Ei Groenten Paleo

Bloemkool frittata

bloemkool frittata

Tags:    

De bloemkool die in de winkel ligt is nu weer van Hollandse bodem. Goede reden dus om deze groente weer wat vaker te eten!
Naast dat ik bloemkool een heerlijke groente vind, kun je er ook vele kanten mee op.

Maak bijvoorbeeld eens deze frittata met bloemkool, cherry tomaatjes en rode ui.
Onderstaand recept is paleo-proof, maar je kan er natuurlijk altijd voor kiezen wat kaas toe te voegen. Heb je restjes over van bijvoorbeeld een kaasplankje? Verdeel  deze dan over de groenten voordat het ei-mengsel eroverheen gaat, dat wordt zeker smullen!
Zelf doe ik dit ook meestal, paleo met kaas noem ik het maar 🙂

bloemkool frittata

Met onderstaande ingrediënten maak je een frittata voor 3 personen.
Afhankelijk natuurlijk van wat je er allemaal bij eet. Wij aten er een fris-zure komkommer salade bij en voor vriendlief nog wat brood. (waar ik dan natuurlijk ook niet vanaf kan blijven)
De restjes zijn de volgende dag heerlijk als ontbijt of lunch.

Ingrediënten
* 2/3 bloemkool
* bakje cherrytomaatjes
* 1 rode ui
* 2 tenen knoflook
* 85 ml kokosmelk
* 6 eieren
* 1/2 el mosterd
* 1 tl paprikapoeder
* 1 tl oregano
* 1 tl rozemarijn

* optioneel: 100 gr geraspte kaas (deze is erg lekker)

Bereiding
1. Verwarm de oven op 200 graden Celsius.
2. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze 4 minuten.
3. Snijd de ui in vieren en vervolgens in dunne ringen, snipper de knoflook. Verhit (kokos)olie in een grote koekenpan en bak hierin de knoflook en ui glazig.
4. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg deze samen met de bloemkool toe aan het knoflook-ui mengsel. Bak 3 minuten mee.
5. Schep de groenten in een grote ovenschaal.
5a. Verdeel nu eventueel wat blokjes kaas over de groenten.
6. Klop de eieren los met de kokosmelk, mosterd en kruiden. Schenk dit mengsel over de groenten.
6a. Verdeel nu eventueel de geraspte kaas over de schotel.
7. Bak de frittata 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Wil je er kaas aan toevoegen? Voeg deze dan bij stap 6 toe na het kloppen van de eieren.

 

    2 reacties

  • […] Bloemkool frittata | FoodQuotes […]

  • Laura 29 mei 2015 Beantwoord

    Het zag er lekker uit en was ook gezond zo te merken, maar de smaken vond ik niet echt uitgesproken. Wij hebben er geraspte kaas opgedaan en zelfs nog kip toegevoegd wat het wel wat lekkerder maakte maar ik miste toch een beetje deeg ofzo denk ik. Toch bedankt. Groetjes Laura

wat denk je?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Deze cantaloupe slush (of sorbet) maak je met maar 2 ingrediënten. Geen suiker nodig, want een goed rijpe meloen is al lekker zoet van zichzelf 🙌.
Directe link naar het recept in mijn bio.
  • Goedemorgen!! Zullen we deze week beginnen met een stukje taart?! Of alleen de aardbeien met chocolade en discodip 😍🙌 of toch maar alleen een bakje aardbeien bij gebrek aan de rest... 😂
  • Whoeiii 🥒 de eerste komkommers uit eigen tuin!! Maar liefst 5 stuks 🎉🙌🥒. En er komen er nog veeeeel meer aangezien ik 7 komkommerplanten heb staan. 😂 geen idee wat ik met zoveel komkommers moet 😇🙈
  • Wij eten vanavond een goedgevulde salade met geitenkaas. Klaargemaakt door manlief; dan smaakt het altijd lekkerder ❤️🙌😍. Wat ligt er op jouw bord?
  • In het vorige artikel schreef ik over hoe ik de diagnose burn-out kreeg. Maar wat gebeurde daarna? Daar vertel ik je wat meer over. Bij dit artikel ook een lijst van pijntjes/kwaaltjes 👩‍⚕️die er bij mij gepaard gingen met de burn-out. (op veler verzoek).
De directe link naar het artikel staat in mijn profiel.
  • Team Churros of Team Poffertjes? Als je zou moeten kiezen, wat is dan jouw favoriet?
Mijne is dan denk ik toch de churros 🙋 😍 maar eigenlijk ook vooral omdat ik die bijna nooit eet! Poffertjes ben ik altijd na een paar al beu 😂
  • De lekkerste chocolate chip cookies 🍪 staan nu online! Knapperig vanbuiten, chewy vanbinnen én met suiker 😉.
De directe link naar het recept staat in mijn bio.
  • De laatste tijd pak ik steeds vaker een moment voor mezelf waarin ik probeer te bedenken wat ik nu écht wil. Door mijn burn-out ben ik echt anders gaan denken over hoe, wat en vooral waarom?
Door mijn burn-out raak ik straks ook mijn baan kwijt, want ja: tijdelijk contract. Of ik dat erg vind daar ben ik nog niet helemaal over uit. Het kan zomaar het begin van een nieuw hoofdstuk betekenen! ❤️