Bloemkool frittata

bloemkool frittata

De bloemkool die in de winkel ligt is nu weer van Hollandse bodem. Goede reden dus om deze groente weer wat vaker te eten!
Naast dat ik bloemkool een heerlijke groente vind, kun je er ook vele kanten mee op.

Maak bijvoorbeeld eens deze frittata met bloemkool, cherry tomaatjes en rode ui.
Onderstaand recept is paleo-proof, maar je kan er natuurlijk altijd voor kiezen wat kaas toe te voegen. Heb je restjes over van bijvoorbeeld een kaasplankje? Verdeel  deze dan over de groenten voordat het ei-mengsel eroverheen gaat, dat wordt zeker smullen!
Zelf doe ik dit ook meestal, paleo met kaas noem ik het maar :)

bloemkool frittata

Met onderstaande ingrediënten maak je een frittata voor 3 personen.
Afhankelijk natuurlijk van wat je er allemaal bij eet. Wij aten er een fris-zure komkommer salade bij en voor vriendlief nog wat brood. (waar ik dan natuurlijk ook niet vanaf kan blijven)
De restjes zijn de volgende dag heerlijk als ontbijt of lunch.

Ingrediënten
* 2/3 bloemkool
* bakje cherrytomaatjes
* 1 rode ui
* 2 tenen knoflook
* 85 ml kokosmelk
* 6 eieren
* 1/2 el mosterd
* 1 tl paprikapoeder
* 1 tl oregano
* 1 tl rozemarijn

* optioneel: 100 gr geraspte kaas (deze is erg lekker)

Bereiding
1. Verwarm de oven op 200 graden Celsius.
2. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze 4 minuten.
3. Snijd de ui in vieren en vervolgens in dunne ringen, snipper de knoflook. Verhit (kokos)olie in een grote koekenpan en bak hierin de knoflook en ui glazig.
4. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg deze samen met de bloemkool toe aan het knoflook-ui mengsel. Bak 3 minuten mee.
5. Schep de groenten in een grote ovenschaal.
5a. Verdeel nu eventueel wat blokjes kaas over de groenten.
6. Klop de eieren los met de kokosmelk, mosterd en kruiden. Schenk dit mengsel over de groenten.
6a. Verdeel nu eventueel de geraspte kaas over de schotel.
7. Bak de frittata 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Wil je er kaas aan toevoegen? Voeg deze dan bij stap 6 toe na het kloppen van de eieren.

 

2 gedachten over “Bloemkool frittata

  1. Laura schreef:

    Het zag er lekker uit en was ook gezond zo te merken, maar de smaken vond ik niet echt uitgesproken. Wij hebben er geraspte kaas opgedaan en zelfs nog kip toegevoegd wat het wel wat lekkerder maakte maar ik miste toch een beetje deeg ofzo denk ik. Toch bedankt. Groetjes Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *