Groenten Paleo

Zoete aardappellinten met romige broccolisaus

Zoete aardappellinten met romige broccolisaus

Tags:       

Dit recept is bij mij voortgekomen uit restjes. Ik had nog 1 zoete aardappel, de steel van een broccoli en een kwart blikje kokosmelk.
Ik probeer altijd zo min mogelijk eten weg te gooien, overgebleven restjes van het avondeten eet ik vaak de volgende dag bij mijn lunch.

Broccoli eten wij regelmatig, maar ik snijd er altijd de roosjes vanaf en de steel wordt meestal weggegooid. Pasgeleden maakte ik een heerlijk broccoli recept en toen vroeg ik me opeens af waarom ik de steel eigenlijk weggooi.. want die is ook gewoon eetbaar. Gooi dus de volgende keer die steel niet weg, maar maak er bijvoorbeeld dit heerlijke recept mee!

zoete aardappellinten romige broccolisaus

Met onderstaande ingrediënten maak je een stevige lunch voor 1 persoon.

Ingrediënten
* 1 zoete aardappel (ongeveer 250 gr)
* 1 broccoli steel
* 1 groentebouillon tablet
* 6 el kokosmelk
* olijfolie
* zout en peper

Bereiding
1. Snijd de onderkant van de broccolisteel af en de rest in blokjes. Doe deze in een pannetje en vul aan met water tot deze net onderstaat, voeg het bouillonblokje toe en kook tot de broccoli gaar is.
2. Schil de zoete aardappel en snijd in de lengte in plakken van ongeveer o,5 cm. Gebruik een dunschiller om linten te schaven van de plakken. Doe de linten in een kom en besprenkel met 1 tl olijfolie, hussel goed om. Stoom de zoete aardappellinten in ongeveer 7 minuten gaar.
3. Giet de broccoli af maar bewaar 2 el kookvocht. Doe de broccoli, het kookvocht en de kokosmelk en een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
4. Meng de zoete aardappellinten door de broccolisaus en schep in een diep bord.

 

Het mooie pastabord dat ik gebruikte voor dit gerecht is van de winkel OrcaCool. Dit bord komt uit de Gural Reno serie.

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Om bij te komen van de schrik maken we de de aller-aller-allerlaatste kaneelbiscuitje reep soldaat. M'n pa slaapt vanavond bij ons, want door de brand is zijn huis momenteel niet bewoonbaar. Gelukkig is hij zelf helemaal ok, op het inademen van rook na ❤️.
Mensen.. hang rookmelders op! Mijn vader lag te slapen toen een accu van een elektrische fiets (die aan de lader lag) ontplofte, brand veroorzaakte en de rookmelder af ging, gelukkig werd hij wakker...
  • Deze paleo bbq pulled chicken maak je zonder suiker en andere ongein. Overheerlijk van smaak en perfect als lunch of bij je diner 🙌.
In m'n stories de link naar het recept.
  • Asperges met hollandaise saus; een echte klassieker. Maar wat denk je van een aspergeburger met hollandaise saus? Een overheerlijk recept om vandaag nog mee aan de slag te gaan 😃. Enne, die hollandaise saus klinkt sjiek, maar is heel makkelijk te maken!
De directe link naar het recept staat op mijn profiel.
#SoFine #TheFriendlyFood #Aspergeburger
  • Nieuwe maandag, nieuwe week, nieuwe dag!! Of kijk jij er meer zo 👆 tegenaan?
  • Het is weer tijd voor taart! Mijn schoonzus is zwanger van een jongetje 💙 en daar hoort taart bij 🙌.
Ik heb echt een nieuwe hobby gevonden in het taarten bakken! De eerste aanvragen voor taarten (van mensen die ik niet persoonlijk ken) zijn al binnen... wie weet; uitbreiding van de zaak? 😇😍
  • Yum, ik maakte vandaag een heerlijk paleo maaltje 🙌. Kip kerrie met gewokte groenten en bloemkoolrijst. Dit lust ik elke dag wel 😍
  • Deze paleo kokoscake met chocoladeglazuur is echt onwijs lekker! 😍 een golden-oldie op m'n website om weer eens te bakken.
  • Oh wat zijn ze weer mooi! Bloemen maken mij echt vrolijk.. kan er heel de dag naar kijken 😍 (mocht je een abonnementje bij Bloomon willen nemen, stuur mij dan een berichtje! Dan stuur ik je een link waarmee je een gratis vaas krijgt)