedgekeurd 😍❤️ Yum!
  • Makkelijkste maaltijd ooit! Krieltjes, groenten én worst uit de oven 🙌. Dit maak je gewoon lekker op 1 bakplaat dus perfect als je geen zin hebt om af te wassen 😂.
.
Directe link naar recept in m’n bio en stories.